Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még más is, aki már...

Van még más is, aki már elengedte a karácsonyt idén?

Figyelt kérdés

Én már elengedtem, hogy idén bármivel kész leszek. Kisfiammal mindketten betegek vagyunk, a férjem ma is estig dolgozik. A ház szalad, de se erőm, se időm takarítani, a kisfiam egy percre sincs el egyedül (3 éves). Hétfőn már jönnek anyukámék hozzánk, nálunk fogják tölteni a Szentestét, utána 25.-én pedig indul a rokonlátogató körút. Még be se vásároltunk főznivalót az ünnepekre, néhány ajándék is hiányzik, a takarítás és a fadíszítés mellett még azt is be kell iktatni hétvégén, ráadásul full náthásan. Szerintem én már a főzést is elengedem, csinálok egy sült csirkét krumplival, anyukámék hoznak bejglit, elég lesz az, 25.-én már úgysem leszünk itthon.

Van még aki hasonlóképp jól áll így karácsony előtt? Én nagyon szeretem ezt az időszakot általában, ez az első év, hogy legszívesebben az egészet átugranám.

tegnap 16:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Azért annyira még nem vagytok elkésve. Vasárnapra jobban leszel, kitakarítasz. Anyukádnak meg telefonálj, hogy hozzon kaját, legalább valami hideg köretet vagy hideg sültet. Vagy hétfőn amikor jön, nyomd a kezébe a gyereket, és el tudsz menni vásárolni, utána főzhettek közösen.
tegnap 18:50
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak a takonykór szólt közbe. Én két hét után ma először érzem jól magam, a férj és a gyerek tegnap óta betegek.

De amúgy minden megvan, fát majd holnap veszünk, süti, kaja lesz.

tegnap 19:09
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Étteremből tálakat rendelnék, süti cukiból, boltból, oszt' jó napot kívánok.

Nem arról kéne szólnia a karácsonynak, hogy ki képes 3 napig idegroncsá válva főzni egy nagy családra egymaga. Pláne, ha beteg is.

Csak hát a magyar ember abban méri a szeretetet, ki képes a saját főztjével halálra etetni a rokonságot. Aki nem gürizik nőként, az szar anya és feleség.

tegnap 19:09
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Elengedtem. Nem is akartam máshogy idén. Fagyasztott bejgli a Lidlből a fagyóban van. Más sütiket is beszerzünk.

Egyedül a franciasalátát fogom biztosan megcsinálni. De hozzá a hús és hal fagyasztott félkész áru lesz. Talán 1 sütit ha elkészítek, de nem biztos.

25-26-án úgyis nagyszülőkhöz megyünk. Mit strapáljam magam?

Gyerek előtt volt hogy ötféle sütit sütöttem. De hülyeség volt.

tegnap 19:13
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nalam a nagy fozesekrol szol a karacsony, de nincs benne semmi stressz. Viszont ha nem jon ossze, mert beteg vagyok, akkor csalodott vagyok, igen. De amugy meg imadok fozni, sutni, engem ez tolt fel. De gondolom azert se stresszelek ezen, mert vendegeket nem szoktunk varni, nincs kit sajnos, szoval csak ugy magunknak fozunk.
tegnap 19:14
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi már többször volt hogy elhalasztottuk a karácsonyt pár nappal. Mondjuk nálunk nincs nagy rokonlátogató körút, és a munkarendünk is lehetővé teszi ezt.
tegnap 20:46
 27/33 anonim ***** válasza:
13-ast miért pontoztátok le? Tök jól leírta, hogy érdemes menedzselni az idővel.
tegnap 21:01
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi most jovunk ki 5 nap fosos hanyosbol, meg hianyzik ajandek. A kaja tervben sincs meg,nemhogy megvéve....tálat rendelunk, sutit keszen elore megveszem,isler,linzer,bejgli,ilyesmi. 2 nap fozni is kell pedig. Engem ez nyomaszt csak.
tegnap 21:22
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Amióta gyerekem van, én így érzek.

Nálunk anyukám mindig nagytakarítást csinált karácsony előtt, de olyan szinten, hogy ablakmosás, függönymosást, ezer féle sütemény, meg hasonlók. Velem is mindig veszekedett egyetemista koromban, hogy most már szünet van, segítsek, Nem értette, hogy nem szünet van, hanem vizsgaidőszak.

Szóval amúgy bennem van ez a para a karácsony miatt. Soha nem végzek semmivel.

De pár éve már úgy döntöttem, hogy elengedem ezt. Végülis mi a fenének ez a nagy takarítás mánia? Sütit meg amúgy sem kéne enni, mindenki fogyókúrázik.

Szerintem a háziasszonyoknak a karácsony egy oltári nagy szívás. Én egy angol olvasókönyvben azt olvastam, hogy rendelnek kaját. Ez nagyon meg is tetszett, de sajnos nálunk nincs ilyen, mert karácsonykor még ezek a futárszolgálatok sem dolgoznak. Ha lehet is rendelni kaját, akkor már szenteste napján sem friss, szóval nem jó. Nálunk annyi, hogy főzök, de a nagytakarítás miatt már nem csinálok lelkifurdalást. Amúgy is általában még előtte nap is dolgozom.

tegnap 21:22
 30/33 anonim ***** válasza:
75%

Nem csinálok nagytakarítást, sós megsutve, édes majd hétfőn.

Kaja majd hétfőn és kedden.

Közben az egész család beteg, a fiam lázas, a lányom hasmenéses. Férjem meg vasárnap is dolgozik délig..

Szóval ja, irigylem azt akinek csillog villog a ház, minden a fagyasztóba van lefagyasztva már, mindenki mosolyog....

tegnap 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!