Vigyázzak az egészségemre, mert nem lesz, aki gondoskodjon a gyerekeinkről? Hogyan beszéljem ezt meg a gyerekekkel?
Vannak egészségügyi problémáim, ezt nem tagadom, de az éves vizsgalatok szintjén minden rendben van, az orvosok sem igazán tudják, hogy mi lehet a baj, mindegyik a stresszre fogja illetve arra, hogy én sem fiatalodok.
A héten lett volna lehetőségünk vízpatra menni családilag, de nekem megjött, hamarabb mint szokott és így én nem nagyon tudok menni (görcsök, hasmenés, durva vérzés). A férjem már nagyon varta a strandolást és dühében, meg elkeseredésében közölte, hogy menjek már végre orvoshoz, mert ha velem valami lesz, akkor a gyerekeknek nem lesz olyan jó világ az intézetben, mert neki aztán munka mellett nem lesz ideje még velük is foglalkozni. Szóhoz sem jutottam. Most úgy érzem, valami nagyon eltörött bennem, folyamatosan sírni tudnék. A férjem azzal menti a helyzetet, hogy csak nekem akart jót, csak aggódik értem. Nem tudom, de ez, amit mondott akkor is túl durva volt. Ezt nem tudom az aggódás számlajara irni, főleg, hogy a gyerekek előtt mondta, akiket eléggé megviselt ez az egész. Sajnos mar nem annyira kicsik, hogy ne ertették volna. 13,11, 9 évesek.
A nagy most rám mérges, mert apa is megmondta, hogy menjek el orvoshoz, a kicsi meg sír, hogy meg fogok halni. Nem tudom ezt hogyan beszéljem meg velük, főleg, hogy a férjem most nevetgél rajta, hogy úgy tűnjön csak vicc volt.
"A nagy most rám mérges, mert apa is megmondta, hogy menjek el orvoshoz"
Leülteni és AZONNAL elmagyarázni neki, meg a kisebbeknek is, hogy a menstruáció NEM betegség, teljesen normális folyamat.
Van akinek nem fáj, más meg nem veszi könnyedén, de EZ MÉG NEM BETEGSÉG!
Nekem a leggázabb, mikor megalázó stílusban kérdezik, hogy "na mi van megjött"? Hogy biztos azért vagyok ideges stb. Iyenkor elküldeném anyjába... Persze ilyenkor így is vagyok kezelve, hogy a hisztis.
Férfiak...
Alapvetően ha nem durva a vérzés, én akkor sem megyek strand vagy élővízbe, a menstruáció meg ilyen, hogy néha beszivatja az embert.
Van akinek alkatilag nagyon erősek a görcsök (persze ha ez új dolog, érdemes kivizsgáltatni).
Nem értem, hogy minimum 13 éve egyútt vagytok, 3 gyereket szültèl és a férjednek új dolog, hogy menstruálsz?
Vagy egy egész nyaralást mondtál le? Az talán túlzás, de ha csak egynapos program akkor nem értem a problémát. Mért nem vitte le q férjed a gyerekeket?
Vagy választottátok a ciklus egy olyan napját, amikor már nem vagy rosszul és akkor szépen pihenhetsz a parton.
Én amúgy is sokszor ezt csinálom, mert nem szeretem a hideg (ez nálam 30 fok alatti) vizet.
Ekkora gyerekek már nem igénylik hogy felnőttel fürödjenek max felügyelni kell.
Mondjuk nemcsoda hogy ilyen apa mellett nem tanultak empátiát.
"Ha én nem megyek, nincs aki a cuccokra vigyázzon, ezért nem mentek nélkülem."
Anyám, ilyen életképtelen családot! 4 emberből egy mindig kint marad, ha már olyan nagy értékekkel mentek és nincs értékmegőrző.
Mit mondanék a gyerekeknek?
1. Voltam orvosnál, semmi bajom, azon kívül, hogy havonta egyszer menstruálok, mint minden szülőképes nő.
2. Inkább apátokat kerdezzétek arról, miért nem természetes számára, hogyha bármi miatt egyedül maradna veletek, neki kéne betölteni a szülő szerepet, mert ugyanolyan szülő, mint én. Ehelyett intézetbe dobna.
Amikor anya beteg-levert volt, akkor apa
1. megkérdezte, segítsen-e neki vagy megoldja egyedül
2. ha nem kellett spec. segítség, akkor elmentünk ketten pl strandra
A férjed egy f...sz, és jó lenne ha minél előbb gondolkoznál a váláson, mert a gyerekeiteket nyomorítjátok meg, ha vele maradsz.
A férjed nem érted aggódott, hanem mérges volt, hogy nem tudott strandolni.
Amúgy az nem merült föl, hogy nélküled menjenek? Ha te nem vagy olyan állapotban, hogy egyedül otthon se lehet hagyni, a gyerekek már nem olyan kicsik.
Szerintem ez lett volna a legjobb. Ők strandolnak, neked meg mindig szabad a fürdőszoba/WC, ha szükséged van rá.
Egyébként szerintem is kezdeni kéne ezzel valamit, már csak azért is, mert minek szenvedni vele.
Sokszor ahol az orvostudomány nem tud segíteni, természetgyógyász vagy akupunktúrás szakember tud. Én a helyedben errefelé keresném a megoldást.
Ettől függetlenül a férjed nagyon bunkón viselkedett.
Voltam orvosnál. Mivel semmi okot nem találtak, így tenni sem tudnak ellene. Rákszűrés szuper, mammográfia szuper, hormonvizsgálat szerint van egy kis eltérés, ami a menopauzára jellemző. 45 vagyok, lassacskán belefér szerintem.
A bütyköm is nő, a derekam is szokott fájni, a volt töréseim fájnak időjárásváltozáskor... Egyik sem egetrengető probléma. Hiába dekkolnék az orvosoknál, megfiatalítani ők sem tudnak.
Nem akarja folyamatosan ezt a rágni, mint a gumicsontot, szerinte majd a gyerekek is elfelejtik. Magán orvosokra amúgy sem jut, szoval az ki van zarva, hogy olyan pénzlesőkre költsek (ez az ő véleménye). Azon is ki van akadva, hogy a fogorvosom magán.
"Én elvált szülők gyereke vagyok, és nem olyan jó buli az, mint ahogy elő van adva "a gyereket nem viseli meg, kicsi még, fel sem fogja" meg "jobb neki, mintha mindig veszekednek a szülei" című teóriák. Nem, nem jobb!"
Az bezzeg sokkal jobb, hogy apuka úgy "aggódik" anyuka miatt, hogy a gyerekek előtt hangoztatja, ha meg merészel halni, ő a gyerekeket intézetbe adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!