Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mennyiből neveli a gyermeké...

Ki mennyiből neveli a gyermekét/eit?

Figyelt kérdés

A párom és én 33 évesek vagyunk. Nem terveztük, hogy családot alapítunk, azonban az élet így adta. Mind ketten rendes, biztos állású munkát végzünk. Én már 14 éve, párom 12 éve van a jelenlegi munkahelyén. Mivel nem terveztük, így nagyon nem is tudjuk, mi mennyibe fog kerülni.

A párom 500.000 Ft körül, én olyan 410-420 ezer forint körül keresek fixen, bejelentve.

Jelenleg a párom szülői házában élünk, ami megüresedett, ez egy kisebb házikó, ami az ő szülei tulajdona. Itt csak rezsit fizetünk. Később terveztünk sajátot, erre félre is rakunk 200 ezer forintot. Ezt nem is tervezzük abbahagyni.

Jelenlegi úgy csináljuk ( ez később változhat ) hogy nem vagyunk közös kasszán.

A rezsi közös, ez körülbelül 50-60 ezer forintra jön ki. Fejenként 30 körül fizetjük.

Így marad neki 470.000 nekem 380.000 lefelé számolva.

Ezen felül edzőtermi bérlet, fejenként 15.000

Autók tankolása fejenként 50.000 Ft munkába járás és egyéb helyekre jövés menés.

Plusz 200.000 Ft megtakarítás és 200.000 forint havi közös, tisztítószerek, élelmiszer, háztartás, ilyenekre. Ebből ha marad azt görgetjük.

Minden levonva fejenként a kiadásunk 250-270 ezer forint. Ebben benne van az élelmiszer, tisztitoszer, minden egyéb, tankolás, megtakarítás stb, szóval ami marad, az tisztán minden másra van.

Az én esetemben ez 140.000 Ft

A párom esetében körülbelül 200.000 Ft

Ezt magunknak szoktuk elrakni, utazás, illetve ilyen extra dolgokra, ha megyünk randizni, vagy bármi egyéb, akkor legyen. Vagy esetleg autó javítás, váratlan helyzetek.

Nem akarok senki pénzében turkálni, ezért is írtam le a saját összegeket.

Nyilván később is szeretnénk majd eljárni egy két helyre. Nem tervezünk nagy lábon élni, használt bútorok is szóba jöhetnek, vagy bármi egyéb.

Tényleg fogalmam sincs mennyibe ,, kerül " egy gyermek, mennyit kellene félretenni ebben a 8,5 hónapban ami még van, vagy mire számítsunk.

Ezért várok tippeket, számokat, kinek hogy alakul ?

Fontos, végén jutott eszembe. A párom munkája megmarad, szóval amint tud vissza tud menni. Irodai munkát végzünk mind a ketten egyébként de ez az én szempontomból nem lényeges mivel én vagyok a férfi.

dec. 11. 07:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
14%
Ki írt olyat, hogy nyomorgunk? Egy szóval nem írtam ilyet. Azt írtam, hogy hónapról hónapra, tehát félre rakni már nem nagyon marad belőle.
dec. 12. 14:15
 32/34 anonim ***** válasza:
85%

Pedig 30-nak igaza van. Mi kevesebb bevételből is bőven teszünk félre minden hónapban gyerekek mellett.

Ha elromlik a váltó a kocsiban és 300 ezer a javítása, abban a hónapban éheztek?

dec. 12. 14:19
 33/34 anonim ***** válasza:
29%

Nem. Mert egyrészt nincs saját kocsink, mindent a cég csinál. Másrészt korábbról, amikor még nem volt gyerek, van megtakarításunk valamennyi.

A gyerek minőségi oktatása sokba kerül. Ezt vállaltuk és nem vagyunk meglepve, szerencsére a fizunkból pont kijön. Mint írtam a fizunk harmada a gyerekre megy el minimum (ezek csak az állandó költségek, szórakozása, extra dolgok nincsenek benne).

dec. 12. 17:45
 34/34 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Nagyon sok mindent lehet használtan venni. Vannak fb csoportok, ahol ingyen ajánlják fel a babaruhákat csak vigye valaki már el. Pelus az sok, de lehet mosipelusozni. Gyógyszer baromi sok, terhesség alatt meg neked is kell ez az, és nem lehet csökkenteni. Tápszer sok, aztán a kaja is. Szülés, terhesgondozás, ovi, suli. Attól függ, hogy államiban vagy magánban képzeled el. Én mindent félretennék, amit csak tudnék, ha már összvissz 8,5 hónapom maradt.
dec. 12. 18:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!