Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés előtti táppénz esetén...

Szülés előtti táppénz esetén otthon kell lenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Itt olvastam, hogy táppénz alatt otthon kell lenni, mert különben táppénz csalásnak minősül. Ez a szülés előtti táppénzre is vonatkozik? Ha én már augusztusban nem dolgoznék, mert az fáraszt, de csak októberben szülök, akkor nem mehetek augusztusban nyaralni ha táppénzre megyek?
máj. 22. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
79%

A kijárás más, nyilván elmehetsz orvoshoz, boltba, stb, táppénz alatt nyaralni meg nem.

Ha valami ott történik, és papir lesz róla hogy xy kórházban ez meg ez vizsgált, vagy ott szülsz, annak nyoma lesz és ha a munkáltatód olyan, felnyom.

Van szülési szabadság, akkor a munkáltató nem fizet. Akkor menj arra ha beteg nem vagy vsak nem akarsz dolgozni. Ha meg van orvosilag indokolt magyarázatod arra miert nem dolgozol, akkor legyen annyi eszed is, hogy nem tolod a képükbe.

Pl ha én fizetném a táppénzed 1/3 át és azt látom hogy a balcsin tolod, és esetleg nem tudom hogy saját nyaraló, de akkor is, biztosan felhívnálak, hogy vagy...

máj. 22. 14:53
 12/63 anonim ***** válasza:
88%
Max ilyen egy napos kirándulást vállaltunk be másik városban, én is kb 2-3 hónapot voltam táppénzen, pont augusztustól októberig :) amúgy a kutya se nézett be hozzánk egyszer se, hogy otthon vagyok-e. :D viszont ha el is mész bármi ilyen programra, képet semmiképp ne posztolj inkább róla, azért jobb az elővigyázatosság. De nyilván boltba menni, meg gyógyszertárba, meg mit tudom én, muszáj, ennyire senki nem veszi ezt komolyan, szóval nem kell azt gondolni, hogy majd árgus szemekkel néz akkor is bárki, ha kilepsz az utcára.
máj. 22. 14:55
 13/63 anonim ***** válasza:
26%
11# De miért látnád?:D Ha nem teszi fel, nem fogod látni.
máj. 22. 15:04
 14/63 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk időközönként tartanak vizsgálatot. Nem mondom, hogy pont a kismamáknál, de volt akihez kimentek házhoz ellenőrizni. Volt akit ezért ki is rugtak, mert nem tudta igazólni utólag se, hogy hol volt. Azt gondolom minden cég más, mindenki tudja, hogy a cégénél mi hogyan működik.
máj. 22. 15:08
 15/63 anonim ***** válasza:
81%

Az orvosod (vagy az asszisztense) esélyes, hogy többet tud erről. Valahogy csak meg lehet oldani, ha a kismama erre az időszakra átteszi máshova a székhelyét (ha jól értem, nálad inkább erről lenne szó). Nyaralós képeket viszont nem osztanék meg senkivel, onnantól támadható vagy.

9: "A másik, a legtöbb kismama elmegy az utolsó hetekbe, amikor készülődnek, vásárolnak, stb. Ki az az őrült, aki a munkahelyről megy szülni?" Az utolsó 4 hétre már nem veszélyeztetett terhesként mennek el táppénzre (9-es kód), hanem 6-os kóddal (szülés). Arra már a munkáltatónak nem kell fizetnie a pénz 1/3-át, így nem érdeke felnyomni és a kiadása is lazább. Nem kell nőgyógyászati javaslat, csak szólsz a háziorvosnak, adja a papírt. Nem hallottam róla, hogy bárkinek ezen lett volna bármi korlátozás, nekem sem volt. Logikátlan is lenne, hiszen a hamarosan bekövetkező szülés miatt keresőképtelen.

máj. 22. 15:31
 16/63 anonim ***** válasza:
12%

15# Igen, de szerintem a kérdező is erre gondol. Azt írja szülés előtt akar menni. De lehet félreértem.

Amúgy ez csak max kis vacak cégnél lehet, na közalkalmazottként ilyen nincs.:D Ott az emberek dolgoznak és nincs erre idő, ilyen baromságokra.

máj. 22. 15:35
 17/63 anonim ***** válasza:
23%
Eleve attól még hogy a munkáltató beadja a kérelmet az egyáltalán nem biztos hogy ellenőrzésre kerül, az önkormányzat dönti el. Nyilván itt ebben élik ki magukat az elhanyagolt anyukák hogy megkeserítsék mások életét is ha már ők nem jutnak el nyaralni soha.
máj. 22. 15:56
 18/63 anonim ***** válasza:
54%
Ha a nyaralás nem fáraszt, akkor dolgozni is tudsz.Táppénzt nem erre találták ki,és igen ellenőrizhetnek.Szúrópróba szerű ellenőrzés is van,a munkáltató is kérhet ellenőrzést,de ellenőrizhetnek azért is,mert mondjuk a háziorvosod kiugróan sok embert vesz fel egy bizonyos időszakban tp-re.Szülés előtt 6 héttel már el lehet menni szülési szabadságra amúgy,amit a kiírt odőpontból számolnak vissza.Ha te nem tudsz közlekedni,meg ülni,meg feküdnöd kell, akkor még nem kell a nyaralótokba se menni,mert vizsgálatokra továbbra is kell járnid, akkor oda se tudsz menni, illetve ha baj van, akkor nyoma lesz,hogy melyik kórházban láttak el.Ha saját a nyaraló, akkor lehet,hogy van módja,hogy ideiglenesen odaköltözz,ezt meg kell kérdezni.Akkor viszont szerintem ott is fogsz szülni.Ha nem nyaralni akarnál menni, akkor nem így kérdezted volna.
máj. 22. 16:19
 19/63 anonim ***** válasza:
9%
17# Ez így van. Savanyú itt pár ember, én is így veszem le.:D Ha ez akkora gyakori lenne, a mi 300 fős épületünkben mindenkit kivághattak volna…na még a főnököt is meg a hrt is. :D Érdekes dolog ez, több száz emberből csak itt azt a 2-t ellenőrzik és csak gyakorin. :D De az életben soha senkit. Legenda. Még kisvárosba sem, itt megyeszékhelyen meg végképp nem. Nekem volt barátnőm, aki 1 évig tpn volt, mert iszonyat nagy műtéte volt, aminél nem tudott visszatérni, nem kismama volt, na még őt se ellenőrizték. :D Adott munkakörbe nem engedték vissza még, pedig akart menni dolgozni, de se az üzemorvos, se az orvos nem engedte, de már jól volt és bizony kirándult. Soha senkit nem érdekelt. Vagy is azokat nem, akiknek van saját életük. Gyakorisokat érdekelte volna.:D
máj. 22. 16:29
 20/63 anonim ***** válasza:
73%
Jó,hát ha ti nem tudtok ilyenről, akkor nincs is.🤣Majd aztán nem legyen sírás,ha visszafizette tök a táppénzt,kirúgnak,meg még meg is büntetnek többszázezerre.Nem kötelező semmit elhinni,de nálam bizony voltak kint,mégpedig azért,mert a háziorvosom sok embert vett fel abban a hónapban táppénzre.Onnan tudom az okát,hogy őt is alaposan megbüntették.Nem is vesz fel már kamubeteget tp-re.
máj. 22. 16:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!