A legjobb barátnőm babát vár, mit csináljak?
Jelen álláspontom alapján én nem szeretnék gyereket vállalni az életemben. Egyik legjobb barátnőm mindig is nagy babás volt, és most várandós lett, 2 hónapos terhes.
Nagyon félek, hogy megváltozik a kapcsolatunk, hiszen neki már a mindennapját képezik a terhességgel járó gondok, és mindennap ezeket hallgatom.
Tudom, hogy ha megszületik a gyerek, akkor ő lesz már az élete része, és mindennapos történetek lesznek a gyerekeről, ami teljesen érthető.
De nem tudom, hogy milyen lesz a barátságunk, ha én ennyire távol állok ettől a témától, nem tudok érdemben hozzászólni ezekhez a problémákhoz, főleg így, hogy én még csak nem is gondolkozom gyerekvállalásban.
Ha nektek volt ilyen, ti ezeket, hogy éltétek meg? Mesélnétek történetet erről?
Nálunk volt változás. Mindkét barátnőmnél. Általában nem érnek rá és ha rá is érnek, akkor is a gyerekkel foglalkoznak inkább.
Ez van sajnos. Nekem nincs gyerekem és nem is vagyok az a tipikus babázós nő. Persze tartjuk a kapcsolatot, de eddig találkoztunk kb. 2 hetente, most meg jó, ha 3 havonta.
Nálunk nem volt valtozas. Én kérdezek a gyerekről ő meséllar dolgot, aztán örül ha másról is beszélhet. Nyilván fontos az anyáknak hogy érdeklődj a pici után, de hidd el, másról is akarnak beszelni.
Pl hogy milyen nehéz neki, mit hogy el meg. Nekem el meri mondani, amit nem illik felvállalni. Pl hogy mikor akar világgá menni. Vagy, hogy hiányzik a régi életéből a spontaneitás. Most nem teheti meg, hogy nekiindul. Mert alvás idő van. Meg fürdés idő. Stb.
A legjobb barátnőm lett előbb babás, mi nagyon jól megmaradtunk barátnők akkor (igaz, én is terveztem a babázást majd, csak nem akkor amikor neki lett.)
Most, hogy én is szültem, igazából nálunk most romlott el a dolog. Mint anya az anyával nem tudunk jót beszélgetni, mindkettőnknél a gyerek a téma, néha nem egyeznek a nézeteink, ilyenkor a barátnőm neheztel... SZóval nálunk pont hogy jobb volt, amíg csak egyikünknek volt gyereke.
De ha nem akartam volna egyáltalán gyereket, biztos nehéz lett volna, mert tényleg "hallgatni kell" a gyerekes sztorikat, ha mentünk valahova sokszor jött a gyerek is, stb., ezeket a dolgokat nem minden kapcsolat éli túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!