Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mennyiből neveli a gyermeké...

Ki mennyiből neveli a gyermekét/eit?

Figyelt kérdés

A párom és én 33 évesek vagyunk. Nem terveztük, hogy családot alapítunk, azonban az élet így adta. Mind ketten rendes, biztos állású munkát végzünk. Én már 14 éve, párom 12 éve van a jelenlegi munkahelyén. Mivel nem terveztük, így nagyon nem is tudjuk, mi mennyibe fog kerülni.

A párom 500.000 Ft körül, én olyan 410-420 ezer forint körül keresek fixen, bejelentve.

Jelenleg a párom szülői házában élünk, ami megüresedett, ez egy kisebb házikó, ami az ő szülei tulajdona. Itt csak rezsit fizetünk. Később terveztünk sajátot, erre félre is rakunk 200 ezer forintot. Ezt nem is tervezzük abbahagyni.

Jelenlegi úgy csináljuk ( ez később változhat ) hogy nem vagyunk közös kasszán.

A rezsi közös, ez körülbelül 50-60 ezer forintra jön ki. Fejenként 30 körül fizetjük.

Így marad neki 470.000 nekem 380.000 lefelé számolva.

Ezen felül edzőtermi bérlet, fejenként 15.000

Autók tankolása fejenként 50.000 Ft munkába járás és egyéb helyekre jövés menés.

Plusz 200.000 Ft megtakarítás és 200.000 forint havi közös, tisztítószerek, élelmiszer, háztartás, ilyenekre. Ebből ha marad azt görgetjük.

Minden levonva fejenként a kiadásunk 250-270 ezer forint. Ebben benne van az élelmiszer, tisztitoszer, minden egyéb, tankolás, megtakarítás stb, szóval ami marad, az tisztán minden másra van.

Az én esetemben ez 140.000 Ft

A párom esetében körülbelül 200.000 Ft

Ezt magunknak szoktuk elrakni, utazás, illetve ilyen extra dolgokra, ha megyünk randizni, vagy bármi egyéb, akkor legyen. Vagy esetleg autó javítás, váratlan helyzetek.

Nem akarok senki pénzében turkálni, ezért is írtam le a saját összegeket.

Nyilván később is szeretnénk majd eljárni egy két helyre. Nem tervezünk nagy lábon élni, használt bútorok is szóba jöhetnek, vagy bármi egyéb.

Tényleg fogalmam sincs mennyibe ,, kerül " egy gyermek, mennyit kellene félretenni ebben a 8,5 hónapban ami még van, vagy mire számítsunk.

Ezért várok tippeket, számokat, kinek hogy alakul ?

Fontos, végén jutott eszembe. A párom munkája megmarad, szóval amint tud vissza tud menni. Irodai munkát végzünk mind a ketten egyébként de ez az én szempontomból nem lényeges mivel én vagyok a férfi.

dec. 11. 07:45
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:

Huh, most látom elég furán fogalmaztam. Szóval a fix kiadások az a 200.000 forint fejenként, ebből 100.000 befektetés, 100.000 háztartás, plusz 15.000 edzőtermi bérlet, plusz 50.000 Ft autópénz ( tankolás, stb ) plusz 30.000 rezsi.

Ez így 290-300 ezer forint. Így marad nekem 130-140 ezer ( nem mindig ugyanannyit kapok túlóra miatt) neki pedig körülbelül 200.000 Ft. Összesen 340.000 körül de legyen csak 300.000 inkább.

dec. 11. 07:48
 2/34 anonim ***** válasza:
54%

Odáig olvastam, hogy az élet így adta.

Nem. Ti adtátok. Ugyanis az életet ti alakítjátok a döntéseitekkel. Most vállalni kell a következményeket.

dec. 11. 08:06
 3/34 anonim ***** válasza:
83%

Azt nem tudom megmondani mennyibe kerül egy baba, mert nekem már régen volt, de azt is vedd figyelembe, hogy a havi 500e fizetés után az első fél éveb kb 450.000 lesz, utána a gyed kb 180-200 e közötti összeg 2 évig.Már ha az 500e Ft jövedelem teljesen legális és valóban olyen 750 körül van a bruttója

Szóval a havi 200 félretett összeg nem fog menni az biztos és közös gyereknél már ideje lenne átgondolni szerintem a közös kasszát is

Próbáljatok meg minél többet félretenni, hogy legalább a kieső jövedlemt pótoljátok

dec. 11. 08:07
 4/34 A kérdező kommentje:

1#. Az élet így adta alattot azért írom így, mivel különböző okok miatt elméletileg nem lehet gyerekem. Elméletileg, mint kiderült. Ennek körülbelül 8 éve, hogy kiderült. Azóta úgy vagyunk vele, hogy ha sikerül, az egy áldás, ha nem akkor nem. Most sikerült.

2# köszönöm a válaszod.

dec. 11. 08:18
 5/34 anonim ***** válasza:
43%

2 kisgyerekünk van havi 650 ezer a bevételünk, ebből havi 200 ezer megy félre fixen megtakaritasba hó elején.

Hitelmentes házunk van.

Igazából azt gondolom, átlagosan élünk, telik normális ételre, fütésre, kertépítgetésre, hogy a környezetünk is szép legyen, a gyerekeknek van ruha, cipő (kínais gagyi), játék. Belefér havi 1-2 fizetős program.

A házzal haladunk, szépül, a megtakaritás most pl. kocsira gyűlik.

