Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vigyázzak az egészségemre,...

Vigyázzak az egészségemre, mert nem lesz, aki gondoskodjon a gyerekeinkről? Hogyan beszéljem ezt meg a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Vannak egészségügyi problémáim, ezt nem tagadom, de az éves vizsgalatok szintjén minden rendben van, az orvosok sem igazán tudják, hogy mi lehet a baj, mindegyik a stresszre fogja illetve arra, hogy én sem fiatalodok.

A héten lett volna lehetőségünk vízpatra menni családilag, de nekem megjött, hamarabb mint szokott és így én nem nagyon tudok menni (görcsök, hasmenés, durva vérzés). A férjem már nagyon varta a strandolást és dühében, meg elkeseredésében közölte, hogy menjek már végre orvoshoz, mert ha velem valami lesz, akkor a gyerekeknek nem lesz olyan jó világ az intézetben, mert neki aztán munka mellett nem lesz ideje még velük is foglalkozni. Szóhoz sem jutottam. Most úgy érzem, valami nagyon eltörött bennem, folyamatosan sírni tudnék. A férjem azzal menti a helyzetet, hogy csak nekem akart jót, csak aggódik értem. Nem tudom, de ez, amit mondott akkor is túl durva volt. Ezt nem tudom az aggódás számlajara irni, főleg, hogy a gyerekek előtt mondta, akiket eléggé megviselt ez az egész. Sajnos mar nem annyira kicsik, hogy ne ertették volna. 13,11, 9 évesek.

A nagy most rám mérges, mert apa is megmondta, hogy menjek el orvoshoz, a kicsi meg sír, hogy meg fogok halni. Nem tudom ezt hogyan beszéljem meg velük, főleg, hogy a férjem most nevetgél rajta, hogy úgy tűnjön csak vicc volt.

júl. 7. 12:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Jézus Isten! A férjed nem normális esküszöm. Miért nem ment el ő egyedül a gyerekkel a strandra, ahelyett hogy téged hibáztatna, mert megjött a menstruációd. Egyáltalán hogy mondhat ilyet, hogy intézetbe lennének a gyerekek, ha te nem lennél? Betegagyú f@sz.
júl. 7. 12:36
 2/27 anonim ***** válasza:
83%

Én azt hittem az fog következni hogy a férjem annyira bedühödött hogy elment a gyerekekkel a strandra. Ez túl beteg. Mi az hogy intézetbe adná a saját gyerekeit ha nem lennél....

Nem is értem ő nem tudja őket elvinni? De most komolyan.

Viszont neked meg tényleg komolyan kikéne magadat vizsgáltatni. Nem csak a gyerekeidért tartozol felelősséggel de saját magadért is. Állj neki egy jó orvost keresni. Ha Szombathely közel van akkor egy nagyon jó nőgyógyászt tudok ajánlani, de még ha Pápa-Győr környékén, akkor is van egy jó nőgyógyász.

júl. 7. 12:46
 3/27 anonim ***** válasza:
92%

"A férjem azzal menti a helyzetet, hogy csak nekem akart jót, csak aggódik értem."

Aha... magáért aggódik, mert megmondta, hogy ő nem foglalkozna a gyerekekkel, ha veled valami történne. És sajnos vannak ilyen apák, egy ismerősömnél is az anyai nagybácsi és felesége mentette meg a félárván maradt kisfiút a gyermekotthontól, mert apuka a felesége halála után úgy döntött, nem kér belőle.

És kb. ilyen szinten állt a szerencsétlen nő betegségéhez is. Mintha vele akarna kitolni a beteg feleség.

júl. 7. 12:51
 4/27 anonim ***** válasza:
83%

Az erős vérzést, ha 40-hez közel vagy mióma is okozhatja. Szerintem is orvos-menj magánba ha biztosra akarsz menni.

Férjed meg nem lesz az év apukája... miért egy embertől függ a család élete? Meg hogy intézet, szegény gyerekek biztos jól megijedtek.

A nagy meg haragszik pff már most "tiszta" apja, a jó példa megtette hatását.

