Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés előtti táppénz esetén...

Szülés előtti táppénz esetén otthon kell lenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Itt olvastam, hogy táppénz alatt otthon kell lenni, mert különben táppénz csalásnak minősül. Ez a szülés előtti táppénzre is vonatkozik? Ha én már augusztusban nem dolgoznék, mert az fáraszt, de csak októberben szülök, akkor nem mehetek augusztusban nyaralni ha táppénzre megyek?
máj. 22. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
62%
49: Abban igazad van, hogy kölcsönösen korrektnek kellene lenni munkaadói és munkavállalói részről is. Az én esetem (lapítottam a terhességgel) azért is cifra, mert a csoportvezetőmnek - aki a ténylegesen a munkát szervezi - jóval hamarabb elmondtam, csak kértem a diszkrécióját, úgyhogy elég hülye helyzetbe hoztam. Ami azt illeti, nála nyílt lapokkal játszottam. Tudta, hogy esküvő után már próbálkozunk, az egyik vetélésemről is tudott, nem lepte meg a terhesség sem. Szurkolt, hogy ez megmaradjon, tisztában volt vele, hogy magas kockázatúnak minősítették a terhességem, ezért gyakrabban járok orvoshoz. Megbeszéltünk egy ütemtervet, ő levett a kismamák számára veszélyes munkafolyamatokról. Eddig a részig szerintem mindkét fél viszonya korrekt lenne. A munkáltatói jogkört viszont az igazgató gyakorolja. Valamilyen szinten őt is meg lehet érteni, mert anyagilag (is) pengeélen táncol a munkahely, állandó a spórolás, de ettől még nem értek egyet a megkülönböztetéssel. Részemről a 38. hétig dolgoztam, olyankor már nem ők fizetik a tp. harmadát, a munkámat átadtam másnak, nagy veszteséget szerintem nem okoztam a lapításommal. Nálunk a HR-nek (mármint annak a szerencsétlennek, akire a személyzeti ügyeket rálőcsölték) eszébe nem jutna ok nélkül valakit tp-re küldeni. A két gyerek közötti tp. meg olyan szinten lehet nálunk általános, hogy a közvetlen főnököm tőlem hallott róla először és teljesen ledöbbent, hogy lehetne ilyet (látszik, hogy részben német kultúrkörben szocializálódott :)).
máj. 24. 14:55
 62/63 anonim ***** válasza:
0%

59# Nekem akkor amikor veszélyeztetett lettem az elsőnél elírta minden hónapba az orvos, mert sose volt rajta kijárási idő, de akkor biztos hanyagság. :D

60# Ezeket amúgy tök jó tudni. Tehát ha kihívta volna rám ok nélkül az ellenőrzést, én meg tényleg fekszem (bár én vérzéssel voltam), de akkor ezek szerint beperelhettem volna?:D Meg is tettem volna egyébként, imádom az ilyeneket.

Amúgy akihez kimentek ellenőrizni, ott picit magamba néznék és elgondolkoznék az életemen, miért is van rosszakaróm. Annak ott megvolt az oka bizony.

máj. 24. 18:37
 63/63 anonim ***** válasza:
53%
Dehogy perelhettél volna!Ez nem rágalmazás.Semmit nem mond,csak kér egy ellenőrzést,amit kifizet.Honnan vesztek ekkora marhaságot Ez olyan, mintha amikor a rendőr megszondáztat,de te nem ittál, akkor bepereled,mert megrágalmazott.Téged nem rágalmaz meg senki,van egy gyanúja,kivizsgáltatja.De mégegyszer mondom,nem csak a munkáltató kérhet ilyet.Van szúrópróba,és ellenőrzik az orvosokat is.
máj. 24. 21:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!