Ami most nem fér bele, az az 1 hetes nyaralás, mert az mar 4 főre azért sok pénz, 3 napos belföldi nyaraláson voltunk tabaly.

dec. 11. 08:22
 6/34 anonim ***** válasza:
65%

3!

Valóban a legtöbbször úgy van, ahogy írod, de nem feltétlenül, ugyanis lehetnek egyéb juttatások is, amiket esetleg nem írt a kérdező (nekem pl. 400 körüli nettóval majdnem egymillió volt a havi CSED, szerencsém volt 😀)

Egyebekben egyetértek, ebben a pár hónapban nem árt spórolni és előre tervezni a kiadásokat, mert ha már megvan a gyerek, akkor gyakoribbak a váratlan kiadások is, és általában a pénz is kevesebb.

De konkrét összeget nehéz írni, általában mindenki tudja, hogy mik az anyagi keretei, és addig nyújtózkodik, míg a takarója ér, tehát fel lehet nevelni egy gyereket sokféle módon, ami a teljes minimáltól mehet a csillagos égig anyagilag (is).

dec. 11. 08:22
 7/34 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk egy gyerekkel úgy, hogy gyeden vagyok nettó 700.000 Ft a bevételünk (ez az alap, ha a férjemnek nincs semmi plusz és 30 napos volt az előző hónap).

Saját lakásban élünk, de hitel van rajta.

Mi ebből viszonylag kényelmesen megélünk, nem gondolkodunk rajta, hogy lemehetünk-e hóvégén a mekibe vagy vehetek-e 18.000 Ft-os ruhát a karácsonyi fotózásra.

Az hogy mennyit költ az ember a gyerekre egyrészt igény kérdése másrészt szerencse kérdése. Amikor terhes voltam volt olyan hónap, hogy simán a fenekére néztünk 2,5 millió forintnak, mert átrendeztük a lakást, ami miatt vettünk egy 400.000-es szekrénysort, megvettük a baba hordozót bázis talppal kB 120.000 Ft-ért, vettünk egy babakocsit 200.000 Ft-ért, új laminált padlót vettünk a baba szobába, az már nem tudom mennyi volt, pelenkázó komód az ikeában 40.000 Ft, két polcos szekrény szintén 40.000 Ft... Nem tudom még mik voltak (jó voltunk egy esküvőn is meg egyhetet Balatonon, ami nem a gyerektől függ, de a lényeg, hogy elment ennyi egy hónapban), de nyilván nem kötelező átrendezni a lakást, lehet venni használtan olcsóbb babakocsit...

Nem lehet megmondani előre mennyibe kerül egy gyerek, de közel 1 milliós bevételből kényelmesen kijön, az tuti.

A külön kasszát meg felejtsétek el a kapcsolatotok érdekében.

dec. 11. 08:24
 8/34 anonim ***** válasza:
68%
11 és 8 évesek a gyerekeink, havi kb 550ből élünk. Saját házunk nincs, de csak rezsit fizetünk a jelenlegiben (hosszú story)
dec. 11. 08:27
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan meghatározhatatlan az összeg, mennyit kell költeni egy babára, mivel nagyban függ az igényeidtől. Kezdjük ott: Ragaszkodz mindenből csakis az újhoz? Mert valaki igen. Ha nem feltétlenül, akkor használtan nagyon sok mindent megvehetsz, ezáltal lefaraghatsz jócskán a költségekből. Kapsz-e valakitől dolgokat? Ez is fontos szempont, mert egyik ismerősömnek kb. semmit se kellett vennie a pelenkán kívül, mert kaptak kis ruhákat, babakocsit, kiságyat, stb. Én is nagyon sok dolgot vettem bababizományiba.
dec. 11. 08:32
 10/34 anonim ***** válasza:
75%

Ebből a pénzből bőven meg lehet élni egy gyerekkel minden nélkülözés nélkül. Én magán az anyagiakon nem aggódnék nálatok. Maga a kezdet kijöhet akár 200 ezerből, de elkölthettek 2 milliót is, minden a ti igényeitektől függ. De ezeket ugye elosztva meg tudjátok venni. A babakor ha nem lesz beteges, nem lesznek speciális igényei, nem vásároltok minden fölösleges dolgot ész nélkül, akkor havi 30-40-ből is megúszható. Ahogy nő, a költségek majd úgy fognak növekedni, de ezt majd ti a saját igényeitek szerint fogjátok tapasztalni. Nálatok 2 dolog miatt aggódnék. Az egyik a külön kassza. A párod fizetése hamarosan kiesik. Ki tudja bírja-e végig dolgozni a terhességet. Ha nem, akkor a tp az alap fizetése 60%-a. A csed több lesz mint a jelenlegi bére, mert nem terheli annyi levonás, de a gyed maximalizálva van, ami alig 200 ezer körül van. Szóval neki hamarosan jóval kevesebb lesz a bevétele, és a mostani kiadásait nem fogja fedezni, főleg ha a baba dolgait is ő veszi majd. Ezt alaposan beszéljétek át.

A másik az életviteletek. Már az elején írtad, hogy nem terveztetek gyereket, gondolom nem véletlenül. Hajlandóak vagytok az egész eddigi megszokott életeteket sutba dobni? Hiába nő a gyerek, soha nem lesz már ugyanolyan. Nem lesznek spontán randink/ utazások, edzőterem mikor gondoltok egyet. Mindent előre kell tervezni. Erre nem mindenki képes, és sokan megbánják a gyerekvállalást, mert azt hiszik majd a gyerekkel is mindent ugyanúgy tudnak csinálni.

dec. 11. 08:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!