Jelzálog hitel elengedése ! nekem van két gyerek , és most születik meg 2022-Ben a harmadik , 2008-tól fizetem jelzálogot. Én vagyok adós -és édesapám adóstárs , most így meg kaphatom 4 miliot hogy apukám adóstárs?de ő már elis hunyt 😞
Jogosultak lehetnek azok a két- vagy többgyermekes családok, ahol a második vagy további vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek 2018. január 1-je után született, vagy a kérelem benyújtásakor az édesanya már a 12. hetét betöltött várandós. A házastársak, élettársak vagy volt élettársak a támogatást kizárólag együttesen igényelhetik, abban az esetben is, ha a jelzáloghitel-szerződésnek csak az egyik fél az alanya. A támogatásra való jogosultság megállapításakor a házastársakkal, illetve élettársakkal, volt élettársakkal közös háztartásban élő kiskorúak vehetők figyelembe.
A jelzáloghitel-elengedést olyan esetekben is igényelhetik a családok, ha az ingatlan csak az egyik szülő nevén van legalább 50%-os mértékben. A maximálisan igényelhető kedvezmény azonban csak akkor érhető el, ha az igényléskor fennálló tartozást nem haladja meg a támogatás. Fontos kitétel az is, hogy a hitelügylet szerződésében harmadik fél adósként nem szerepelhet (kivéve a külön élő volt házastárs, ha közös gyermek után igényelték a támogatást). Ha a harmadik fél kezesként van benne a szerződésben, akkor az nem kizáró ok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!