Ez vajon támadásra kész póz vagy csak játék? Nem tudom eldönteni!
15 hónapos amstaff kan kutyusom újabban a séta közben ha szembe jön egy kutya akkor lehasal füleit az égnek szegezi de ezt máskor is csinálja. Ilyenkor ebből kizökkentem mert nem tudom hogy ez most támadás lenne vagy játékra hívás (olyan vadászó póz ) Ha oda ér a másik kutya is akkor megszagolja nyoma sincs a támadásnak. Örül neki...
Mi lehet ez ?
Szerintem ez a kirontok és levadászlak című játék, amiből könnyen lehet gond, tehát valahol balhés viselkedés, mert provokál, de alapvetően talán nem rossz szándékú. Ezt most kicsit hülyén írtam le, nesze semmi fogd meg jól :)
Mindenesetre ha egy staffi ilyenkor ráront egy ismeretlen kutyára, abből könnyen van gond, tehát jól teszed ha kizökkented. Ha már ismerik egymást, és rohangálnak a parkban, és így lelapít, majd levadássza a másikat, az nem gond szerintem, de idegen kutyával nem így illik ismerkedni.
Mondjuk félő, hogy ebből az lesz, hogy elkezdi vadászni a kiseb kutyákat, ha egyszer sikerélménye lesz benne. Sajnos láttam már ilyet is.
a legjobb barátja egy yorki :)
azzal szokott sétálni együtt is alszanak ha a barátnőm átjön...
köszönöm a válaszokat.
a lényeg hogy nem hagyom neki és kész :)
ebből baj nem lehet ...
Játékra hívás: A kutya jókedvűen, farkát csóválva játszani hív, ezt nagyon jellegzetes "meghajlással" is kifejezi: mellső lábaira támaszkodik, fenekét magasra feltolja. Fejét várakozásteljesen feltartja. Olykor egyik mellső lábát is megemeli, vagy fejét oldalra hajtja.
Sajnos képet erről sehol sem találtam, de valahogy szerintem el tudod képzelni :)
Itt olvashatsz még a testbeszéd jelekről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!