Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy korkülönbség köztünk és...

Nagy korkülönbség köztünk és gyerekvállalás? Kinek mik a tapasztalatai?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, a párom 48.

Szeretnénk gyereket, mind a ketten, én kicsit a rózsaszín babás időszakra vágyom inkább, ő az, aki az egészet, nehézségekkel, mindennel együtt jobban akarja. Viszont tudom, hogy a köztünk lévő korkülönbség az nem kevés, a nagyszüleim az ő korában már engem tologattak babakocsiban... :D

Ahol az egyik fél idősebb volt az első baba születésekor, hogyan alakultak a mindennapok? Volt bármi nehézségetek ebből fakadóan?

okt. 30. 17:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
75%
Ti dolgotok a korkülönbség, ehhez nem is szolnék hozzá. Egy 20 éves férfi sem feltétlen foglalkozik a saját gyerekével, úgyhogy ebből a szempontból mindegy a kora. Egyik rokonom 60 évesen vállalt gyereket és foglalkozott vele, mindig ő vitte sétálni babakorában, 70 évesen halt meg covid-ban (de ez se törvényszerű,van aki sokkal tovább él).
okt. 30. 19:01
 12/41 babyboom567 ***** válasza:
77%

A rózsaszín babás időszak urban legend.A babázás/gyereknevelés kőkemény meló,és megpróbáltatás mind fizikailag,mint érzelmileg és anyagilag is.

23 évesen a te dolgod az önismeret lenne, + a munka,és élvezni a szabad életet,fetrengeni a tengerparton,fürdeni gondtalanul,éjjelekig filmezni,hullócsillagot nézni,utazni,fesztiválozni(vannak normális fesztiválok,nem drogbulikra meg végtelenített ivászatokra gondoltam),spontán elutazni bárhová, beülni egy fagyira vagy bármi ilyesmi.

okt. 30. 19:01
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Nem azt mondtam, hogy ne akarj tőle gyereket, csak hogy lehet van neki és neked nem mondta. Egyébként ha jól értem, tulajdonképpen a főnöködről van szó. Szerintem is könnyen melléfoghatsz egy ilyen kapcsolattal, de ne nekem legyen igazam.
okt. 30. 19:05
 14/41 A kérdező kommentje:

De őszintén érdekel, szerinted mitől lenne végem?

Szüleim, nagyszüleim szintén szakmabeliek. Bárhová betesznek, ha kérem. Vagy akár dolgozhatok a szüleimnél, amit később átvehetek majd.

Van lakásom, autóm, egy építési teleknek az 1/2 része is az enyém. Mások csak egy pici lakásért adósítják el magukat egész életükre, házasodnak össze, szülnek 2-3 gyereket...

Mitől lenne végem, áruld már el? Volt, hogy külön voltunk, hetente találkoztunk 2-3 alkalommal. Nem volt jó, nem éreztem jól magam, én akkor vagyok boldog, ha vele lehetek.

Ettől még van hobbim, töltök időt a barátnőimmel, családommal is. De igen, ragaszkodom hozzá és örülök, hogy megtehetem, hogy vele lehetek mindig.

okt. 30. 19:05
 15/41 anonim ***** válasza:
97%

A korkülönbség nem gond szerintem. Itt az a gond hogy idegenektől vársz megerősítést. Ha valóban vele szeretnél családot nem lenne szabad hogy bárkinek a véleménye eltántorítson, amíg nem vagy benne biztos, évek ide vagy oda ne vállalj babát senkivel.

A másik hogy nagyon függsz, munkahelyen a főnököd, mi nem ismerjük ezt a férfit, jó is lehet hogy neki dolgozol mert gyed után biztos munkád lesz ha visszavesz.

Ha a mindennapokban nem ütközik ki a különbség ami a korotokból adódik, szerintem nem fog a baba születése után sem. Ha egyeznek a nezeteitek nem valószínű hogy gond lesz, de próbáljátok átbeszélni ő hogy képzeli, te mit vársz majd el tőle. A rózsaszín időszak visszatekintve rózsaszín szerintem, nagyon hamar elmegy, nagyon szép pillanatok vannak, de ott és akkor kifacsar testileg-lelkileg. Ha csak emiatt akarsz gyereket szerintem még nem állsz készen, de nagyon fiatal is vagy még.

okt. 30. 19:07
 16/41 A kérdező kommentje:

Nem most akarunk babát, kb. 2-3 éven belül. Szeretném lezárni előtte az egyetemi éveimet, örülnék, ha addigra elkészülne a közös otthonunk is, és igen, nem akarok pocakos menyasszony sem lenni... :D

Előbb volt a párom, utána lett csak a “főnököm”. Úgyis a szakterülete érdekel, így legalább van értelme is annak, hogy ott ülök a nyakán, amíg dolgozik, megyek vele jobbra-balra stb. Az egyetemen is sokkal jobban teljesítek azóta.

okt. 30. 19:12
 17/41 anonim ***** válasza:
92%
Ez sztem ugyanaz a kérdező, aki a 17 éves kitartott tinilány esetét írta.
okt. 30. 19:13
 18/41 babyboom567 ***** válasza:
87%

Most elolvastam a hozzászólásaidat.Csak annyit tennék hozzá,hogy igen MOST gyerek nélkül tényleg bármikor találnál munkát.De 25-26-28 évesen, egyedülálló anyaként már nem.

Az a rózsaszín babás időszak,amit elképzelsz, az egyenes út(lehet) a kiszolgáltatott anyák poklába.Mert minden így kezdődik.

okt. 30. 19:13
 19/41 anonim ***** válasza:
88%
Gazdag kislányt a szülei úgyis berakják valahová. Én nem aggódnék miatta. 🤷🏼‍♀️
okt. 30. 19:16
 20/41 A kérdező kommentje:

Nem azért találnék bármikor munkát, mert nincs gyerekem. Hanem, mert a családomnak kiterjedt kapcsolatai vannak, ott senkit nem érdekel, van-e gyerekem, vagy nincs.

De legvégső esetben ott van az ő irodájuk is akár, úgyis a párom előtti terv az volt, hogy ott helyezkedek majd el és később veszem át teljesen.

okt. 30. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!