Nagy korkülönbség köztünk és gyerekvállalás? Kinek mik a tapasztalatai?
23 éves vagyok, a párom 48.
Szeretnénk gyereket, mind a ketten, én kicsit a rózsaszín babás időszakra vágyom inkább, ő az, aki az egészet, nehézségekkel, mindennel együtt jobban akarja. Viszont tudom, hogy a köztünk lévő korkülönbség az nem kevés, a nagyszüleim az ő korában már engem tologattak babakocsiban... :D
Ahol az egyik fél idősebb volt az első baba születésekor, hogyan alakultak a mindennapok? Volt bármi nehézségetek ebből fakadóan?
A rózsaszín babás időszak urban legend.A babázás/gyereknevelés kőkemény meló,és megpróbáltatás mind fizikailag,mint érzelmileg és anyagilag is.
23 évesen a te dolgod az önismeret lenne, + a munka,és élvezni a szabad életet,fetrengeni a tengerparton,fürdeni gondtalanul,éjjelekig filmezni,hullócsillagot nézni,utazni,fesztiválozni(vannak normális fesztiválok,nem drogbulikra meg végtelenített ivászatokra gondoltam),spontán elutazni bárhová, beülni egy fagyira vagy bármi ilyesmi.
De őszintén érdekel, szerinted mitől lenne végem?
Szüleim, nagyszüleim szintén szakmabeliek. Bárhová betesznek, ha kérem. Vagy akár dolgozhatok a szüleimnél, amit később átvehetek majd.
Van lakásom, autóm, egy építési teleknek az 1/2 része is az enyém. Mások csak egy pici lakásért adósítják el magukat egész életükre, házasodnak össze, szülnek 2-3 gyereket...
Mitől lenne végem, áruld már el? Volt, hogy külön voltunk, hetente találkoztunk 2-3 alkalommal. Nem volt jó, nem éreztem jól magam, én akkor vagyok boldog, ha vele lehetek.
Ettől még van hobbim, töltök időt a barátnőimmel, családommal is. De igen, ragaszkodom hozzá és örülök, hogy megtehetem, hogy vele lehetek mindig.
A korkülönbség nem gond szerintem. Itt az a gond hogy idegenektől vársz megerősítést. Ha valóban vele szeretnél családot nem lenne szabad hogy bárkinek a véleménye eltántorítson, amíg nem vagy benne biztos, évek ide vagy oda ne vállalj babát senkivel.
A másik hogy nagyon függsz, munkahelyen a főnököd, mi nem ismerjük ezt a férfit, jó is lehet hogy neki dolgozol mert gyed után biztos munkád lesz ha visszavesz.
Ha a mindennapokban nem ütközik ki a különbség ami a korotokból adódik, szerintem nem fog a baba születése után sem. Ha egyeznek a nezeteitek nem valószínű hogy gond lesz, de próbáljátok átbeszélni ő hogy képzeli, te mit vársz majd el tőle. A rózsaszín időszak visszatekintve rózsaszín szerintem, nagyon hamar elmegy, nagyon szép pillanatok vannak, de ott és akkor kifacsar testileg-lelkileg. Ha csak emiatt akarsz gyereket szerintem még nem állsz készen, de nagyon fiatal is vagy még.
Nem most akarunk babát, kb. 2-3 éven belül. Szeretném lezárni előtte az egyetemi éveimet, örülnék, ha addigra elkészülne a közös otthonunk is, és igen, nem akarok pocakos menyasszony sem lenni... :D
Előbb volt a párom, utána lett csak a “főnököm”. Úgyis a szakterülete érdekel, így legalább van értelme is annak, hogy ott ülök a nyakán, amíg dolgozik, megyek vele jobbra-balra stb. Az egyetemen is sokkal jobban teljesítek azóta.
Most elolvastam a hozzászólásaidat.Csak annyit tennék hozzá,hogy igen MOST gyerek nélkül tényleg bármikor találnál munkát.De 25-26-28 évesen, egyedülálló anyaként már nem.
Az a rózsaszín babás időszak,amit elképzelsz, az egyenes út(lehet) a kiszolgáltatott anyák poklába.Mert minden így kezdődik.
Nem azért találnék bármikor munkát, mert nincs gyerekem. Hanem, mert a családomnak kiterjedt kapcsolatai vannak, ott senkit nem érdekel, van-e gyerekem, vagy nincs.
De legvégső esetben ott van az ő irodájuk is akár, úgyis a párom előtti terv az volt, hogy ott helyezkedek majd el és később veszem át teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!