Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Nyilvánosan pisilő kisgyerek ezekben a helyzetekben?

Figyelt kérdés

Nyilván vannak helyzetek, mikor WC se közel, se távol, mondjuk apuka lehúzódik a kocsival, a kisgyerek meg pisil az út menti bokorban. Vagy ugyanez egy erdei kiránduláson. Rendben.

DE: Mivel magyarázzátok az alábbi két szituációt? Jogosan pisiltette a szülő ott, ahol?

1. A Mammut 1-től kB 30 méterre egy fánál legalább 4-5 éves fiú. A Mammutban tök kulturált ingyenes WC-k sokasága, kézmosás lehetőség. Ez kB 3-4 napja történt.

2. Tavaly a Velencei tónál, azt hiszem, a Pop-strandon. Szintén 4 év körüli teljesen meztelen fiút az apja egy fa tövébé pisiltetett. Ahová mások később lerakják a pokrócot. A strandon szintén voltak nyilvános WC-k. Jó, nem Mammut-szintű, de azért normális, használható.

2023. aug. 8. 19:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
69%
Akkor szerencsés vagy, hogy a te gyerekeid idegrendszerileg hamar fejletté váltak. De sokan nem tudják még 4 évesen sem tartani sokáig. Gondolom, azért inkább a parkolóban pisilt, mert nem akarták, hogy mire beérnek az üzletbe, bepisiljen. Nem kell előítéleteskedni, nem tudjuk mi áll a háttérben. Az, hogy ti nem kerületek ilyen helyzetbe, egy dolog. Valószínűleg azért látod ilyen negatívan a dolgot.
2023. aug. 9. 07:58
 22/39 A kérdező kommentje:
18, 20, Egyetértek.
2023. aug. 9. 08:00
 23/39 anonim ***** válasza:
71%

Jajj mert ha már a 2 év szobatisztasága alatt a gyereknek volt egy ilyen sürgős alkalom, amit te pont láttál, akkor már mindjárt húzzuk rá a gyerekre hogy "nem szobatiszta"

Látod pont ez itt a baj! A sok előítélet ami bennetek van. Attól mert veletek ez még nem fordult elő (lehet hogy fog) még megesik az hogy egy 5 év körüli lurkó az utolsó utáni pillanatban szól.

Az emberek többségének pedig ez az egyik legkevésbé felháborító dolog (az hogy egy gyerek a fa tövében pisil)

2023. aug. 9. 08:52
 24/39 anonim ***** válasza:
79%

Tudod kérdező, örülj neki, hogy nálatok minden rendben volt.

Aláírom, vannak szülők, akiknek nincs szégyenérzete indokolt esetben, de a modern diagnosztikus eljárásoknak köszönhetően rengeteg gyerek küszködik mindenféle részképesség zavarral, figyelemzavarral, autizmussal, idegi éretlenséggel. Láttál két esetet, annyira elképzelhetetlen, hogy ezeknek a gyerekeknek van valamilyen eltérésük?

Sajnos érintett vagyok, és az én gyerekemmel hatalmas küzdelem volt a szobatisztaság, és nem, nem megoldás egy 4-5 évesre pelenkát adni időnként, mert teljesen összezavarodik.

Nekem is megvan a véleményem, pl. a fürdőruha nélkül strandoló gyerekekről, vagy a meztelen gyerekekről posztolókról, de elengedem. Ettől jóval fontosabb dolgok vannak az életben.

