Miből fogják számitani a Gyedet? Táppénz lesz az alapja?
Először a Csed-et kapod és az a bér szerint van.
Én sem dolgoztam mikor GYEDre kerültem (mert már fél éve otthon voltam) és akkor is a bérem alapján számoltak.
Ezek bér alapján vannak.
Szia! Húha ez elég macerás dolog.
A törvényben az van,hogy ha van folyamatos 180 nap munkaviszonyod(most nem tudom ebben lehet e megszakítás akár 30 nap) akkor a utolsó munkahelyeden 120 napot keresnek( 4 hónap) a táppénz előtt.És az lesz az alapja a Csednek.
Ha nincs meg 180nap folyamatos akkor a minimálbér 2x-e lesz az alapod.Vagyis lenne de az elég sok :D ezért ha a tényleges jövedelmed kevesebb,akkor még is azt fogják nézni :D
Attól függ hogy 180, 120 vagy 30 napot néznek hogy mennyi van..ha nincs 180 akkor 120-at keresnek, ha annyi sincs akkor 30. Mivel átlagot néznek neked tökmindegy ha folyamatosan bruttó 174 lesz a béred. Mivel ez bőven a minimálbér ketszerese alatt van igy neked mindegy is, ha felette lwnne akkor az lenne a maximum ha nincs meg ez az x (180-120 napod), hiába járna a fizud szwrint sokkal több.
Táppénz nem számit bele ha rögtön 9-es kóddal irnak ki. Ha 8-assal akkor az maximum az első 15 napig betegszabadság hivatalosan, az bérezett napnak számit és csak a fizid 70%-a, rontja a csed, gyed összeg3t erre figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!