Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ünneplitek a Halloweent a...

Ünneplitek a Halloweent a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Ha igen, hogyan?

Ha nem, mit csináltok ma este?

okt. 31. 15:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

Nem.

A nagyijuk szülinapja volt ma, őt ünnepeljük ilyenkor, nem mást (már vége, mindenki ágyban).

Egyébként szünet előtt volt beöltözős buli a suliban, ennyi volt az "ünneplés".

okt. 31. 21:14
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

Voltunk ma tökfaragó kézműves délutánon ahol be volt öltözve, aztán itthon is faragtunk 2 tököt. "Ilyesztő" mesét néztünk, aztán sötétben az udvaron keresett édességet. Egy édesség ösvény vezette az ajtótól az ajándékokig.

4 és fél éves a kisfiam.

okt. 31. 21:22
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Nem, semmit nem csináltunk, nem is tudtam, hogy ez ennyire elterjedt ünnep lenne itthon.
okt. 31. 21:54
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Két helyre is hívnak minket minden évben, mi pedig nem vagyunk semmi jónak az elrontói. Én összességében sosem tudtam hova tenni ezt az eseményt, ünnepet, akármit, de ha a gyerekemet az teszi boldoggá, hogy töknek öltözve sütizik a kis barátaival, akkor nekem oké.
okt. 31. 22:16
 15/22 anonim ***** válasza:
64%
Mivel itt a helyi közösség szervezett bulit, term. mi is csatlakoztunk. De a többi szülő arcán is ugyanazt a kérdőjelet láttam, mint a mienkén- nem igazán a sajátunk ez az ünnep. Csak jól néznek ki a faragott tökök,meg szaladgálnak a gyerekek ennyi.
nov. 1. 07:31
 16/22 anonim ***** válasza:
65%

Eddig nem ünnepeltük, az idén volt az első alkalom.

Szerveztek itt a falunkban csokit vagy csalunk felvonulást.

Lehetett jelentkezni. Az volt a lényege, hogy aki jelentkezik, vállalja is, hogy menjenek hozzá is a gyerekek. Tehát csak olyanokhoz mentünk, akik sétáltak velünk.

3órát sétáltunk, gyerekek szülők egyaránt beöltözve. Nagyon jó volt. A gyerekek élvezték, rengeteg csokit gyüjtötek. A felnőttek is tök elvoltak.

Igaz kis falu, mindenki ismer mindenkit, nem egy idegen közösség volt. Nekem bejött, remélem jövőre is lesz.

nov. 1. 07:50
 17/22 anonim ***** válasza:
42%
Persze. Megyünk csokit gyűjteni, faragunk tököt, jelmezeket gyártunk. Semmi baj nincs ezzel, jó móka.
nov. 1. 15:18
 18/22 anonim ***** válasza:
26%

Aki tisztában van ezzel az ünnepnek nevezett bohóckodással, az biztosan nem vesz részt benne.

[link]

nov. 2. 01:32
 19/22 anonim ***** válasza:
37%

18!

Ez aztán pontos, forrásjelöléssel ellátott írás....

Ha én a facebookra kiírom, hogy a húsvéti nyuszi anno 2m-es volt, 10centis fogakkal, és leharapta a rosszgyerekek fejét, te azt is elhiszed?

Miért kell többet belelátni, mint ami?!

A gyerekek élvezik. Beöltöznek mint farsangkor, csokit kérnek és ennyi.nálunk mindig iszonyú jó buli.

Senki nem hal bele, senki lelkéért nem jön a sátán, este mindenki éppségben nyugovóra tér. Egy jó nap után.

Szerinted ami évezredekkel ezelött történt, ha egyáltalán megtörtént, miben befolyásolja ezt?

nov. 2. 06:46
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

18-as az a nő a facebookon buta, mint a tök (már ha stílusosak akarunk lenni).

Ettől független mi sem ünnepeljük, mivel a családunk hagyományai ettől eltérőek. Csak azt sajnálom, hogy ma már az óvodásokra, bölcsisekre is a Halloweent erőltetik- nagyon egyszerűen, mivel lehet kézműveskedni. Mi meg nyúljunk mélyen a zsebünkbe így hónap végén, mert a nevelő néni kitalálta, hogy ők Halloweent szeretnének, persze beöltözőset. El lehet adni jó sok giccset, édességet.

A halottak napja viszont jó nagy tabu. Halálról sem beszélünk iskolában óvodában sehol... gyereket nem is nagyon látok a temetőkben, hogy az öreganyjának egy mécsest gyújtson legalább. Helyette Halloweeneznek, mert az jó buli.

nov. 2. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!