Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mennyiből neveli a gyermeké...

Ki mennyiből neveli a gyermekét/eit?

Figyelt kérdés

A párom és én 33 évesek vagyunk. Nem terveztük, hogy családot alapítunk, azonban az élet így adta. Mind ketten rendes, biztos állású munkát végzünk. Én már 14 éve, párom 12 éve van a jelenlegi munkahelyén. Mivel nem terveztük, így nagyon nem is tudjuk, mi mennyibe fog kerülni.

A párom 500.000 Ft körül, én olyan 410-420 ezer forint körül keresek fixen, bejelentve.

Jelenleg a párom szülői házában élünk, ami megüresedett, ez egy kisebb házikó, ami az ő szülei tulajdona. Itt csak rezsit fizetünk. Később terveztünk sajátot, erre félre is rakunk 200 ezer forintot. Ezt nem is tervezzük abbahagyni.

Jelenlegi úgy csináljuk ( ez később változhat ) hogy nem vagyunk közös kasszán.

A rezsi közös, ez körülbelül 50-60 ezer forintra jön ki. Fejenként 30 körül fizetjük.

Így marad neki 470.000 nekem 380.000 lefelé számolva.

Ezen felül edzőtermi bérlet, fejenként 15.000

Autók tankolása fejenként 50.000 Ft munkába járás és egyéb helyekre jövés menés.

Plusz 200.000 Ft megtakarítás és 200.000 forint havi közös, tisztítószerek, élelmiszer, háztartás, ilyenekre. Ebből ha marad azt görgetjük.

Minden levonva fejenként a kiadásunk 250-270 ezer forint. Ebben benne van az élelmiszer, tisztitoszer, minden egyéb, tankolás, megtakarítás stb, szóval ami marad, az tisztán minden másra van.

Az én esetemben ez 140.000 Ft

A párom esetében körülbelül 200.000 Ft

Ezt magunknak szoktuk elrakni, utazás, illetve ilyen extra dolgokra, ha megyünk randizni, vagy bármi egyéb, akkor legyen. Vagy esetleg autó javítás, váratlan helyzetek.

Nem akarok senki pénzében turkálni, ezért is írtam le a saját összegeket.

Nyilván később is szeretnénk majd eljárni egy két helyre. Nem tervezünk nagy lábon élni, használt bútorok is szóba jöhetnek, vagy bármi egyéb.

Tényleg fogalmam sincs mennyibe ,, kerül " egy gyermek, mennyit kellene félretenni ebben a 8,5 hónapban ami még van, vagy mire számítsunk.

Ezért várok tippeket, számokat, kinek hogy alakul ?

Fontos, végén jutott eszembe. A párom munkája megmarad, szóval amint tud vissza tud menni. Irodai munkát végzünk mind a ketten egyébként de ez az én szempontomból nem lényeges mivel én vagyok a férfi.

dec. 11. 07:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet patikamérlegen kiszámolni.

Nem lehet számszerűsíteni, hogy a nő karrierjét megtöri a gyerek, akkor is ha visszamegy és folytatja, miközben a férfi változatlanul dolgozik. Nem lehet számszerűsíteni, ha a terhesség és a szülés miatt olyan egészségügyi gondjai lehetnek, amiket fontos lenne minél előbb magánúton kezelni. Nem lehet számszerűsíteni, hogyha nincs segítségetek, akkor mentálisan belerokkanhat vagy fizettek érte, hogy ne kelljen. Mindezeket egy férfi akkor sem fogja fel, ha egy napig vigyáz a gyerekére. Ez nem az, hogy olcsó vagy drága a pelenka vagy a babaruha, amiből a fillérestől a dizájnerig mindent vehetsz, hanem az, hogy onnantól, hogy terhes a nő, a két szülői szerep élesen kettéválik. Ahol ezt próbálják ilyen mániákusan megerőszakolni, hogy ne így legyen, ott meg kb mindig kiborulás van. Amíg ezt nem érti meg mindkét fél, hogy családot nem lehet alapítani 50-50 gondolkozással, addig tök felesleges számolgatni , hogy kinek mennyi bevétele hogyan változik majd.

dec. 11. 10:08
 22/34 anonim ***** válasza:
85%

Plusz tipp a közös kasszához. Nekünk a számláink megmaradtak külön és tök nem számít ki mikor mit fizet, vagy mennyit költ magára, nincs rálátásunk utóbbira és így vita alap sincs. Két dologra figyelünk oda.

1. Az előre meghatározott összeget eltegyük megtakarításként és ha nincs semmi gebasz, felejtsük is el már hó elején, hogy az az összeg létezik. Erre vannak megtakarítási számláink, ott őrizgeti mindenki ezt a pénzt, ha ősszegyűlik egy+ millió számlánként, megbeszéljük a sorsát. Ezt azért is fontosnak tartom, hogy két helyen legyen picit több pénzünk, ha valamelyikünkkel történne valami, akkor a másik előtt ne legyenek elzárva a csapok, pláne hogy már gyerekeink vannak. A többi költhető.

