Mi az, amit feltétlenül meg akarsz tanítani a gyerekednek, amit neked nem tanítottak, de szerinted szüksége lesz rá, hasznára válik, ha tudja?
Pénzügyi tudatosság. És ez alatt nem azt értem, hogy nyisson takarékszámlát.
Nekem nagyon megnehezítette az életemet a pénzhez való hozzáállásom, ami nyilván olyan volt mint a szüleimé. Kemény évek munkája volt feltornázni magam a nullára a minuszból. Nem szeretném, ha a gyerekem is így járna.
Pénzügyi kultúra.
Minden mást megkaptam.
Szintén, pénzügyek. Előttem sosem beszéltek a pénzről a szüleim, és jó példát se adtak a pénzzel való bánásmódról. Nem volt sosem zsebpénzem, és kikerülve a szülői házból nem volt semmi kezdőtőkém.
Fiatal felnőttként sorozatosan anyagi gondokkal küzdöttem, hamar elszórtam a fizetésemet, aztán hónap végéig koplalhattam.
Nagy sokára tanultam meg bánni a pénzzel, még most sem tökéletes a hozzáállásom.
A lányunkat igyekszünk beavatni sok minden ezzel járó dologba. Hogyan vegyünk vagy ne vegyünk fel hitelt, hogyan kell helyesen takarékszámlát, folyószámlát kezelni, adóügyeket intézni, beosztani a pénzt, gyűjtögetni.
Hogyan állj ki magadért és hogyan védd meg magad.
Mikor általános iskolás voltam, és akármi bajom volt osztálytárssal (többször piszkáltak), vagy tanárral (volt hogy az egyik tanárom lehülyézett), anyukám mindig bement és elbeszélgetett helyettem az illetővel. Személyesen odament pl. az osztálytársaimhoz is, és elbeszélgetett velük, hogy fejezzék ezt be. Tudom hogy jót akart, de kvázi minden problémámat megoldották helyettem, ami miatt én most baromi nehezen boldogulok a konfliktusokkal és a társas problémákkal.
Szintén pénzügy, engem mindig kizártak a témából szüleim.
Plusz a mentális egészséggel való törődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!