Miért kell ennyire negatívnak lefesteni az anyaságot?
Itt az oldalon mást sem olvasni, csak azt, hogy szívás az egész, mindenki visszacsinálná.
Egy másik kérdéshez írt válasz is, ma:
Lehet ,hogy átvertek téged, és azt gondolod, hogy egy rózsaszín cukormázas tündibündi a babázás,hát a lóf...aszt.Egy pisiskakás,visítva sírós,hányásos,éjszakázós,hónapokig/évekig nem alvós,0/24es meló,ami közben életben kell tartani a jövevényt.
Van egy 2 éves lányom, visítva sírás nagyon nagyon ritkán van, az most már inkább hiszti. Babakorában szinte sosem volt, maximum, ha nagyon éhesen ébredt és nem kapott azonnal enni. Éjszakázni sem kellett vele, 3 hetes korától 20:00-tól reggelig alszik, sokszor 9-ig is akár. Pisiskakás, hát nyilván, szerintem ez nem nagy meglepetés annak, aki babát vállal. De pl. a balesetek elkerülésére is vannak szuper trükkök, nálunk összvissz kétszer volt olyan gond, hogy át is kellett öltöztetni.
Igen, teljes munkaidős állás az anyaság, de én sokkal kevésbé vagyok most fáradt, kialvatlan, mint pl. egyetemistaként, vagy dolgozó nőként. Az újszülött időszak teljesen rózsaszín babaillat volt, úgy gondoltam, annál jobb nem lehet már. De ahogy nő és nyílik ki neki a világ, fedez fel mindent, még jobb minden, mint az elején.
Én nagyon féltem az anyaságtól, főleg, mert engem is riogattak, hogy oda lesz az életünk, onnantól sem szórakozás, sem kikapcsolódás. Konkrétan több időm jut a barátnőkre, családtagokra is, mint a gyerek előtt. Utazni is többet utazunk. Lettek hobbijaim, havonta 2-3 könyvet elolvasok. 1,5 éve hetente 3-szor sportolok, korábban még a heti 2-re is nehezen vettem rá magam.
Sokkal összeszedettebbnek és teljesebbnek érzem magam, tényleg, mintha a kirakó utolsó darabja is a helyére került volna.
Nem kéne a saját véleményed másra is ráerőlteni. Én pl az első gyerek után nagyon mérges voltam, hogy senki nem mondta el, hogy ez ilyen is lehet... Sokkal felkészültebb lettem volna.
A másodikkal már mázlim volt, ő olyan, mint a tiéd.
Csak az első pár válaszban olvastam bele.
Nyilván valahol ki kell ventillalni a szart magadból. Igazából se nem segítő szándékkal írják,de nem is elrettentő szándékkal. Keveseknek van olyan barátnő,ismeros,terapeuta,pszichológus pénzbe kerül,akinek ki lehet önteni a benned lévő fsocunamit,érzelmeket,ezért ide még ehhez hasonló oldalakra ventillalunk. Sok a jó része is,sok a szivas is.
Neked nem ilyen,örülj neki.
En is szerencses vagyok ilyen tekintetben, nem is tudnek egyelore visszaidezni egy napot se, amikor azt mondanam, hogy na ez basszus nehez volt. Talan az elso 2 het a szoptatas miatt, meg amikor egyszer nagyon beteg voltam 1 hetig, de ennyi.
Mondjuk most megyek vissza dolgozni 3 honap mulva, kezdodik a bolcsi is, nem tudom akkor milyen lesz, biztos valamivel nehezebb. De ez az elso 2 ev, szinte fel se tunt hogy itt a gyerek, olyan konnyen belesimult az eletunkbe. Meg persze mi is az ovebe, nyilvan az igenyei mindig az elsok.
De ettol fuggetlenul egyaltalan nem veszem magamra azt, hogy masok leirjak a nehezsegeiket. Miert tennem? Igazabol nekem jol is jott, mert terhesseg alatt en szo szerint a legrosszabbra keszultem, de aztan pozitivan csalodtam.
Es en egy percig nem gondolom azt, hogy en barmit is jol csinaltam volna, ami miatt ilyen gyerekem lett. Szimplan oriasi mazli, de ennyi.
Nem is vallalok tobb gyereket, nem kisertem a sorsom, nekem ez igy jo 🤣
Hú, Kérdező, te nagyon gonosz vagy. Őszinte és normális válaszokat kaptál erre frusztráltnak nevezed a többieket, csak mert nem értenek egyet veled...és még igazuk is van.
Elég volt abból, hogy a babázás csak rózsaszín vattacukros álom lehet, mert ez nem mindenkinél van így! Neked szerencséd van a gyerekeddel, szépen csendben örülj neki, jó? (Csak mert te épp ezt javaslod a többemberes, rossz alvó, stb.babák édesanyjának... Nekik miért kellene elhallgatniuk, hogy ilyen is van??)
“ Utazni is többet utazunk. Lettek hobbijaim, havonta 2-3 könyvet elolvasok. 1,5 éve hetente 3-szor sportolok, korábban még a heti 2-re is nehezen vettem rá magam.”
Ezekre nem kevés idő kell, amellett hogy csinálod a háztartás rádeső részét, plusz a gyerekkel minőségien foglalkozol… oszd meg, hogy lehetséges ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!