Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet eldönteni, hogy...

Hogy lehet eldönteni, hogy akarsz e gyereket vagy sem? Csak érzed és kész?

Figyelt kérdés

2018. jan. 3. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Csak érzed, hogy akarod. Aztán eldöntöd, hogy el tudnád-e tartani vagy sem, és az alapján vagy lesz gyereked vagy nem.
2018. jan. 3. 13:17
 2/9 A kérdező kommentje:

A körülmények adottak

jó házasság

lakás (elférne)

pénz (nem probléma, ha kiesik a fizetésem, van tartalék is)

Az érzés, ami nincs meg, inkább olyan: oké, legyen, de nem ugrálok, hogy de jó lenne, férjem sem.

2018. jan. 3. 13:25
 3/9 anonim válasza:
85%

Én se szeretnék gyerkőcöt a jövőben, noha szeretem a gyerekeket. Jól elvagyok a kicsikkel.

Nem is a velük járó "nehézségek" miatt, hanem mert egyszerűen nem érzem... Ez ösztönszerű minden embernél, akár nő, akár férfi az illető.

2018. jan. 3. 13:28
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Amíg nem érzed, hogy szeretnéd, addig ne legyen. Én nagyon vágytam már babára, amikor terhes lettem 8 hónap és sok gyógyszeres kezelés után nagyon boldog voltam. Aztán az 5. héttől egészen a 38.ig amikor szültem hánytam. De ezt úgy értsd, hogy akár nap 15-20-szor is. Vészes hányásom volt. Állandóan kórházban voltam infúzióért, utána meg állandóan elájultam, mert a baba a 30. hét után olyan nagy volt, hogy nem fért el, és nyomta az artériám. Volt a családban olyan aki kb könyörgött az elején, hogy vetessem el, mert "megöl" a gyerek. Egy hónap alatt 15 kg-t fogytam. Tényleg szó szerint majdnem meghaltam szülés közben. Ha nem akartam volna ennyire ezt a gyereket, nem bírtam volna ki. Csak az tartotta bennem e lelket, hogy tudtam, hogy én ezt akarom és így is végig csinálom, mert én anya akarok lenni. Amíg nincs meg ez az érzés, addig ne vállaljatok gyereket.
2018. jan. 3. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

hány éves vagy? lehet, hogy később beüt ez az érzés, sok olyan nőt ismerek, aki nem akart gyereket, aztán mégis lett, mégis beütött a "babaprogram" az agyban.

Én mindig is akartam gyereket, de amikor úgy TÉNYLEG, akkor szinte csak erre tudtam gondolni, minden terhes nőt és kisbabás szülőt észrevettem az utcán, odavoltam minden babás dologért.

2018. jan. 3. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

Bennem nincs meg az érzés, sosem volt. Kifejezetten rossz kedvem lesz tőle ha arra gondolok, hogy szülnöm kéne és aztán olyan anyukákkal édelegni a boltban meg a játszótéren, akik elől egy átlag hétköznap elmenekülök.

Amúgy sem vagyok az az intrikázós-cselszövős-beszólós-anyatigrises-sutyorgós-csoportban vonulós fajta, szerintem elég hamar kinéznének engem is meg a gyereket is, ha lenne.

2018. jan. 3. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kb. ugyanilyen szintű kérdés:

Honnan lehet tudni, hogy szerelmes vagy? Csak érzed és kész?

Válasz: Igen.

2018. jan. 3. 13:50
 8/9 A kérdező kommentje:

5: 28

Van még egy pár évem eldönteni, de ugye, az sem tuti, hogy rögtön összejönne.

2018. jan. 3. 14:08
 9/9 anonim ***** válasza:
96%

És ha mégis összejönne elsőre?

Csak azért ne kezdjetek neki hamarabb, mint hogy meglenne a vágy rá, mert a végén nagyon meglepődtök.

Mi is úgy voltunk vele, hogy "á, úgyse jön egyből". 30 fölötti, sok nőgyógyászati problémával rendelkező nőként, 1 működő petefészekkel... erre első hónapban sikerült.

Szerencsére mi csak a lakásfelújítás miatt toltuk volna arrébb, nem a legfontosabb hiányzott, mint nektek.

2018. jan. 3. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!