Szülés előtti táppénz esetén otthon kell lenni?
A kijárás más, nyilván elmehetsz orvoshoz, boltba, stb, táppénz alatt nyaralni meg nem.
Ha valami ott történik, és papir lesz róla hogy xy kórházban ez meg ez vizsgált, vagy ott szülsz, annak nyoma lesz és ha a munkáltatód olyan, felnyom.
Van szülési szabadság, akkor a munkáltató nem fizet. Akkor menj arra ha beteg nem vagy vsak nem akarsz dolgozni. Ha meg van orvosilag indokolt magyarázatod arra miert nem dolgozol, akkor legyen annyi eszed is, hogy nem tolod a képükbe.
Pl ha én fizetném a táppénzed 1/3 át és azt látom hogy a balcsin tolod, és esetleg nem tudom hogy saját nyaraló, de akkor is, biztosan felhívnálak, hogy vagy...
Az orvosod (vagy az asszisztense) esélyes, hogy többet tud erről. Valahogy csak meg lehet oldani, ha a kismama erre az időszakra átteszi máshova a székhelyét (ha jól értem, nálad inkább erről lenne szó). Nyaralós képeket viszont nem osztanék meg senkivel, onnantól támadható vagy.
9: "A másik, a legtöbb kismama elmegy az utolsó hetekbe, amikor készülődnek, vásárolnak, stb. Ki az az őrült, aki a munkahelyről megy szülni?" Az utolsó 4 hétre már nem veszélyeztetett terhesként mennek el táppénzre (9-es kód), hanem 6-os kóddal (szülés). Arra már a munkáltatónak nem kell fizetnie a pénz 1/3-át, így nem érdeke felnyomni és a kiadása is lazább. Nem kell nőgyógyászati javaslat, csak szólsz a háziorvosnak, adja a papírt. Nem hallottam róla, hogy bárkinek ezen lett volna bármi korlátozás, nekem sem volt. Logikátlan is lenne, hiszen a hamarosan bekövetkező szülés miatt keresőképtelen.
15# Igen, de szerintem a kérdező is erre gondol. Azt írja szülés előtt akar menni. De lehet félreértem.
Amúgy ez csak max kis vacak cégnél lehet, na közalkalmazottként ilyen nincs.:D Ott az emberek dolgoznak és nincs erre idő, ilyen baromságokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!