2. Az összes vagyonelemünk vezetve van egy táblázatban. Én kezelem a pénzügyeinket, de fontosnak tartom, hogy a férjem is képben legyen miben mennyi van, ő meg abból ért, ha látja leírva fekete-fehéren. Szóval egy hónapban egyszer leülök és felvezetem a havi frissítést. Megbeszéljük a férjemmel, hogy "jól teljesítettünk"-e, vagy valami túlszaladt. Ha túlszaladt, akkor miből adódhatott. Ha rendszeres a túlfutás és nincs különösebb oka, akkor vezetjük egy-két hónapig a pénzügyeim alkalmazást és megnézzük hol van túlköltés. Általában már a tudat is segít visszavenni, hogy ezt be kell írnom az alkalmazásba. :D Nekünk ez egy jól bevált rendszer. Aki tud róla, hogy én ennyire pontosan vezetek mindent, az általában hülyének néz, a férjemet meg papucsnak, de az az igazság, hogy nekünk ez így tök jól működik és az élet igazolja, hogy ez így okés.

A lényeg, hogy olyan rendszert találjatok, ami nektek megfelel és a legjobb, ha még gyerek előtt kiforrja magát, hogy utána csak integrálni kelljen a gyerek költségeit. Ha nem tervez a párod gyes alatt is otthon maradni, akkor alapvetően nem lesz olyan nagy a kiesés, hogy ne lehetne külön kasszából menedzselni, csak szerintem ez ilyen szinten már nettó baromság, mert teljesen össze fognak folyni a költségek/bevételek.

dec. 11. 10:17
 23/34 anonim ***** válasza:
16%

1 kiskamaszunk van, közös kasszán vagyunk. Kb. 1,2 millió a havi alap bevételünk.

Hónapról hónapra éldegélünk. Gyerekre elmegy havi szinten 300-400ezer között.

dec. 11. 11:31
 24/34 anonim ***** válasza:
10%
Elvetetni olcsóbb lenne, ha még van rá idő. Nem hiszem, hogy jó ötlet bevállalni, ha nem is terveztétek.
dec. 11. 13:37
 25/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további hszeket.

A lomos szoba virágokkal, laptoppal és iratok van tele leginkább. Olyan dolgok, amik jó hogy vannak, hátha kell valamire, de nem nézegetem egésznap. Ilyen például az ezer éves fali képek, egy két régebbi laptop, számítógép, szóval ilyen mehet a kukába ha nem lesz tőle hely.

Utolsó hszre reagálva. Ahogy leirtam a tervezés inkább ,, nem számítottunk rá " dolog. Plusz ha kell vállalok másodállást, a gyermek egy áldás. Nekünk főleg.

dec. 11. 13:52
 26/34 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk is úgy megy a közös számla, hogy van egy közös, és mindkettőnknek megvan a külön saját számlája. A fizunkat mindketten a sajátra kapjuk, és 60-75%-át átutaljuk a közösre, a maradékból azt csinálunk, amit akarunk. Pl. munkahelyi ebédrendelést, fodrászt, nyugdíjbiztosítást, stb. mindenki a sajátról intézi. Most én elég nehezen tudom megmondani, hogy átlagban mennyit költünk. Viszont még mindig ,,nyögjük" azt a 1,5 évet, amíg gyakorlatilag a 180 ezer körüli gyedet kaptam, ezzel számoljatok, hogy jelentősen meg fog csappanni 1,5 évig a bevétel. Plusz nekem el kellett mennem 12 hetesen táppénzre veszélyeztetett terhesség miatt az első gyereknél, az is nagyon rosszul jött ki sajnos.
dec. 11. 22:19
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
#23! Akkor valamit nagyon sz@rul csináltok.
dec. 11. 22:36
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Ne mondd. Ezt te biztosan tudod, hiszen jól ismersz minket. Ja nem.

Hidd el nem csinálunk rosszul semmit. Egy felesleges kiadás van az a cigarettám. Ennyi.

dec. 11. 22:54
 29/34 anonim ***** válasza:
91%
Nettó 500 ezer forintos jövedelemmel a kérdező párja gyed maxot fog kapni, ami most 280 ezer forint, jövőre pedig 305 ezer körül lesz. Szerintem ez azért önmagában nem olyan nagy visszaesés. Persze van ahol ez akkora különbség, ami már durván szembetűnik, de aki valóban a fizetése 70%-át kapja, annak ez azért szerintem nem vállalhatatlan jövedelem kiesés, ami komoly megszorításokat kéne hogy okozzon egy családban.
dec. 12. 10:30
 30/34 anonim ***** válasza:
81%
#28! Ehhez nem kell ismerni. Aki bőven millió forintos bevételből nyomorog, annak olyan kiadásai vannak, amit nem engedhetne meg magának. Tehát tuti, sz@rul csináljátok. Vissza kell venni, nem sznoboskodni és máris kényelmesen megélnétek.
dec. 12. 12:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!