Ez a legújabb nevelési elv (ek egyike) hogy lenne már célra vezető? "Megengedjük, mert ha nem, akkor is megteszi. "
ja hát igen, a következetes nevelés az bizony fárasztó és sok türelmet igényel...ez a módszer viszont nem és még meg is magyarázzák, hogy "a saját tapasztalatból tanul igazán a gyerek"...na persze,ez az amivel én totál nem értek egyet.
Én sem tudom hova fajul a mai "nevelés",de én is azt látom, hogy sok az agresszív,neveletlen, tiszteletlen tinédzser,sőt 8-9-10 éves és biztos vagyok benne, hogy nem azok a gyerekek kezelhetetlenek,agresszívak nagyobb korukba akik esetleg kaptak a fenekükre, vagy a kezükre bizonyos dolgokért, hanem azok, akiknek minden meg volt engedve és akiknek örökké csak magyaráztak a szülők...
Hát hogyne!
Jó példa anyósom,13 évesen a páromat leültette,adott neki egy cigit,hogy inkább vele próbálja ki mint a haverokkal.Párom láncdohányos...:(
Ilyen alapon akkor szívjunk majd füvet is a gyerekkel,drogozzunk meg igyunk...én sem tudom hova fajul...
Mire gondoltok a megengedés alatt?
Én próbálok aranyközéputat találni, igenis van, amit magának kell kitapasztalnia, de más helyzetben már "csaptam" is a kezére.
Nos, engem így nevelnek. 4,2-es átlagom van egy erős középiskolában. Dohányoztam 1,5 évig, de rájöttem, hogy hülyeség, csak tönkreteszem vele magam, tehát magamtól abbahagytam. Inni ritkán szoktam (3 havonta kb), de mértékkel, mert tudom, mennyire rossz részegnek lenni. Barátom van, nem kell titkolóznom, szexelhetünk is (komoly kapcsolat, és ő az első barátom), csak a kitétel, hogy védekezzünk. Egyszer-egyszer próbáltam kétféle anyagot - soha többet. Van tetoválásom, amit az elhunyt édesanyám hiánya, szeretete és tisztelete miatt csináltattam. Apu megengedte, annyit kért, szalonban csináltassam, és keressem meg rá a pénzt.
Lehet, hogy ez alapján sok ember elítél engem és az édesapámat. DE! Mások véleménye alapján egy nagyon segítőkész, kedves, rendes, szorgalmas lány vagyok, aki bármit megtenne a családjáért és a barátaiért. nem adom fel az álmaim, és sokkal jobb így nekem, hogy apu engedékeny, addig maradok kint éjszaka (buli, mozi, séta a haverokkal/barátommal), ameddig akarok, ha nem kések, tudja kivel vagyok. Jó érzés, hogy elmondhatok neki mindent, és nem kell hazudnom semmiben sem. Hálás vagyok neki, hogy hagyja, hogy magamtól tanuljam meg az élet dolgait. Ki is nevettem volna, ha ő papol napi 2 cigi után, hogy a dohányzás káros. :) De magamtól átértékeltem a cigit, és letettem. Életem egyik legjobb döntése.
Summa summarum: Jó ez így mindkettőnknek. Természetesen a nagyon extrém vagy hülye ötleteket nem engedi, vagy ami nem koromnak való. Pl nem mehettem vadkempingezni, és nem csináltathattam 13 évesen piercinget. :) Ésszerűen csinálja, és hatásosan, nem kallódtam el. Ritkán bulizok, legkésőbb 10-11 körül vagyok itthon hétvégén, rég voltam részeg, nem estem teherbe, jól tanulok, és a jellemem is egész jó.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!