Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szülés előtti táppénz ?

Szülés előtti táppénz ?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok tehát SZJA mentes vagyok.

Munkahely veszélyessége miatt, táppénzre kell mennem.

7 hetes terhes vagyok.

A bruttó fizetésem pótlékok nélkül 200.000

Mennyi pénzt fogok így kapni ?

2022. júl. 20. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
visszaszámolnak 3 hónapot az utolsó munkanapodtól, majd onnan 180 napnak az átlag napi díját számolják, ezt fogják szorozni a hónap napjainak számával. 60% a 9es kódos táppénz, esetedben ez nem tudom mit jelent.
2022. júl. 20. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Mióta dolgozol?

Mennyi a pótlékokkal a bruttód?

2022. júl. 20. 17:03
 3/5 A kérdező kommentje:

290

SZJA mentesen kapok ki így 230at

Idén májusban volt meg a 2 évem és határozatlan a munkaszerződésem napi 8 órás.

Illetve van egy mellékállásom 4 órában ami bruttó 100 így szinten SZJA mentesen 80 ezret kapok ki itt novemberben lesz meg az 1 évem.

2022. júl. 20. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a táppénzt a bruttó béred alapján számolják (60%), nincs jelentősége, hogy SZJA mentes vagy, szerintem. Mert a bruttóból még nincs levonva a járulék. De ha rosszul gondolom, javítson ki valaki.

Vannak neten kalkulátorok, azon ki tudod számolni, esetedben mennyi az annyi. És hogy mennyi CSED-re, majd GYED-re leszel jogosult.

2022. júl. 20. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkét munkahelyen be vagy rendesen jelentve, elvileg mindkét jogviszonyból jogosult leszel az ellátásokra (annyi, hogy jelenleg a GYED-nek van maximuma)! 😊

Az SZJA nem befolyásol semmit, a lényeg az eü.-i járulék az ilyen esetekben. Én felkeresnék egy tb-ben is jártas könyvelőt/adószakértőt. Apuka, ha házasok vagytok, (és elmúlt 25, tehát fizet SZJA-t), akkor a terhesség 91. napjától jogosultak lesztek a csaladi adókedvezményre is.

2022. júl. 20. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!