Ütközik a nevelési elv, mi a teendő?
Nagyon nehéz helyzetbe kerültem ami már majdnem egy éve tart és magamra vagyok a problémáimmal.
A kisfiam 2 éves. Hárman élünk a párommal.
A párom családja nagyon nagy, de eddig csak a nővérének van egy 6 éves ikerpárja. Hát mit mondjak?! Ami nekem teljesen ellenkezik a nevelési elveimmel, nekik az a természetes. Tv, konzol, nasi hegyek, elég szabadon is vannak.
A probléma ott kezdődik, hogy a párom anyukája velük él. Így bármi van, hozzájuk kell menni, ott tudunk találkozni. A párom nővére szervezi mindig szülinapi zsúrokat, ünnepek stb.
Szóval egy ilyen alkalommal a kisfiam olyan dolgokkal találkozik amit én nem szeretnék. Folyamatosan megy a tvbe a mese, ebéd után az asztal roskadásig pakolva édességel, csipsszel. Nem tudom mit tegyek. Próbáltam a párommal beszélni, de nem akarja megérteni, hogy mi a bajom és miért nem akarom ezt.
A párom szerint túlzásba esek ezzel, hogy egyáltalán nem kapcsolunk tv-t ha ott van. Nem érti, hogy miért nem ehet édességet.
Csak tudod ha látja ezeket rögtön megváltozik. Nem érti, hogy miért nem ehet belőle. Közben meg mindenki teszi alá a lovat, hogy ebből egy kicsit ehetsz azért.
Míg nem volt gyerekünk addig igazából nem volt zavaró. Akkor volt 2-3 hetente 1-2 találkozás.
Ezt meg nem tehetem meg, hogy nem megyünk. Maximum, hogy én nem megyek.
De akkor most mit szeretnél?
Tudtad, hogy náluk ez a szokás, nyilván tisztában voltál vele, hogy a gyereked is ezzel fog náluk találkozni.
Ezt tudva vállaltad, akkor most mit akarsz?
Mesélek neked valamit.
Én családom: kontrollmánia, rend-és tisztaságmánia, mindennek a helyén kell lennie, nasi csak közösen, abból is keveset, elvárás, hogy kitűnő tanuló legyek, barátaim nem igazán voltak, nem mehettem kb. sehova, stb.
Rokonom családja: gyerekre ráhagyva minden, azt csinál, amit akar, annyit zabál, mint egy ló, ebéd előtt feltépi a csipszet, csokit, stb.
Na mit gondoltok, mi lett ebből a 2 emberből?
Én: egy csóró, lúzer, élettelen, szociopata, súlyosan elhízott korcs.
Ő: jól kereső, sikeres, modellalkatú ember.
Sziasztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!