Mit tennél, ha szülés után derülne ki, hogy a babád genetikai betegségben szenved?
Sajnos a kisebbik gyermekem (5 hónapos), Williams szindróma gyanús. A napokban csináltattunk genetikai tesztet, nyálmintát vettek, 2 hónap múlva lesz eredménye.
A baba születése után nagyon beteges volt, 2x voltunk vele kórházban. Ott derült ki, hogy 4x szívfejlödési rendellenessége van (apróbb, nem műtendő dolgok), vese működési zavara, hugyuti fertőzései, illet a csecsemő uh-on plexus ciszták voltak az agyban is. Miután a gyerekorvos észrevett ilyen arcberendezési eltéréseket, javasolta a genetikát. Így kerültünk oda.
Egyébiránt a várandósságom zavartalan volt, minden rendben volt.
Van egy 6 éves kislányom is, aki egészseges. Nagyon kétségbe vagyok/vagyunk esve.
A genetikus szerint mindenképp értelmi fogyatékosságot jelent. De folyamatos fejlesztés mellett is, örök felügyeletet kivan majd meg, kisegitő iskola, stb.
Jelenleg nem érzem, hogy egy ilyen helyzettel meg tudok/tudunk birkozni.
40!
Nem tudhatod addig amíg egészen pontosan ugyanabba a helyzetbe nem kerülsz. Mindenkinek meg van az elképzelése arról, hogy mit tenne akkor ha x dolog történne. De egyáltalán nem biztos, hogy ha valóban abba a szituációba kerül azt teszi e, amit elképzelt. "Ne ítélj hogy ne ítéltess"
Valaki írta a youtube csatornát. Már néztem, kerestem, olvastam minderről. Nem kamu a kérdésem, én lennék a legboldogabb ha az lenne. Elég sok mindenen túlvagyunk már az elmúlt hetekben, honapokban. Volt sok hullámvölgy, szőnyeg alá seprés, stb.
Ez a betegseg sajnos igenis fogyatékosság, akárki akármit mond. Olyan szempontból “nem eléggé”, hogy az emberek elfogadják, ha elgondolkozol rajta, hogy vállalod-e egy életen át.
Nem, nem fog tudni önellátó lenni, írni/olvasni, dolgozni, boltban fizetni, hazatalálni.
Amúgy meg a kérdésem nem arról szólt, hogy ki hogy és mint ítél el, ítél meg. Hanem arról, hogy ha Válaszoló a szívedre teszed a kezed, igazán, akkor mit csinálnál ebben a helyzetben.
És te így képes vagy normálisan ellátni a gyereket, hogy tudod, otthonba fogod adni?(Mert érzem így anonimban is, hogy ez lesz a vége)
Képes vagy szeretgetni, foglalkozni vele?Ha ránézel egy kicsit sem sajnálod?
Én nem lennék képes erre.
Akkor inkább most azonnal vidd el otthonról...
45öt aki ilyenre képes az nem szereti a gyereket tiszta szívvel, csak önmagára gondol.
Kérdező, ha a nagyobbat érné baleset, és mondjuk lebénulna, őt is zaciba adnád, nehogy rámenjél? Vigyázz, a karma dolgozik, nehogy te legyél elhagyva egy betegség miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!