Amúgy fogamzásgátló is megoldás, akkor nincs ilyen vérzés és tervezhető vele a családi program.

júl. 7. 12:51
 5/27 anonim ***** válasza:
91%

Majdnem ugyanezt a szöveget nyomta le az én apám is anyámnak, az intézet ugyanúgy benne volt, csak ő azt csapta mellé, hogy anyám rákos, és nem megy orvoshoz, ami valami kis dologból indult ki, azt hiszem egy anyajegyből, de már nem emlékszem. Az viszont egy életre megnyomorított, hogy anyám rákos és meg fog halni, apámnak meg első dolga lesz bevágni az intézetbe. Gratulálok a férjednek, én egész további gyerekkoromban rettegtem attól, hogy anyám bármelyik pillanatban meghalhat, apám meg eltűnik. Táborba vagy nagyszülőkhöz nyaralni se mertem elmenni, mert mi van, ha anyukám addig meghal... 20 évesen elmentem pszichológushoz és 3 év alatt raktuk ezt helyre.

Valamit ezzel most nagyon kell kezdened, a férjeddel is, de q gyerekekkel legfőképpen.

júl. 7. 12:56
 6/27 A kérdező kommentje:

Budapestiek vagyunk. Már több orvosnál is voltam. Valószínűleg korai menopauza vagy a covid oltás mellékhatása. A stressz rám régen is rossz hatással volt, ha nagyon bepánikoltam (pl vizsgák előtt) vagy ideges voltam, akkor elkezdtem vérezni. Terhesen ezért voltam mindig veszélyeztetett.

Ha én nem megyek, nincs aki a cuccokra vigyázzon, ezért nem mentek nélkülem.

júl. 7. 12:57
 7/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem igaz, hogy eddig nem jöttél rá, hogy már régesrég el kellett volna válnod! Pontosan 3 gyerekkel ezelőtt!
júl. 7. 13:03
 8/27 anonim ***** válasza:
79%
Elvàlnék. A gyerekeket megnyugtatnám, hogy 1.még sokáig fogok èlni, 2. ha meg is halnál, és az apjuk nem vállalná őket, rokknokhoz kerülnének. 3. már nincsenek messze attól a kortól, amikortól gondoskodni tudnak magukról. (Egy imerősöm 20 éve 17 èvesen egyedül maradt, anyja, nagyszülők meghaltak, apja külföldön, és simàn hagytàk egyedül lakni.)
júl. 7. 13:15
 9/27 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem túl van reagálva. Nálunk is mindig az van, hogyha nekem megjön, sokkal érzékenyebb vagyok, és valahogy a férjem is hisztis lesz olyankor. Biztosan nem gondolja komolyan amit mondott, nem kell így lemaradni rajta. Aggódik érted. Ha nem szólna semmit a problémáidra, akkor meg az lenne a bajod.

Ezért elválni?? Miféle tanácsok ezek? Szegény gyerekek!

Én elvált szülők gyereke vagyok, és nem olyan jó buli az, mint ahogy elő van adva "a gyereket nem viseli meg, kicsi még, fel sem fogja" meg "jobb neki, mintha mindig veszekednek a szülei" című teóriák. Nem, nem jobb!

júl. 7. 13:26
 10/27 babyboom567 ***** válasza:
86%

9-es.

Egy aggódó NORMÁLIS apa, nem áll le hisztériázni, hanem megértő, és egy ilyen helyzetben feltalálja magát és azt mondja:

Gyerekek, anyuci nincs jól a női dolgok miatt, most elmegyünk mi négyen fagyizni/erdőbe/biciklizni/moziba/mekibe/stbstb,anya tudjon pihenni,gyógyulni.Az én apám ezt csinálta.De az én apám nem is fenyegetett volna senkit intézettel.

Igen, tényleg szoktak a felnőttek is hisztizni, érzékenyebben reagálni, e a szavainkat akkor is meg kell válogatni,mert életre szóló sebet ejthetnek máson.

Valószínű a kérdező már nagyon régóta tudat alatt tudja, hogy a férje nem alkalmas a gyerekek gondozására, és most mint égből a villám , a férje még ki is mondja ezt.Ez egy tragikus helyzet.

júl. 7. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!