Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ütközik a nevelési elv, mi a...

Ütközik a nevelési elv, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz helyzetbe kerültem ami már majdnem egy éve tart és magamra vagyok a problémáimmal.

A kisfiam 2 éves. Hárman élünk a párommal.

A párom családja nagyon nagy, de eddig csak a nővérének van egy 6 éves ikerpárja. Hát mit mondjak?! Ami nekem teljesen ellenkezik a nevelési elveimmel, nekik az a természetes. Tv, konzol, nasi hegyek, elég szabadon is vannak.

A probléma ott kezdődik, hogy a párom anyukája velük él. Így bármi van, hozzájuk kell menni, ott tudunk találkozni. A párom nővére szervezi mindig szülinapi zsúrokat, ünnepek stb.

Szóval egy ilyen alkalommal a kisfiam olyan dolgokkal találkozik amit én nem szeretnék. Folyamatosan megy a tvbe a mese, ebéd után az asztal roskadásig pakolva édességel, csipsszel. Nem tudom mit tegyek. Próbáltam a párommal beszélni, de nem akarja megérteni, hogy mi a bajom és miért nem akarom ezt.

júl. 10. 13:29
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
16%
40, húsz év múlva cukros lesz, meg beteg meg mittudom én mi 🤣🤣
júl. 10. 15:15
 42/56 anonim ***** válasza:
78%
41,nyilván nem kell állandóan azt falni,nem kell állandóan a Tvt bámulni,de könyörgöm... komolyan az ilyen kontrollmániás szülőtől elkéne venni a gyereket..
júl. 10. 15:17
 43/56 anonim ***** válasza:
74%

42, irónia volt.

Nekem két gyerekem van, esznek édességet és néznek tévét.

Nem vagyok szigorú ezen a téren.

Ennek hála nem nyomják a hiszti ha kikapcsolom a tévét, és nem rezegnek ha azt mondom elég az edesbol mára..

júl. 10. 15:26
 44/56 anonim ***** válasza:
70%
Kedves kérdező. Amikor óvódába kerül a gyereked majd lesni fogsz, hogy nemfogja szeretni a többi gyerek, mert semmilyen beszélgetésbe nemtud majd bekapcsolódni a tied. Sokat beszélgetnek a tévében látott mesefigurákról, mesékről stb. Gondold át, hogy a tiltással mit fogsz elérni. Édességet meg fog kapni ott is. Nálunk lehet beadni nasit a csoportba. Nyílván nem egyszerre kapják meg, de néha ebéd után kapnak pár szemet abból amit beadunk.
júl. 10. 15:35
 45/56 anonim ***** válasza:
52%
43 tudom,hogy ironia volt nyugi :) Csak nagyon felvagyok háborodva :D
júl. 10. 15:40
 46/56 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem itt megint inkább csak az anyóst és/vagy a férj családját utálja a kérdező, de már nem tud másba belekötni.
júl. 10. 15:54
 47/56 anonim ***** válasza:
31%

#44 A tv-ben leadott meséket mind meglehetős venni könyv formában is (igen a mancs őrjáratot és a Bing nyuszit is), szóval tv nélkül sem kell kimaradnia.

Hihetetlen, hogy még mindig ennyien vannak akik tagadják a mozgókép káros hatásait. A mai mesék már nem olyanok, mint a 80-as 90-es években, amikor mi nőttünk fel. Olyan gyorsak, hogy szinte követni se lehet őket, olyan inger bombák, hogy még mi felnőttek se tudjuk rendesen feldolgozni a látottakat. Egyre több a figyelemzavaros gyerek, amikor majd nem tud megülni egyhelyben, nem tud 5 percig koncentrálni a házi feladatra, nem tud végigolvasni egy mesét majd meglátjátok. Bár valószínűleg akkor se fogjátok belátni, hogy itt volt a hiba. Akkor is majd a tanító néni, az iskola, a követelmények, a kormány meg mindenki hibás lesz csak ti nem...

júl. 10. 16:44
 48/56 anonim ***** válasza:
58%

Ilyenekbol lesz a nyomi gyerek. Akit mindenki utalni fog.

A neveltetesed miatt

júl. 10. 17:25
 49/56 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, én értem a problémádat, engem is zavarna. De azt viszont nem értem, hogy miért is kötelező ilyen gyakorisággal oda járnotok? Nehogy már ők döntsék el, hogy mit csináljatok hétvégén, vagy szabadnapokon! Azért mert nem szervezetek valami programot, akkor már muszáj odamenni? És nem lehet néha csak úgy otthon maradni, pihenni?

Én biztos nem mennék állandóan. Vagy mondanám a férjemnek időnként - amikor már voltunk elégszer az utóbbi időben - hogy menjen néha egyedül. Az ő családja, nyilván ha neki van hozzájuk kedve, foglalkozzon velük. De nektek ne legyen már kötelező.

A másik meg, úgy intézném, hogy egy kicsit elmenjen a kedvük ettől a folyamatos "gyerekzsúrtól". Hagyd a gyereked ott azt csinálni amit akar! Majd ártatlanul elmagyarázod nekik, hogy "hát ha ennyi minden ki van rakva az asztalra, persze hogy megtalálja a gyerek, és szétszórja a chipset" vagy "bocsánat, hogy a falra is firkált, de sajnos mindig így felpörög a tv-től, én otthon nem is engedem hogy nézze" stb.

Majd a 2 éves feltalálja magát, és előbb-utóbb elmegy a kedvük, hogy áthívogassanak. Te addig is nehogy felhúzd magad, próbálj lazulni, csevegj a sógornővel meg anyóssal, ne a gyereket hajkurászd meg fegyelmezd.

júl. 10. 18:14
 50/56 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudom sokszor megtenni, hogy ne menjünk. A kisfiam szeret velük lenni.

Ha a párom menni akar akkor meg nincs szívem mindig mondani, hogy ne menjünk hanem maradjunk otthon.

Szabadjára van engedve, de jó gyerek nem rosszalkodik soha.

júl. 10. 18:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!