Te miért akarsz gyereket?
Jó kérdés.
Igazából,mert szeretem a gyerekeket. Gyerekként is mindig a tőlem fiatalabbak társaságát kerestem,szerettem/szeretem a tőlem 5 évvel fiatalabb öcsémet. Pályaválasztáskor is a gyerekek felé húzott a szívem.
Aztán kiderült,nem lehet gyerekem.
Örökbefogadtunk két kisfiút.
Most nevelőszülőként két kisbabát nevelek,nevelünk.
Engem nem érdekelt a külső nyomás,a társadalom elvárása az egyénnel szemben,mely szerint a családot a gyerek teszi teljessé (ezt egyébként annak ellenére sem érzem igaznak és helyesnek sem,hogy én magam szerettem volna gyerekeket). A férjem és én saját magunk miatt vágytunk gyerekre.
Egészen egyszerűen azért,mert szeretjük a gyerekeket. Banális? Lehet,de nem tudom jobban megfogalmazni a miért-re a választ.
Ugyan nem 7-es vagyok, de azt gondolom, hogy a testvéri összetartás nagyban nevelés kérdés.
Mi is eléggé különbözünk a tesóimmal, sok a súrlódás, pláne a 2 nővérem között, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy szükségben ott vannak/vagyunk egymásnak. Persze mi az öröm és boldogság megosztásában is első helyeken állunk a másiknál. :)
Ismerek olyan testvérpárt is akik nem voltak jóban, eltávolodtak egymástól, keveset beszéltek, mégis mikor bajban voltak akkor egymáshoz fordultak támogatásért (nem feltétlen anyagira gondolok) és ők szó nélkül, önzetlenül segítettek a másikon.
Ez szerintem teljesen nevelés és családi minta.
7-es vagyok.
Úgy gondolom, hogy rengeteg múlik a nevelésen. Függetlenül attól, hogy milyen lesz az érdeklődési körük vagy a személyiségük még lehetnek jó testvérek. Nekem egy testvérem van, sajnos a szüleink sok mindent elrontottak a nevelésben ezért nem volt meg az a hatalmas kötelék kettőnk között. Így már tudom mi az a hiba, amit biztosan nem szeretnék elkövetni a saját gyermekeimnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!