Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te miért akarsz gyereket?

Te miért akarsz gyereket?

Figyelt kérdés
Ha írtok, talán meg fogok kérdezni, ha inspirál a válasz, de ne vegyétek provokációnak, csak kíváncsi vagyok. Én is szeretnék majd, idővel leírom az indokaim én is, ha jöttek válaszok.
2019. nov. 27. 06:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon boldogok voltunk a férjemmel, imádunk utazni, kirándulni, társasozni. Barátokkal és családdal összejönni. A munkánkat is szeretjük, kihívásokkal teli, karrier építős munka.

Ugyanakkor mi úgy érezzük, hogy a gyerekkel lesz teljes az életünk. Most várjuk az első babánkat.

2019. nov. 27. 08:28
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
*boldogok voltunk eddig is
2019. nov. 27. 08:29
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Szerettem volna szeretetet adni, megtanítani mindenre. Egy jó embert szeretnék adni a világnak, remélem sikerül. A kislányom még nagyon kicsi, de már most bearanyozza a környezetét.
2019. nov. 27. 08:48
 4/15 anonim ***** válasza:
94%

Én nem tagadom, hogy részben a társadalmi nyomás miatt. 35 éves vagyok, és érzem, hogy nem vagyok teljes értékű felnőttnek tekintve gyerek nélkül. Igenis vágyom az emberek elismerését, azt, hogy "én is" tologathassak babakocsit, és akkor az emberek "úgy" nézzenek rám, hogy én is anyuka vagyok, és rendben vagyok. Ez egy kicsit ilyen infantilis dolog, és igyekszem küzdeni ellene, de azért nem hazudok magamnak. Nem csak a "szeretnék szeretetet adni önzetlenül" motivál, hanem az is, hogy elismeréssel tekintsenek rám.

A saját okom egyrészt, hogy nagyon kíváncsi vagyok, kit tudunk összehozni ketten a szerelmemmel. Plusz tudom, hogy a gyerekvállalás megérlel, felnevel. És nagyon fontos, hogy az életadást önértéknek tekintem, és én szeretnék értéket létrehozni. Ezen igyekszünk. Még nem várok gyereket, de rajta vagyunk.

Hát nekem ezek az indokaim.

2019. nov. 27. 09:08
 5/15 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtok, örömmel olvasom!

2.-tól kérdezném, mit ért "jó ember" alatt? Mennyire nyilvánul ez meg elvárásokban?

2019. nov. 27. 09:12
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

Én azért, mert tök nagy kaland. Olyan, mint a hegymászás, enyém minden felelősség, a hibáknak baromi nagy súlya van, sokszor egészen elfogy az erőm, de muszáj tovább menni, és akkoris (vagy épp ezért) tök jó végigmenni az úton, és a nem olyan szenvedős percekben baromi felemelő. A három gyerekem jelentik a legnagyobb kalandot az életemben.

3 gyerekem van.

2019. nov. 27. 09:54
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
A férjemmel nagy családról álmodunk, gyerekektől hangos házról. Ő azért mert nagy családból jön, én pedig azért mert én nem. Még nem találkoztam a férjemmel sok kétely volt bennem a gyermekvállalással kapcsolatban, én úgy gondolom más oldalán nem vágnék bele. Bár még nincs gyermekünk és még várunk a megfelelő feltételekre (épül az otthonunk, épp állást váltok), másképp nem tudnánk elképzelni. Szeretném, ha a gyerekeink majd jó testvérek lennének, akik mindig számíthatnak egymásra.
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
hoppá, a végén véletlenül maradt benne az sor :)
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Jó ember alatt az önzetlen, kedves, tisztelettudó embert értem, aki nem rombol, hanem épít. A férjem is és én is rossz családi körülmények közt nőttünk fel, tudjuk már milyen a rossz szülő, a rossz ember.
2019. nov. 27. 10:02
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az aktivitást! 2es: És nem félsz, hogy a rossz vonásokat tovább adjátok? Én is rossz helyről jövök, bennem ez inkább félelem, mint lehetőség. A kérdés csak neked szól, a többieket kérem ne menjünk el ebbe az irányba, tőled pedig továbbra is tiszteletteljes kiváncsisággal kérdezem, nem kötekedésből. :)

7es: Gondoltál már arra, hogy teljesen különböző személyisegek lesznek, és emiatt nem lesznek jó testvérek? Vagy ezt nevelési hatásnak tartod? Tőled is csak kérdezem a véleményed, nem provokálok. Írásban nehéz úgy érdeklődni, hogy ne legyen félreérthető, ezen az oldalon különösen bajos. Azért hangsúlyozom ezt ennyiszer. :)

2019. nov. 27. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!