Nagy korkülönbség köztünk és gyerekvállalás? Kinek mik a tapasztalatai?
23 éves vagyok, a párom 48.
Szeretnénk gyereket, mind a ketten, én kicsit a rózsaszín babás időszakra vágyom inkább, ő az, aki az egészet, nehézségekkel, mindennel együtt jobban akarja. Viszont tudom, hogy a köztünk lévő korkülönbség az nem kevés, a nagyszüleim az ő korában már engem tologattak babakocsiban... :D
Ahol az egyik fél idősebb volt az első baba születésekor, hogyan alakultak a mindennapok? Volt bármi nehézségetek ebből fakadóan?
Szerintem a kérdező anyagilag nincs kiszolgáltatott helyzetben. A korkülönbség meg nem úgy szokott érződni, ahogy a legtöbben elképzelik. Tehát nem az a pláne, hogy a férfi nem tartja magát karban, a lány apakomplexus miatt van vele, stb. Az 50 éves férfi felfogásában és családi mintázatában is a rendszerváltás előtti időszakban szocializálódott, 23 évesen meg digitális bennszülött vagy. Akkor is ordítóan más a világképetek, ha használ instát vagy tiktokot, mert a gyerek a zsigeri mintákat hozza majd elő, vagyis azt, hogy neki kuss volt e a neve otthon és kapott e pofont, ha útban volt, vagy az volt e az alap, hogy az anyja csinál mindent, mert ő a nő. Minél öregebb, annál rugalmatlanabb lesz, és ha most egyet is értetek a kényelmes hétköznapok fényében, a gyerek az összes olyan konfliktust ki fogja taposni a kapcsolatból, amiről azt se gondoltad előtte, hogy ezen egyáltalán össze lehet veszni. Ez azonos életkorú embereknek is komoly krízispont, de két merőben eltérő életszakaszban lévő embernek hatványozottan. A gyerek meg elég ritkán hozza a rózsaszín ködös szivárványhányást, az esetek többségében jön az irgalmatlan pofon, hogy mindenki csak addig az év szülője, amíg nincs alvásmegvonás, amiből nem lehet kiszállni. Persze ezen kockázatok extra korkülönbség nélkül is megvannak, nálatok inkább úgy fogalmaznék sokkal nagyobb eséllyel jönnek majd elő.
Plusz azt se felejtsd el, hogy akármennyire is sportos, fitt, egészséges, akkor is majdnem 50 éves, 10 év múlva 60. Ismerek fitt 60-as embereket, akik versenyszerűen sportolnak, tényleg lenyűgözően jó állapotban vannak a korukhoz képest, de akkor is idősek, akkor is vannak ilyen-olyan gondjaik. Te meg 33 leszel, ha figyelsz magadra, gyakorlatilag még kiváló állapotban. Lehet szeretni fogjátok még egymást, de mondjuk a szex már nyögvenyelős, mert merevedési gondjai lesznek 55 felett (ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a férfiak szavatossága sem végtelen), vagy épp libidója nem lesz semmi, stb. Úgyhogy persze, bevállalhatod, csak vedd figyelembe, hogy az idő nem nektek kedvez.
"Van lakásom, autóm, egy építési teleknek az 1/2 része is az enyém"
Ebben a kategóriában minden gyerekre váró fiatal huszonévesnek van saját lakása, autója... 😂😂😂
"Szóval erről ennyit, a mai világban képtelenség boldogulni kapcsolatok nélkül."
De azért készülj fel hogy egyedül maradsz.
Én 29 éves vagyok, a férjem 46, és most várom a második gyerekünket. A lányunk 6 éves.
Nálunk nagyon jól működik, a férjem fiatalos apuka, nagyon jól össze vannak nőve a kislányunkkal. Neki van 2 szinte már felnőtt lánya az előző házasságából is. Ő azt vallja, hogy 40 felett sokkal több türelme van a gyerekhez, huszonévesen fele ennyi időt sem töltött a nagylányaival, főleg a válása után, és szerinte nem is volt érett az apa feladatra. Ezt bánja is, most próbál minél jobb apja lenni a 2 nagynak is, szerencsére a lányok is engednek irányába, utóbbi években sokat vannak együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!