Túl durva büntetés ez a gyerekeknek?
Elvált szülők, a két gyerek (11 és 13 éves) a szünetet két hetet leszámítva az apánál tölti.
Nem szeretik az apjuk párját és ebben az anyjuk is támogatja őket.
A héten az apjuk párja lekvárt főzött és a gyerekek viccesnek gondolták, hogy teleszórják földdel. Az apjuk erre megmondta nekik, hogy az álom lovas táborról és még pár programról lemondhatnak az okozott kár miatt.
Most megy a sírás és a hiszti, hogy milyen kegyetlen az apjuk és milyen szemét a párja, hogy elveszi a gyerekek pénzét stb.
Szerintetek is túl durva ez a büntetés?
Kicsit sem. Ekkora gyerekektől ez már nem a gyerekcsíny kategória, szóval ha hülyegyerekként akarnak viselkedni, akkor vállalják a következményeket.
Egyedül ezt az "elveszi a gyerekek pénzét" részt nem értem.
Megmondanám nekik, hogy csak akkor mehetnek el a táborba, ha bebizonyítják, hogy megbánták és megdolgoznak érte. Ezután segíteniük kellene egy csomó mindenben, amit a párod csinál. Pl lekvárfőzés, vásárlás, sima főzés. Olyan dolgokban, ami munka, de mégis jobban meg tudják ismerni a párodat, hátha megkedvelik.
Bár lehet ezt sem csinálnám. Teljesen jogos amúgy a büntetés. A tetteknek kell, hogy következményük legyen.
Mekkora mennyiségű lekvár? Mert ha ilyen “kis” ötliteres, amiben én csinálom, akkor csak hámoztatnám őket, meg kiraknám a szedd magad gyümölcsösbe egy kosár gyümit szedni, meg a minimum ezek után a bocsánatkérés indoklással, de mehetnének táborba.
Csak nem azért nem bírják apuka új párját, mert inkább korukbelinek érzik, mint anyjuk korabelinek?
Alapesetben nem vagyok büntetéspárti, de erre a cselekedtre, ekkora gyerekeknél ezt teljesen jogosnak tartom.
Szándékosan más munkáját tönkre tenni és kárt okozni neki, ez rohadt nagy gonoszság. Tanulják meg, hogy a cselekedeteiknek vannak következményei.
Egyáltalán nem durva, ez a minimum...11 és 13 éves kiskamaszokról van szó!
Elég elbasz*tt lehet a nevelésük...el kellene kezdeni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!