Melyik a jobb terhesség alatt végig táppénzen lenni szülésig vagy szülés előtt egy hónappal elmenni szülés előtti segélyre? Vagy végig táppénz és szülés után TGYÁS (CSED) -re menni?
Hogy te mit tervezel az egy dolog, és hogy mit hoz az élet, az meg egy másik.
Veszélyes munkahelyem van, ennekellenére úgy terveztem, hogy a 25. hétig mindenképp dologozni akarok. Utána meg meglátjuk.
Az élet viszont mást hozott, ugyanis folyamatos vérzéseim voltak, vannak. A baba mellett ugyanis sajnos több nőgyógyászati problémám is van. Így a 15. héten úgy kellett döntenem, hogy jobb ha itthon maradok.
De majd belebetegedtem a döntésbe. Én nagyon akartam volna dolgozni, de ez volt a jól felfogott érdekem.
És szerintem kicsit sem jó itthon lenni míg mások dolgoznak. Két-három hétig oké. De utána? Rémes..
Ha a minbér 2xesénél magasabb a kereseted, akkor érdemesebb véhig táppénzen lenni, mert a táppénz és a csed magasabb összeg, mint a gyed.
Viszont ha nem keresel ennyit akkor mindegy.
A munkahelyed azért mondhatta ezt, mert a táppénz után fizet 1/3-adot, a csed után nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!