Ha nem akarsz gyereket, miért nem?
Leginkább azért, mert nem vágyok rá, teljesen hidegen hagy a téma. Nem érdekel az egész gyerek téma, nem vágyom az anyaságra. Az összes többi szempont már másodlagos, hogy pénzem sincs rá, magamat is örülök, ha el tudom valahogy tartani, nincs lakásom sem. Egy gyereket felnevelni tisztességesen sok pénz. A szüleim sem mérték ezt jól fel annak idején. Nem volt könnyű gyerekkorom, pedig szerettek a szüleim, de a szegénység beárnyékolta. Én nem akarnám ezt a meg nem született gyerekemnek se, mást meg nem tudok megteremteni képességek híján.
A családban voltak problémás emberek, nem mondanám szerencsésnek a genetikámat továbbörökíteni.
A világot sem tartom jónak ahhoz, hogy gyereket hozzak a világra, szerintem nem jó irányba tartunk. De a legfőbb ok az, hogy nem akarok és kész.
- mert autoimmun beteg vagyok.
-m ert 14 éves koromban kaptam egy gyereket, akit rám sóztak, míg otthon éltek
- mert épp ezért tudom!, milyen szpás a gyereknevelés, úgyhogy nem, köszi. :D
Leginkább azért, mert nem vágyom rá.
Szoktam járni ismerősökhöz, barátokhoz, ahol van gyerek és úgy szoktam eljönni, hogy hálát adok, hogy nekem nem kell így élnem...
Persze, elgondolkodom, hogy lehet, hogy másképp is lehet csinálni, nem csak ahogy látom, de mi van, ha az én életem is ilyen lesz.
Ezenkívül nőgyógyászati gondjaim is vannak, műtétem is volt, nem biztos, hogy jót tenne a terhesség, szülés. Félek is a terhességtől, szüléstől.
“Szoktam járni ismerősökhöz, barátokhoz, ahol van gyerek és úgy szoktam eljönni, hogy hálát adok, hogy nekem nem kell így élnem..”
Ja, én is így szoktam érezni. Engem már az a pár óra is teljesen lefáraszt. Folyamat figyelni kell rájuk, hisztisek, hangosak, összeszarják magukat, nem alszol tőlük akár évekig, 20 év elköteleződés és lemondások, a terhességi-szüléssel kapcsolatos horrorsztorikat már meg se említem. Nekem is azért ment el a kedvem tőle, mert ahogy ismerősi körben lettek gyerekek, úgy jöttem rá egyre inkább, hogy mennyire jó életem van függetlenül, egyedül. Bár van kutyám, az is felelősség, de ő nem hisztizik és nem kerül közel sem annyi pénzbe :D Ja meg szerintem maga az élet is nehéz emberként, rengeteget kell tanulni, dolgozni, betegségeket túlélni, én ezt nem kívánnám egy másik emberi lénynek. Még a jó dolgok mellett sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!