Van még más is, aki már elengedte a karácsonyt idén?
Én már elengedtem, hogy idén bármivel kész leszek. Kisfiammal mindketten betegek vagyunk, a férjem ma is estig dolgozik. A ház szalad, de se erőm, se időm takarítani, a kisfiam egy percre sincs el egyedül (3 éves). Hétfőn már jönnek anyukámék hozzánk, nálunk fogják tölteni a Szentestét, utána 25.-én pedig indul a rokonlátogató körút. Még be se vásároltunk főznivalót az ünnepekre, néhány ajándék is hiányzik, a takarítás és a fadíszítés mellett még azt is be kell iktatni hétvégén, ráadásul full náthásan. Szerintem én már a főzést is elengedem, csinálok egy sült csirkét krumplival, anyukámék hoznak bejglit, elég lesz az, 25.-én már úgysem leszünk itthon.
Van még aki hasonlóképp jól áll így karácsony előtt? Én nagyon szeretem ezt az időszakot általában, ez az első év, hogy legszívesebben az egészet átugranám.
3,5 és egy 1 éves fiam van, a szenteste csak a négyünké, a vacsit én megrendeltem, aznap ebédre édes savanyút tervezek. A mézeskalácsot elengedtem, egy gumisütit akarok megcsinálni, kíváncsi leszek mennyire lesz szar :D fát feldíszítjük szenteste de én annyira utálom hogy kerülgetni kell, hogy újévkor már le is lesz szedve. Ajándékokkal jól állok, minden megrendelve, becsomagolva, persze férjemnek is meglepetés, hogy mit kap a gyerek.
Első nap mi megyünk anyumékhoz, oda is kaja rendelés lett, főzzön aki akar. Anyósom meg valamikor jön, általában aznap derül ki úgyhogy nem kap ünnepi ebédet, majd eszik rántott húst mert ahhoz minden lesz itthon.
Amúgy se vagyok oda a karácsonyért, én minden hétvégén átmegyek a családhoz vasárnapi ebédre, együtt vagyunk, úgyhogy semmibe nem más, mint bármelyik más hétvége.
De nem értem, hogy mit tudtok ennyit stresszelni egy karacsonyon? Vagy ha ti ilyen stresszelősek vagytok, miért hagytok mindent az utolsó pillanatra?
Hozzánk 24-én este vacsorára jönnek anyósomék, a sógornőmék 2 gyerekkel, nekünk is van 2 pici gyerek, szóval összesen 10en leszünk.
Az ajándékokat már novemberben megvettük. A karácsonyi tartós hozzávalókat már december elején nagybevásárlás keretében.
A fát éjjel feldíszítjük, de az amúgy se egy többórás művelet. Takarítani nem tudom mit szeretnél ennyire, gondolom nem mocsokban éltek, tedd rendbe fél óra alatt picit a fürdőt hétfőn, szánj ra fél órát, hogy gyorsan elpakoltok a férjeddel, aztán felporszívóztok és felmostok, ennyi. Én se csinálok többet, nálatok mi kell ennél több karácsonyra?
A férjed meg ugorjon el bevásárolni, 1 óra alatt megvan az is.
A főzést se kell túlbonyolítani, ha nagyon sütizni akartok, vegyetek egy tálca sütit a cukrászdában. A csirke is jó vacsorára, de amúgy ha anyukád úgyis ott van, gondolom tud segíteni berakni még valamit, ha kétfélét akartok. Nálunk mar a fagyasztóban a lilakáposzta a kacsához, a baconbe tekert csirkemell, azt iy csak elővenni kell, ti miért nem készültök elöre, ha nagy főzést terveztek?
Ez a takarítas, fadíszítés, bevásárlás belefér pár óraba, nektek meg van még 3 napotok. A férjed még egyedül is letudja, ha ti rosszul vagytok. Nen tudom, mit stresszelsz 😁
Én külföldön vagyok jelenleg, ezért életemben most először egyedül fogom tölteni a karácsonyt. Amúgy ráérnék főzni, de nem tudom, lesz-e kedvem így. Karácsonyfám nincs. De a Bibliát majd sokat olvasom. :)
Ha jövőre hazamegyek, már az ajándék lesz, hogy a családommal lehetek, és nagyon várom, hogy takarítsunk és főzzünk együtt.
Számomra hihetetlen,hogy a 3# válasza le van pontozva..
Nekem nem lenne pofám rokon látogató körútra menni betegen, beteg gyerekkel, főleg idős emberekhez..
Számomra evidens, hogy betegen nem fogadok vendéget..nem megyek betegen másokhoz karácsony ide vagy oda. 🤷
16#
3 hétig nyomtam felső légúti szarral , túl vagyok antibiotikumon, és képzeld még mindig nyögöm úgy, hogy 2 hét volt az antibiotikum. 🙄
Szóval a legkevésbé sem biztos,hogy karácsonyra már meg gyógyulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!