Miért kell ennyire negatívnak lefesteni az anyaságot?
Itt az oldalon mást sem olvasni, csak azt, hogy szívás az egész, mindenki visszacsinálná.
Egy másik kérdéshez írt válasz is, ma:
Lehet ,hogy átvertek téged, és azt gondolod, hogy egy rózsaszín cukormázas tündibündi a babázás,hát a lóf...aszt.Egy pisiskakás,visítva sírós,hányásos,éjszakázós,hónapokig/évekig nem alvós,0/24es meló,ami közben életben kell tartani a jövevényt.
Van egy 2 éves lányom, visítva sírás nagyon nagyon ritkán van, az most már inkább hiszti. Babakorában szinte sosem volt, maximum, ha nagyon éhesen ébredt és nem kapott azonnal enni. Éjszakázni sem kellett vele, 3 hetes korától 20:00-tól reggelig alszik, sokszor 9-ig is akár. Pisiskakás, hát nyilván, szerintem ez nem nagy meglepetés annak, aki babát vállal. De pl. a balesetek elkerülésére is vannak szuper trükkök, nálunk összvissz kétszer volt olyan gond, hogy át is kellett öltöztetni.
Igen, teljes munkaidős állás az anyaság, de én sokkal kevésbé vagyok most fáradt, kialvatlan, mint pl. egyetemistaként, vagy dolgozó nőként. Az újszülött időszak teljesen rózsaszín babaillat volt, úgy gondoltam, annál jobb nem lehet már. De ahogy nő és nyílik ki neki a világ, fedez fel mindent, még jobb minden, mint az elején.
Én nagyon féltem az anyaságtól, főleg, mert engem is riogattak, hogy oda lesz az életünk, onnantól sem szórakozás, sem kikapcsolódás. Konkrétan több időm jut a barátnőkre, családtagokra is, mint a gyerek előtt. Utazni is többet utazunk. Lettek hobbijaim, havonta 2-3 könyvet elolvasok. 1,5 éve hetente 3-szor sportolok, korábban még a heti 2-re is nehezen vettem rá magam.
Sokkal összeszedettebbnek és teljesebbnek érzem magam, tényleg, mintha a kirakó utolsó darabja is a helyére került volna.
😂
Nézzük a szoptatós reklámokat.
Mindenhol fitt ki simult boldog anyuka,aki örömmel szoptat, mert nincs annál csodásabb. Köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Tipik hamis média kép, és maga az anyaság ábrázolása még mindig itt tart.
Látom még mindig nem fogod fel.
Arról van szó , hogy nem mindenkinek az. Ezt kellene megértened,de mivel számodra nem az, így nem is tudod megérteni másnak miért nem az.
A mások tisztelete ott kezdődik, hogy elfogadod az ő nézőpontját még ha nem is értessz vele egyet.
De, megértem.
Viszont azt nem, ezt miért kell leírni egy kismamának, vagy kisbabás anyukának. Attól nektek jobb lesz?
Kedvencem amikor azt írják, hogy a gyerek után minden házasság megromlik, mert az apuka lelép mert nem bírja a felelősséget
Ettől falra tudnék mászni.
Szóval hazudjon, hogy neked jobb legyen?
Hazudjon ahelyett, hogy őszintén kimerjen állni felvállalni a problémáit?
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
👏
Nem kell hazudni, csendben is lehet maradni.
A problémáival pedig keressen szakembert, hatásosabb, mint "fejmosást tartani" más kismamáknak.
Azt nem érted, hogy sokan szerencsések, köztük te is, hogy egy nyugodt, nem hasfájós, jó alvó gyereket dobott a gép. Te ezt jól élted meg, rózsaszín vattafelhő álom volt. Más, mint én, kap egy nagyon sokáig csak ordító, katasztrófa alvó kis tornádót. Hónapokig csak a túlélésről szól, hogy maradj talpon és el bírd látni zombiként is a gyereked. Persze, a környezetemben eszik-alszik-kacag babák voltak/vannak, így még jobb folyamatosan magamban keresni a hibát, hogy az én babám miért ilyen, mit szúrok el.
Vendéglátásban dolgoztam, sokszor napi 16+ órákat ezerrel pörögve, de soha életemben nem voltam ilyen fáradt, mióta itthon vagyok a babával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!