Szülés előtti táppénz ?
24 éves vagyok tehát SZJA mentes vagyok.
Munkahely veszélyessége miatt, táppénzre kell mennem.
7 hetes terhes vagyok.
A bruttó fizetésem pótlékok nélkül 200.000
Mennyi pénzt fogok így kapni ?
Mióta dolgozol?
Mennyi a pótlékokkal a bruttód?
290
SZJA mentesen kapok ki így 230at
Idén májusban volt meg a 2 évem és határozatlan a munkaszerződésem napi 8 órás.
Illetve van egy mellékállásom 4 órában ami bruttó 100 így szinten SZJA mentesen 80 ezret kapok ki itt novemberben lesz meg az 1 évem.
Mivel a táppénzt a bruttó béred alapján számolják (60%), nincs jelentősége, hogy SZJA mentes vagy, szerintem. Mert a bruttóból még nincs levonva a járulék. De ha rosszul gondolom, javítson ki valaki.
Vannak neten kalkulátorok, azon ki tudod számolni, esetedben mennyi az annyi. És hogy mennyi CSED-re, majd GYED-re leszel jogosult.
Ha mindkét munkahelyen be vagy rendesen jelentve, elvileg mindkét jogviszonyból jogosult leszel az ellátásokra (annyi, hogy jelenleg a GYED-nek van maximuma)! 😊
Az SZJA nem befolyásol semmit, a lényeg az eü.-i járulék az ilyen esetekben. Én felkeresnék egy tb-ben is jártas könyvelőt/adószakértőt. Apuka, ha házasok vagytok, (és elmúlt 25, tehát fizet SZJA-t), akkor a terhesség 91. napjától jogosultak lesztek a csaladi adókedvezményre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!