Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzed úgy, hogy a...

Miért érzed úgy, hogy a jövőben sem akarsz gyereket, családot?

Figyelt kérdés

Valljuk be! Ezelőtt 30 - 40 éve - a rendszerváltás előtt - még jóval korlátozottabb világ volt! Tizedennyi szórakozási, kikapcsolódási lehetőség volt a fiatalok számára!

Nem volt Netflix, Internet, okostelefon, korlátlan utazás - , letelepedés a világban! Tehát, a fiatalok unalmukban is családot alapítottak! Ez bizonyított tény!

A modern társadalomban, a fejlett országokban már legalább a fiatalok fele inkább kutyát, macskát tart és élvezi az életet, minthogy gyereket vállaljon!

Már Dél - Afrikában is csökken a családalapítások száma, mert a déli részen azért tehetősebbek az emberek, mint a szegény északi részen! Érdekes statisztika!

Bevallom, én sem akarok gyereket, mert sosem vonzott a családalapítás téma!

Egyszerűen jó érzés szabadnak lenni! Azt csinálok, amit akarok! Nem akarom feladni ezt a kényelmes életemet! Nem akarom a kötöttséget!

Nem lenne türelmem ehhez az állandó kötöttséghez! Nem lennék jó apa!

Kényszerből meg nem fogok gyereket vállalni!

Bár, szerencsére ma már nincs akkora társadalmi nyomás a gyereknélküli embereken, mint szüleink idejében!

Régen, ugye rosszindulatúan kibeszélték a háta mögött az olyan egyéneket, akik nem akartak gyereket. Gyakran ki is közösítették őket vagy éppenséggel lenézték őket!

2022. ápr. 13. 21:27
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Azt hozzátenném, hogy házi állataim viszont vannak! 60 szárnyasom van, amik nekem elegendő boldogságot adnak!

Nekem ennyi elég!

2022. ápr. 13. 21:30
 2/19 anonim válasza:
80%
Én sem szeretnék gyereket. Szeretem őket, de én borusabban látom a világot főleg vilagjarvany és háború után ...plusz éghajlatváltozás. Nem merek és így nem is akarok szülni mert félek hogy nehezen fog megélni mikor idősebb lesz
2022. ápr. 13. 21:36
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Mert az ismerőseim 99 %-át csalja a férje. Van aki tudja, van aki nem. Aki tudja nem lép a gyerek,csok stb.miatt én ebből köszönöm nem kérek.
2022. ápr. 13. 21:44
 4/19 anonim ***** válasza:
57%

Nekem sincs, kirázott a hideg még a gondolattól is. Szerencsére a férjem ugyanilyen volt. Azért néha még ma is "kapok" miatta, mert milyen ember az, aki nem tojt.

N

2022. ápr. 13. 21:48
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szárnyasaid vannak?
2022. ápr. 13. 21:49
 6/19 anonim ***** válasza:
64%

Persze a te dolgod. De mi a gyerek 3 hónapos korától utazgattunk, majd a világ másik felén telepedtünk le. Állatok miatt viszont sokkal nehezebb utazni, most még a cicát is nehezebb megoldani.

Ettől függetlenül senkit nem érdekel, hogy akarsz-e gyereket, csak ne akard bizonygatni, hogy a te életed jobb. A nagynénémnek nincs gyereke, 30 évig ugyanott dolgozott, és egész életét ugyanabban a panel lakásban éli. Én meg 4 országban éltem, sokat utaztunk, gyerek mellett is izgalmas életem van/volt. Ismerek gyerektelen nőket, akik tényleg élvezik az életet, mások meg 40-50 éves korukra besavanyodnak.

2022. ápr. 14. 03:38
 7/19 A kérdező kommentje:

Dísztyúkjaim vannak. Különleges fajták.

Sajnos, én is nagyon sok ilyet ismerek, hogy az egyik fél - vagy akár mindkettő minimum egyszer már megcsalta a házastársát...

Negyvenes párok között mindegyiknél, akiket ismerek, előfordult már félrelépés.

Sajnos, huszonévesek között sem túl ritka a hűtlenség...

Az indok az, hogy megromlott, ellaposodott a kapcsolatuk vagy egyszerűen csak újdonságra vágyott a megcsaló fél jó pár év után.

Nem is gondolnánk, hogy a látszólag boldog, többgyerekes családban az egyik fél már többször is félrelépett! Pedig, azt gondoltam róla, hogy hűséges mintaapa!

Erre büszkén mesélte egyszer, hogy már kétszer is megcsalta a feleségét...

Az a szomorú, hogy fiatalok között is gyakori a hűtlenség! 2 - 3 éve vannak együtt és már elég egy átbulizott éjszaka!

Hány ilyen nővel találkoztam szórakozóhelyen, akinek van pasija, mégis elég hamar más pasi szájában volt. Reggel meg más pasi ágyában landolt...

Utolsó: én sosem vágytam az utazgatásra. Olyan vagyok, mint a nagynénéd! 6 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozom. Sosem voltam még külföldön. Nem is vágyom rá.

Mégis elégedett vagyok az életemmel! De, nincs azzal baj, ha valaki ennél többre vágyik! Akkor ő tegyen úgy a lehetőségeihez mérten!

Való igaz, hogy a házi állat is nagy kötelezettség! Bár, azt nem mondanám, hogy a gyereknél nagyobb kötelezettség!

Tény, hogy a 60 baromfimat nem hagyhatom itt még 2 napra sem, mert nincs, aki megetesse, mert egyedül élek.

Míg élt a nagymamám, addig szabadon járkálhattam bárhova!

Mégsem adnám fel semmiért, senkiért ez az életmódot, mert imádom velük foglalkozni!

A másik dolog tényleg az, hogy fogadja el mindenki a másik álláspontját a gyerekvállalással kapcsolatban! Ne akarja meggyőzni a másikra az ő álláspontjáról!

2022. ápr. 14. 07:05
 8/19 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, csak kettő dolog.

1. Azt írod, szeretsz szabadnak lenni, de a tyúkjaidat egy napra nem lehet szabadon hagyni. Ez nem szabadság, főleg nem egy gyerekhez képest, akivel pár hónapos korától lehet jönni-menni.

2. Írod azt is, hogy az állataid elég boldogságot adnak. Nos, aki képes összehasonlítani a csirkék szeretetét egy gyerekével, annak halvány fogalma sincs, milyen érzelmeket tud adni egy gyerek.

2022. ápr. 14. 07:54
 9/19 anonim ***** válasza:
29%
Kinek bizonygatod, hogy boldog vagy?
2022. ápr. 14. 08:03
 10/19 A kérdező kommentje:
Nekem szabadság!🙂 Szeretek velük foglalkozni! A velük járó kötöttség abszolút nem zavar!
2022. ápr. 14. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!