Állandó szorongással gyerekvállalás, tapasztalatok?
5 éve járok pszichológushoz, a szorongásom ennek ellenére nem javul. Úgy kell elképzelni, hogy apróságokra is nagyon rápörgök, mindennapos a gyomorideg, nem alvás, száj és köröm rágás. Különösen félek az orvosoktól, beavatkozásoktól, emiatt sokszor az utolsó utáni pillanatban megyek el hozzájuk. Erős gyógyszereket nem szedtem, és nem is szeretnék, járok terápiára, este Valerianaval alszom (bár az már nem segít mindig). Szeretnék gyereket (férjnél vagyok) de attól is félek, hogy az annyi szorongással jár, hogy nem fogom bírni, illetve azt se szeretném, hogy ő ezt tovább vigye majd. (A családomban is több öngyilkosság volt, én nem próbáltam, nem is szeretném, de a genetika éppen elég, ezt nem akarom tetézni)
Főleg olyanok válasza érdekel, akik hasonló tünetekkel bírnak és vállaltak gyereket.
A durvább részéhez nem tudok hozzászólni. Viszont az orvosoktól, orvosi dolgoktól mindig rettegtem, volt, hogy kivettem a szabit, mert laborba kellett mennen és annyira beijedtem, hogy otthon ültem egész nap. 🤣 Viszont amikor vártam a lányaimat (4-en vannak), imádtam orvoshoz járni. Ilyenkor tudtam, hogy minden rendben van velük, láthattam őket, stb. Még a laborban is mosolyogva álltam a sorban. 😊
Én nem vagyok paramami sem, sőt... kifejezetten laza vagyok, valószínűleg azért, mert pedagógus vagyok.
Egyetlen problémám van és hála Istennek, az 5 év alatt még nem hányt egyik sem, de emetofóbiás vagyok és konkrétan rettegek attól, hogy ha valamelyik hányna, akkor leblokkolnék. 😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!