Hogyan tanítsam meg a 4 hónapos máltaimnak, hogy játék közben nem szabad harapni? 15L
első vok:
ha bevadul játék közbe és nagyon harapgál akkor ott kell hagyni vagy ha ágyon/kanapén vagytok akkor lerakni nálunk eddig ezek beváltak..
Van plüsse és gumicsontja is, de van, amikor csak kézzel játszom vele, olyankor eléggé meg szokott harapdálni, párszor vérzett is. Eleinte nem csináltam vele semmit, gondoltam majd kinövi. De egyre erősebben harapdál, úgy hogy inkább leszoktatom róla. Fenekére rá szoktam ütni, hátha használ, meg rászólok, hogy nem. Eddig nem volt semmi hatása, de ma abbahagyja, csak nézett rám, és elkezdett ugatni, vagy nyöszörögni (kifejezi nem tetszését :D)
Próbáltam már azt is, hogy felsikítottam, amikor megharapott, és úgy csináltam, mintha fájna.. Egy darabig ült fölöttem, néha elvakkantotta magát, de aztán megunta, és ment a plüss macijával játszani.. :)
Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
96% - Hmm. Az állatok témakörben, azon belül is a kutyáknál vagyunk. :) Egy máltai selyemkutyáról szól a kérdés, nem egy máltai lányról, de gondolom erre magadtól is rájöttél. :) Minden esetre köszönöm, hogy megosztottad velünk, hogy milyen, és hány éves lányt szedtél fel, ez nélkül az információ nélkül további életemet el se tudtam volna képzelni. :) Életmentő vagy ;)
A pofonnal csak az a baj, hogy azt hiszi, hogy játszom vele, és ráharap mindenre, amivel meg akarom legyinteni. :/
A fenék csapkodás vált csak be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!