Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szabályaitok vannak...

Milyen szabályaitok vannak otthon a gyerekekkel szemben?

Figyelt kérdés
aug. 9. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Röviden tömören: tiszteljük egymást.
aug. 9. 16:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Kifejtem jobban: miket kötelező megcsinálnia a gyereknek? Pl. elpakolni a játékait, az asztalnál ennk, stb. Vannak-e saját feladatai a házimunkában, mennyi idős?
aug. 9. 17:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

4 éves

Evés asztalnál.

Evés közben, tele szájjal nem beszélünk. (ez még gyakorlás alatt)

Séta/játszótér /udvari játék / wc, bili használat /étkezés után (ez utóbbi előtt is) kötelező kézmosás.

A játékait segítsen elpakolni.

Szemetet a kukába és nem valahová dobja.

Levetett ruhadarabot a szennyesbe dobja és ne a szoba közepére.

Emellett az akarom, most szavak helyett a kérem, szeretném és légy szíves szavak használata.

aug. 9. 19:25
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Csak olyat csináljon másokkal, amit szeretne, hogy vele is csináljanak.
aug. 9. 20:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Enyem meg kicsi viszonylag, masfel eves, de igyekszunk olyan szabalyokkal mar most megismertetni, ami a kesobbiekben fontos lehet.

- Csak asztalnal/ulve ehet es ihat.

- Elpakoljuk a jatekait, ha mar masikkal jatszunk. (folyamatban)

- Hazaerkezes utan kezet mosunk.

- Sajat ruhajat a szennyesbe, pelenkajat a kukaba dobja.

- Ha egyutt eszunk az asztalnal, megvarjuk, amig mindenki vegez az etelevel, ezutan vesszuk ki ot is az etetoszekbol.

- Ha a jatszoteren valaki mas jatekaval szeretne jatszani/az utcan valaki kutyajat megnezni/simogatni, azt eloszor meg kell kerdezni. (nem beszel meg, de o er oda eloszor a jatek/kutya gazdajahoz, es mi kerdezunk helyette)

- Ha belepunk valahova, vagy indulunk, mindig koszonunk.

- Nem eszunk/iszunk mielott a termeket kifizettuk volna, elotte o adja oda a kasszasnak a sajat kis dolgat.

aug. 10. 07:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nálunk teljesen általános szabályok vannak. (3 éves és 8 hónaposak a gyerekeim)

- Nem ütünk meg senkit, macskát se

- Enni csak asztalnál, teli szájjal nem beszélünk, ha nem kér többet, tolja el, de az étellel nem játszunk

- Nem dobálunk random tárgyakat, csak ami arra való (pl labda)

- Kézmosás és fogmosás kötelező

- Ami veszélyesebb használati tárgy, az csak a jelenlétünkben használható (pl ollóval jól vág színes papírt, de azt csak úgy engedem, ha tudom figyelni, hogy ne vágja meg magát)

- Nem téphetik ki egymás kezéből a játékokat, el kell kérni, a nem az nem (ebben meglepően ügyesek már, bár főleg a nagyobbikra értem, a kicsi még beéri bármivel, de ügyesen cserélgetnek játékokat napközben, pedig másoknál nem ezt szoktam látni)

Szóval teljesen általános, leginkább az épségüket őrző, vagy szociális normákra épülő szabályok.

Szigorúan vett feladataik nincsenek, mindenbe be szoktam vonni, ami házimunka, és a saját szintjén segít benne. Ha nagyon nyűgös és nem akarja, akkor max annyi, hogy ne hátráltasson. De az esetek többségében mindenben szívesen segít.

aug. 10. 08:13
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy be sem teheti a lábát hozzám. Ha gyerekes emberrel kell találkoznom valamiért (rokon pl.) akkor az nem nálam lesz
aug. 10. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!