Hogyan reagálnátok, ha a férjetek elvinné a közel hat hónapos anyatejes babátokat három órára és több, mint négy óra után hozná vissza?
Az anyukájához mentek. A baba általában 2.5 óránként eszik, már néha kóstoltatunk vele, de étkezés még nincs kiváltva. Az indok az, hogy elaludt és mivel rajta aludt, így nem akarta felkelteni azzal, hogy üzenetet ír. 3,5 óra után azzal hívott fel, hogy épp megy át a boltba tápszert vagy bébiételt venni, hogy megetesse és utána akkor majd jönnek.
Ti mit tennétek?
Amúgy én is azt nem értem, ha ekkora házmester vagy, miért nem hívtad fel 2,5 óra múlva, amikor már késés nélkül otthon kellett volna lenniük, hogy elindultak-e? Ha nem veszi fel, akkor az anyóst, aki el tudja mondani, mi a szitu, te meg hozhatod a szokásos kötelezőt, leüvöltheted a pasit, hogy azonnal induljanak, mert éhen hal a gyerek/ meg se mozduljon, indulsz szoptatni, mert éhen hal a gyerek🙄
Volt már kérdésed nem olyan régen, emlékszem, mert apuka nem tudja olyan hiperszuperül altatni a gyereket, mint te, ezért inkább nem hagyod neki, de mi az, hogy mindent neked kell csinálni.
Nyugodj meg végre, nem sokáig lesznek ilyen gondjaid. Egyedülálló anyaként majd mindent pontosan úgy csinálsz, ahogy akarsz.
61 azt a kérdést ő tette fel?
Emlékszem rá.
#62! Szerintem igen. Ott is refluxos volt a gyerek és ugyanilyen hisztérika az anya.
Én örülnék neki, hogy egyáltalán hajlandó egyedül mozogni a gyerekkel az apja.
Fél évesen már át is lehetne állni tápra, plusz bébiétel. Ezekből csak be kell pakolni legközelebb.
Oltári furák vagytok válaszolók.
Én is kivertem volna a balhét. Bár a férjemnek eszébe nem jutott volna ilyen felelőtlenség.
Mégis melyik univerzumban normális az, hogy a lényegében full anyatejes, éppen csak kóstolgató gyereket az anyja nélkül elviszek órákra, és még csak vissza sem érek időben?
Ha nem tápszeres, lehet el sem fogadja azt, amit vesznek neki hirtelen. Ha még csak kóstolgat, vagy nem fog jóllakni, vagy fájni fog a hasa egy hirtelen belelapátolt teljes adag pürétől.
Értem én, hogy az apa is teljes jogú szülő, nem ne sajátítsuk ki a gyereket, de szoptatni egyelőre nem tudnak és kész. Majd ha fognak tudni, akkor lehet szó egyenjogúságról.
De amúgy meg mindegy is, hogy kinek van itt igaza. Apuka szart bele, hogy anyuka mit szeretne, hogy aggódik odahaza, egy felelőtlen alak, nem tenné zsebre, amit kap tőlem, még akkor is ha nem lett semmi baj végül.
Megbeszéltük volna és lefejtem volna tejet, de egyébként semmi baja nem lesz a tápszertől, pláne hogy már kóstoltatva volt neki más étel. Ezen felül meg örültem volna az énidőnek.
Te viszont úgy látom jó úton haladsz affelé, hogy tönkretedd a házasságod és elmard a gyerek mellől az apját.
Ma már szerencsére nagyon ritka az ilyen tragédia, de nem volt azért olyan rég, hogy nők belehaltak szülésbe és kezdettől az apának kellett életben tartania a babát. Általában azért sikerült nekik...
#67 Mondjuk szerintem, (mivel nagymamámnak is meghalt az anyukája, ezért egy esetből extrapolálva), nem az apa nevelte fel a gyereket, hanem a 30-40 éves nagymama.
De amúgy a férjem rengetegszer cserél pelenkát. Ő fürdet (és nem szoktam havi egynél többször szólni, hogy egyszer nem sikerült fél év alatt bekenni a gyerek egyetlen hajlatát sem olajjal, inkább, mikor nincs itthon megcsinálom én). Altatni is altatott, amíg annyira rá nem stresszelte a babát az egyedül alvásra, hogy fürdés után már attól zokogott, ha a férjemnél volt, mert ki akarta próbálni, hogy mi van akkor, ha 15-20 percig hagyja sírni (én nem voltam otthon, amúgy nyilván nem hagytam volna, csak az tűnt fel, hogy addig ha a szobába már nem is tudta bevinni a férjem - mert nem hagyom kibontakozni elmentem hajat mosni, arra megyek fel, hogy 5 perce a zuhanyzóban várom, hogy mikor nyugszik meg a baba, hát le volt rakva a hátára és a férjem hagyta sírni épp). Etetni is etethetné, ha akarná, de az etetések alkalmával azon sopánkodik, hogy koszos lesz a gyerek ruhája és majd mosni kell, és fél percenként kikapja a kanalat a gyerek és az én kezemből is, hogy ne csöppenjen le valami kaja, de a gasstrotussnál, sűrítőnél szintén nem az a lényeg, hogy a baba megegye, hanem az első számú prioritás a férjem számára, hogy a baba ruhája tiszta maradjon (amiben amúgy az a vicc, hogy én mosok).
Úr isten te teljesen hülyének nézed a férjed..szegény pára
Minek neki ilyen asszony.
#69 Nem nem nézem hülyének… Vagy lehet, de akkor sokakat annak néznék. Mindenkit aki pl. 15 fokban kiviszi a gyereket rövid ujjú body-ban egy vékony takaróval, mert neki melege van a lakásban, és csak egy óra múlva hozza be azzal, hogy a baba nem akart aludni, viszont folyton elkezd sírni.
De van még néhány ilyen húzása. Lehet, hogy néha túlzásba esek, mert már nagyon elegem van abból, hogy folyton úgy érzem veszélyes vele hagyni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!