Karácsony, két gyerek, teljesülnek a kívánságok, karácsonyi menü, sütemények. Ezt mennyiből hozod ki?
Fene se tudja, nem számoltam ki.
Annyit tudok fixen, hogy a két gyerek ajándéka összesen 50 000 forint.
A menü, süti, gyümölcs stb ennél több, a duplája is megvan.
Ha minden kívánságuk teljesülne, kb egy millió lenne :-D
De megbeszéltük, hogy tőlünk egy-egy nagyobb és egy egy kisebb dolgot kérhetnek, így az ajándékaikkal, ételekkel italokkal stb megáll 140 ezernél
Ha csak a kívánságuk teljesülne, akkor meglenne 2 ezer Forintból, ugyanis mindketten 1-1 olcsó könyvet írtak fel a Jézuskának. Nem egy követelőző gyerekek (5 és 9).
Egyébként 35-öt költöttem társasjátékra, 15-öt könyvre. A menü? Csak azt tudom, amit rendelünk. 2 tál 40. Emellett főzök.
#5 dettó az én gyerekeim is.
A Nagylány egy darab szemspiralt kert, a kisfiú pedig autót.
Rám hagyták a fejtörést mit vegyek nekik.
Kérdezo, kb én is úgy költöttem ajándékokra a kettőnek mint az #5 a kaját nem viszem túlzásba, alapanyagokat nem kellett külön vennem, minden van itthon általában ami kell az ünnepi menuhoz. A halat vettem, és a káposztát a káposzta levesnek, azokat nem tárolok itthon évközben
A sütést is megoldom olcsón, két fajta egyszerű edeset sütök, három fajta sosat.
Gyümölcs, üdítőt, ásványvizet alapból mindig veszek, szóval ezeket bele sem számoltam.
Nekünk nem az ajándékokrol és az evesrol szolnak az ünnepek
2kisgyerek, 3 és 5 évesek.
Ajándéknál eddig 30 ezernél járunk, de még kb ennyi lesz.
Én az ünnepi menüt sosem tolom túl. Sütni 2 félét fogunk, ez kb 2000Ft-ból meglesz. Ezekből duplaadagot csinálok, így viszünk anyáéknak is, ő meg cserébe ad másmilyen sütit.
Főzni Sem esek túlzásba. A 3 napot egy durván 5ezerből kihozom.
A sütikhez már bevásároltam az alapanyagokat, az 50 ezer volt, de a mézeskalács és a linzer is már majdnem mind elfogyott, szóval abból újabb adagokat kell sütnöm (tudod, megpróbáltam okos lenni, hogy ne mindent karácsony előtt közvetlenül- hát, nem jött be :D )
Tavaly a kajára 75 ezret költöttünk, de azóta csak drágultak a dolgok, viszont idén pl nem főzök halászlevet, szóval lehet, hogy ugyanannyira jövünk ki. Még nem tudom, a héten vásárolok be ehhez is, de nincs még teljes menüsor a fejemben.
24-én és 25-én mi vendégeljük meg a család egyik felét, mert ugye nekünk kényelmesebb a két gyerkőc miatt (4 és 2 évesek), de ez ugye jár a vendéglátói költekezésekkel is. Én amúgy szeretek sütni-főzni, szóval nekem ez inkább édes teher :D
Az ajándékokra nem költünk sokat, kettejüknek összesen szerintem nem lesz a vége 50ezer. Még lehet, hogy veszek nekik valami kirakósfélét, de egyébként kapnak egy-egy új mesekönyvet és mindkettejüknek egy-egy újabb baba, amit szerettek volna. Nyilván a család többi részének le van adva a kiterjesztett lista, szóval kapnak még bőséggel ajándékot, de tőlünk ennyi lesz. Így is még időt kell találnom arra, hogy kiszortírozzam a játékaikat és helyet csináljak az újaknak, mert kb már azt se tudják, mi van és mi nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!