Mi a véleményetek erről? Nyilvánosan pisilő kisgyerek ezekben a helyzetekben?
Nyilván vannak helyzetek, mikor WC se közel, se távol, mondjuk apuka lehúzódik a kocsival, a kisgyerek meg pisil az út menti bokorban. Vagy ugyanez egy erdei kiránduláson. Rendben.
DE: Mivel magyarázzátok az alábbi két szituációt? Jogosan pisiltette a szülő ott, ahol?
1. A Mammut 1-től kB 30 méterre egy fánál legalább 4-5 éves fiú. A Mammutban tök kulturált ingyenes WC-k sokasága, kézmosás lehetőség. Ez kB 3-4 napja történt.
2. Tavaly a Velencei tónál, azt hiszem, a Pop-strandon. Szintén 4 év körüli teljesen meztelen fiút az apja egy fa tövébé pisiltetett. Ahová mások később lerakják a pokrócot. A strandon szintén voltak nyilvános WC-k. Jó, nem Mammut-szintű, de azért normális, használható.
Jajj mert ha már a 2 év szobatisztasága alatt a gyereknek volt egy ilyen sürgős alkalom, amit te pont láttál, akkor már mindjárt húzzuk rá a gyerekre hogy "nem szobatiszta"
Látod pont ez itt a baj! A sok előítélet ami bennetek van. Attól mert veletek ez még nem fordult elő (lehet hogy fog) még megesik az hogy egy 5 év körüli lurkó az utolsó utáni pillanatban szól.
Az emberek többségének pedig ez az egyik legkevésbé felháborító dolog (az hogy egy gyerek a fa tövében pisil)
Tudod kérdező, örülj neki, hogy nálatok minden rendben volt.
Aláírom, vannak szülők, akiknek nincs szégyenérzete indokolt esetben, de a modern diagnosztikus eljárásoknak köszönhetően rengeteg gyerek küszködik mindenféle részképesség zavarral, figyelemzavarral, autizmussal, idegi éretlenséggel. Láttál két esetet, annyira elképzelhetetlen, hogy ezeknek a gyerekeknek van valamilyen eltérésük?
Sajnos érintett vagyok, és az én gyerekemmel hatalmas küzdelem volt a szobatisztaság, és nem, nem megoldás egy 4-5 évesre pelenkát adni időnként, mert teljesen összezavarodik.
Nekem is megvan a véleményem, pl. a fürdőruha nélkül strandoló gyerekekről, vagy a meztelen gyerekekről posztolókról, de elengedem. Ettől jóval fontosabb dolgok vannak az életben.
"Az emberek többségének pedig ez az egyik legkevésbé felháborító dolog (az hogy egy gyerek a fa tövében pisil)"
De ha egy felnőtt teszi, akkor már az? Pontosan miért nem felháborító egy gyereknél és miért az egy felnőttnél? Hiszen a felnőttnél is lehetnek pont ugyanazok a problémák, mint a gyereknél
Őszintén te egy kalap alá veszed a nyilvánvalóan ittas, elhanyagolt külsejű fa mellett vizelőt, egy ugyan ezt tevő gyerekkel?
Mert én nem.
Ahogyan azt is tolerálom ha a buszon egy hasonló korú gyerek sírva üvölt, de furcsán néznék ha ezt egy 30as éveiben járó felnőtt tenné
"Őszintén te egy kalap alá veszed a nyilvánvalóan ittas, elhanyagolt külsejű fa mellett vizelőt, egy ugyan ezt tevő gyerekkel?"
Nahát, nahát, sztereotípizálunk? Csak ittas, elhanyagolt külsejű emberek és gyerekek viselnek a fa mellett? Érdekes. Tehát a felnőtt nem járhat úgy, mint egy gyerek, hogy hirtelen és váratlan tör rá q vizelhetnék, mert mondjuk holyaghurutja van, vagy simán kezdődő inkontinencia? Amúgy a gyerek meddig gyerek? A hat évesnek még elnézed, de a hét éves már gáz?
A buszon üvöltés... Hát én nem tolerálom, ha egy 6 éves sírva üvölt. Sőt, semmilyen korú ne üvöltsön sírva. De amúgy biztos vagyok benne, hogy bármilyen korú is a sírva üvöltő gyerek, pont ugyanúgy furcsán nézel rá is, vagy meginkabb a vele lévő felnottre
Ez már csak kötekedés a részedről ☺️
És valóban én személy szerint még nem láttam csak ennél a kettőnél fa mellett pisilést.
De ha látnám is, tudod pont nem érdekelne. Annyira biztos nem hogy ez még később oly annyira foglalkoztasson h kérdést írjak ki róla a gyk-n
Te ne vegyél biztosra semmit, mert tévedsz! Nem mindenki olyan rosszindulatú mint Te
Nem tolerálod? Miért mit csinálsz? Belekötsz egy 6 évesbe? Vagy beszólsz az anyjának? Mert ő biztosan külön élvezi a helyzetet..... Nem csinálnál te semmit. Mert egy gyerekről van szó! Fotelhuszár!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!