2023. aug. 9. 08:58
 25/39 anonim ***** válasza:
62%

"Az emberek többségének pedig ez az egyik legkevésbé felháborító dolog (az hogy egy gyerek a fa tövében pisil)"

De ha egy felnőtt teszi, akkor már az? Pontosan miért nem felháborító egy gyereknél és miért az egy felnőttnél? Hiszen a felnőttnél is lehetnek pont ugyanazok a problémák, mint a gyereknél

2023. aug. 9. 08:59
 26/39 anonim ***** válasza:
82%
Én fiam 2 évesen lett szobatiszta éjjel nappal és bármikor bármeddig visszatartja. 4 éves lesz most. De van egy vele egy idős barátja, aki nagyon ügyes okos, sok mindenben ő az ügyesebb a fiamnal, de nemrég lett szobatiszta és csak akkor szól kb mikor már elkezdett pisilni.... Minden gyerek más, nála annak is örül az anyja ha a fához odaér időben nemhogxy még a wcket keresgelje.
2023. aug. 9. 09:30
 27/39 anonim ***** válasza:
39%

Őszintén te egy kalap alá veszed a nyilvánvalóan ittas, elhanyagolt külsejű fa mellett vizelőt, egy ugyan ezt tevő gyerekkel?

Mert én nem.

Ahogyan azt is tolerálom ha a buszon egy hasonló korú gyerek sírva üvölt, de furcsán néznék ha ezt egy 30as éveiben járó felnőtt tenné

2023. aug. 9. 09:37
 28/39 anonim ***** válasza:
81%

"Őszintén te egy kalap alá veszed a nyilvánvalóan ittas, elhanyagolt külsejű fa mellett vizelőt, egy ugyan ezt tevő gyerekkel?"

Nahát, nahát, sztereotípizálunk? Csak ittas, elhanyagolt külsejű emberek és gyerekek viselnek a fa mellett? Érdekes. Tehát a felnőtt nem járhat úgy, mint egy gyerek, hogy hirtelen és váratlan tör rá q vizelhetnék, mert mondjuk holyaghurutja van, vagy simán kezdődő inkontinencia? Amúgy a gyerek meddig gyerek? A hat évesnek még elnézed, de a hét éves már gáz?

A buszon üvöltés... Hát én nem tolerálom, ha egy 6 éves sírva üvölt. Sőt, semmilyen korú ne üvöltsön sírva. De amúgy biztos vagyok benne, hogy bármilyen korú is a sírva üvöltő gyerek, pont ugyanúgy furcsán nézel rá is, vagy meginkabb a vele lévő felnottre

2023. aug. 9. 09:53
 29/39 anonim ***** válasza:
22%

Ez már csak kötekedés a részedről ☺️

És valóban én személy szerint még nem láttam csak ennél a kettőnél fa mellett pisilést.

De ha látnám is, tudod pont nem érdekelne. Annyira biztos nem hogy ez még később oly annyira foglalkoztasson h kérdést írjak ki róla a gyk-n

Te ne vegyél biztosra semmit, mert tévedsz! Nem mindenki olyan rosszindulatú mint Te

Nem tolerálod? Miért mit csinálsz? Belekötsz egy 6 évesbe? Vagy beszólsz az anyjának? Mert ő biztosan külön élvezi a helyzetet..... Nem csinálnál te semmit. Mert egy gyerekről van szó! Fotelhuszár!

2023. aug. 9. 10:02
 30/39 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk az durva,hogy ilyen az anyuka társadalom, kitett egy kérdést aztán kb. nekiestek,mert a ti meglátásotok jobb. Ti mindenbe is szerencsére jobbak vagytok. Bár engem hidegen hagy,ha látok ilyet,de azért igaza van abban a kérdezőnek,hogy télen érdekes nem látni ilyesmit.. Télen be tud sétálni 20 lépést, nyáron nem.. ebbe igaza van azért,hogy ez itt a szülő kényelme is,hogy gyors itt aztán menjünk tovább. De nyilván bármi lehet,lehet éppen tényleg egy sérült gyermek volt,vagy pedig valóban nem szobatiszta ezekszerint még. Kitudja mi miatt. És mint írtam,engem hidegen hagy,de így elolvasva a kérdést és a válaszokat elgondolkoztam ezen. Ha olyan helyen történik,ahol nincs wc a közelbe,az nyilván más azért.
2023. aug. 9. 10:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!