Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ütközik a nevelési elv, mi a...

Ütközik a nevelési elv, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz helyzetbe kerültem ami már majdnem egy éve tart és magamra vagyok a problémáimmal.

A kisfiam 2 éves. Hárman élünk a párommal.

A párom családja nagyon nagy, de eddig csak a nővérének van egy 6 éves ikerpárja. Hát mit mondjak?! Ami nekem teljesen ellenkezik a nevelési elveimmel, nekik az a természetes. Tv, konzol, nasi hegyek, elég szabadon is vannak.

A probléma ott kezdődik, hogy a párom anyukája velük él. Így bármi van, hozzájuk kell menni, ott tudunk találkozni. A párom nővére szervezi mindig szülinapi zsúrokat, ünnepek stb.

Szóval egy ilyen alkalommal a kisfiam olyan dolgokkal találkozik amit én nem szeretnék. Folyamatosan megy a tvbe a mese, ebéd után az asztal roskadásig pakolva édességel, csipsszel. Nem tudom mit tegyek. Próbáltam a párommal beszélni, de nem akarja megérteni, hogy mi a bajom és miért nem akarom ezt.

2024. júl. 10. 13:29
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
61%
Talán neveld értelmesen, mert a tiltás nem nevelés.
2024. júl. 10. 14:43
 32/56 anonim ***** válasza:
58%

Amúgy itt úgy ki vannak akadva hogy mit képzel a kérdező....

Én nagy családból jövök, ha hozzánk jött valaki/akárki vendég, akkor a vendég szava és kérése is számított . Mikor elmentek akkor pedig nem volt kibeszélés, hüledezés. Ennyi erővel akkor ne is hívja át az anyósa őket. Most oké, születésnapon, havi egyszer elmegy, de nem folyamat.

2024. júl. 10. 14:44
 33/56 anonim ***** válasza:
71%
32, aha. tehát ha van egy gyerek, akit az anyja mindentől tilt, akkor ti totál cukormentesen főztetek, és se édesség, se egyéb nasi, se tévé, se semmi senkinek.
2024. júl. 10. 14:52
 34/56 anonim ***** válasza:
65%
Az a baj, hogy ez megint egy olyan téma mint a "vega-húsevő" harc. Ha a vendég számítana, és a kérdező elvárja, hogy ne menjen a tv, ne legyen nasi, akkor neki kutya kötelessége lenne ezt viszonozni azzal, hogy mikor vendég jön, kivételt tesz. De persze ez ütközik az elveivel, ezért erre nem hajlandó. A vegák ugyanez. Elvárják, hogy nekik készítsenek húsmentes kaját, de ők nem hajlandóak a húsevőknek húst készíteni.
2024. júl. 10. 14:55
 35/56 anonim ***** válasza:
69%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Amíg a férjeitek jól ézik magukat a családdal, ti sírjatok egymásnak ezzel a másik savanyújóskával.

2024. júl. 10. 14:58
 36/56 anonim ***** válasza:
25%

34, ha egy vegának külön főzöl, attól még mindenki más ehet, amit akar.

Azért ez nagyon mem ugyanaz a helyzet, mint a kérdezőé, aki tiltja a tévét, nassolást, ezért elvárja, hogy ezek egyáltalán ne legyenek, senkinek.

2024. júl. 10. 14:59
 37/56 anonim ***** válasza:
75%
Én nem azt írtam, hogy a többiek nem ehetnek, hanem, hogy a vegán elvárja a vegán kaját, de ha ő a vendéglátó, nem fog húsos ételt főzni, hiába ennének azt a vendégek.
2024. júl. 10. 15:03
 38/56 anonim ***** válasza:
49%
A férjem húga hasonló, ő napi egy üveg nutellát elosztogat kanalanként a két lánya között, és nem érti, miért van már mindkettőnek kirohadva egy csomó foga. A mese 0-24 megy náluk és mindkét gyereknek van saját telefonja, amin állandóan tiktokoznak (4-6 évesek). Ők nagyon sokat hívnak át minket, de én és a gyerek csak akkor megyünk, ha ünnep van, vagy fontos dolog. A férjem meg mindig, ha hívják. Engem az zavar nagyon, hogy nem érdekli a húgát, ha nemet mondok valamire, például mikor még kisebb volt a lányom, kérdezte, hogy ebéd előtt elviheti-e fagyizni, mondtam, hogy nem, inkább délután, aztán 2 perc múlva ott volt nálunk, hogy délután nem ér rá.
2024. júl. 10. 15:04
 39/56 anonim ***** válasza:
58%

Ha az megnyugtat, már a kisgyerekek is elég jól tudják kezelni, hogy amit a nagyinál, unokatesóknál lehet, nálatok nem. Nem mondom, hogy ilyen sűrű találkozásnál ez a javát szolgálja, de szerintem ennyi még nem fogja a romlásba taszítani. Persze próbálhatod csökkenteni a szerinted káros hatásokat, én is meg szoktam mondani, hogy most édességet ne vagy kevesebbet, mert... ebéd lesz, túlpörög a gyerek, nem tudom elaltatni, az orvos szerint vigyázni kell a súlyára, több cukros van a családban és hasonlók. Lassan már eljön az a kor is, amikor el lehet neki magyarázni, hogy nálatok miért nem, az unokatesóknál miért igen. Nálunk a 3 éves már megérti, a kisebb pedig még nem kérdezi. Igaz, az ilyen szinten máshogy nevelt unokatesókkal (sajnos) csak ritkán találkozunk, a nagyszülőkkel pedig az volt az egyezség, hogy étkezés után kaphat tőlük házi süteményt, amit be is szoktak tartani és telefon/TV is lehet, de csak rövid ideig (kvázi kiváltság nekik, mert én kb. 2 éves korig ritkán adtam cukrozott dolgot, képernyő a mai napig alig van).

Az már nagyobb gond, ha a férjeddel ezt nem tudod megbeszélni.

2024. júl. 10. 15:08
 40/56 anonim ***** válasza:
67%
Te esküszöm nem vagy normális. Mi a fene baja lesz annak a gyereknek a chipstől is a tv nézéstől??? Meséld már el,mert felidegesítesz ezzel a kontrollmániás viselkedéseddel!szegény gyerek bmeg...
2024. júl. 10. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.