Gyerek születéséig milyen költségekkel kell számolni?
Ez nagyon az igényektől függ. Nem mindegy, hogy (csak kitalált példák) külön szobát akarsz berendezni neki vagy majd veletek alszik, egy futrinka kis vízszintesig dönthető sportkocsi szerinted elég, mert úgyis hordozást szeretnél vagy egy szuper babakocsi az igényed, és persze hogy magánorvoshoz, -kórházban jársz terhesgondozásra és szülsz vagy az sztkba és ügyeletesnél. Ha szoptatni akarsz is elég biztonságból egy darab cumisüveg és mellszívót csak akkor beszerezni, ha majd kell, etető-alkalmatosságok meg ugye még ráérnek jó pár hónapig. Kisebb tételeknél is általában olcsóbb a használt, mint újonnan (ruhák, ágynemű, kiskád).
Aztán persze van egy csomó olyasmi, amit eltervez vagy meg is vesz ember, de másképp alakul vagy feleslegesnek bizonyul, mert (szintén csak kitalált példa), hiába van légzésfigyelő, ha melletted alszik, vagy hiába vettél mosható pelenkát, ha mégse bírod a strapát, vagy mittudomén allergiás lesz a tápszerre vagy a mosóporra vagy a popsikrémre... (a leghúzósabb tétel meg az, ha bármiből majd fejlesztésre kell hordani).
Csak az igenyeidtol fugg.
Ki lehet hozni mindent, (szamomra) elfogadhato modon 100000Huf-bol meg kisse tulzasban is 1000000Huf-bol is.
Mi olyan 3-400000bol hoztuk ki az elso babat, de volt sok felesleges dolog, volt par ami megsem felelt meg, volt ami hianyzott, volt amihez hozza se nyultam. Lutri.
Masodik babanal mar alig koltottem 40000et, mar vagy voltak cuccok, vagy tudtam mi hianyzik! :)
Kis ágyat használtan vettünk, matraccal, prlenkázóval együtt 15.000 volt.
Babakocsink nem volt, mert hordoztam, 6 hós korig 1500/hó volt a karikás kendő bérlése, utána pedig használtan vettem 17.000ért egy csatost. 1000 Ft volt a hordozási tanácsadó.
Szoptatós párnát, fotel, stb-t nem vettem, de még szoptatós melltartót és hálóinget sem. Egy lezser trikó, és egy nagyi melltartó tökéletesen megfelelt.
Kismamaruhákat sem vettem, leggingsbe jártam és turiztam hosszított tunikákat.
Nem volt fogadott orvosom, nem volt vip szobám a kórházban, és hálapénzt sem adtunk.
Amiket vettünk még: 10 db body, 10 db rugi, 20 textilpelenka, 10 nyálkendő, orrszívó, használt babahordozó a kocsiba.
A 60.000 ftos anyasági segélyből kB kijöttünk, és nem szenvedtünk semmibe se hiányt.
Kb 300ból jött ki...minden új.
És ebben benne vannak pelenkák, rucik és az apróbb dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!