Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért elkényeztetés az esemény...

Miért elkényeztetés az eseménydús gyerekkor?

Figyelt kérdés

Párom lánya 2 hetet van nálunk, kettőt az anyjánál. 7 éves kislány.

Ha itt van, szoktunk programokat szervezni, olyan dolgokat kitalálni, ami neki is tetszik, amit ő is élvez.

Pl. múlthéten volt két kimozdulós program, egyszer voltunk moziban, a Barbie filmet néztük, előtte játékboltban, mert ha már Barbie, választhatott magának egy új babát. A másik programunk pedig miattam volt, mert mennem kellett körmözni, ő pedig jött velem. Mondtam, ha jól viselkedik, utána elmegyünk sütizni és óriáskerekezni. Végül annyira tetszett neki ott minden, hogy az ő körmei, lábujjai is ki lettek festve (sima lakkal, mielőtt betámadnátok, hogy műkörmöket rakatok a gyerekre).

Ezeket leszámítva itthon voltunk, itt foglaltuk el magunkat. Vagy átjöttek barátnőmék a gyerekeikkel és medencéztünk, csináltunk gyümölcssalátát, koktélokat, rendeltünk pizzát. Vagy ketten voltunk, segített nekem gardróbot válogatni, sminkeket szortírozni, közben kérdezgette, mi mire való, ki is próbált pár dolgot. Vagy nekiálltunk tortát sütni, mert látott valami videót és mindenképpen szerette volna megkóstolni, ami benne volt. Szóval elfoglalja magát itthon is, igaz, hogy szeret velem, velünk lenni, ritkán megy be napközben a szobájába, de minket nem zavar. Ha éppen valami dolgom van, akkor is igyekszem bevonni, ha érdeklődik. De játszani is rengeteget szoktunk, vagy tényleg lusta nap van, és rendelünk, filmezünk, így telik a nap.

Szóval vannak aktívabb programok/időszakok, de itthon is simán jól tudja magát érezni.

Az anyja szerint itt csak elkényeztetve van, nagyot fog majd nézni, ha rájön, hogy a való élet az nem az, amit mi élünk, amit én mutatok neki. Most ez szerintem azért van, mert elég utolsó pillanatban kitaláltuk, hogy 3 napot Disneylandben töltünk vele az ősszel. Minek, fel sem fogja még, hogy ez mivel jár, hogy másoknak erre lehetőségük sincs, neki ez természetes dolog, meg egyáltalán minek. Mindig ez, hogy "minek?!". Azért, mert hatalmas élmény, főleg még gyerekként. De ha kap valamit, akkor is, hogy minek kellett...

Meg, hogy neki már elege van abból, hogy itt két hétig "el van rontva" a gyerek, aztán ő nem bír vele, nem tud tőle semmit csinálni. Persze, mert ő parancsolgat csak a gyereknek, nem figyel rá, nem érzi a szükségleteit. Pl. nálunk megvan az esti rutin, fürdés-vacsora-mese-alvás. Náluk ez nincs, akkor küldi aludni a gyereket, amikor még nem álmos, és ha hallja, hogy valamit csinál bent a szobában még, csak ordít rá, hogy "CSEND MÁR". Ő nem viszi sehová, mert nem szeret eljárkálni otthonról, szerinte minden felesleges, ő két sütemény árából süt egy tepsivel otthon, ő nem fizet egy múzeumért, amire a gyerek két nap múlva nem emlékszik stb.

Én meg úgy vagyok vele, hogy legyen egy eseménydús gyerekkora, tapasztaljon minél többet.

2023. aug. 4. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
38%
Te próbálsz önigazolást keresni. Nem jött be, a többség nem ért veled egyet, vagy csak részben, nézz magadba is, hol a hiba. Ja, ha te vagy a lepontozó 50%-os, néhány válasz kimaradt...
2023. aug. 5. 17:51
 62/66 anonim ***** válasza:
68%
Kaptál itt normális válaszokat is, valahogy azokra nem reagálsz érdemben.
2023. aug. 5. 17:55
 63/66 A kérdező kommentje:
Tehát akkor belátod te is, hogy van itt pár elmebeteg válaszoló, akiknél elgurult a gyógyszer éppen... Ijesztő, hogy ilyen nők nevelnek gyereket, csodás viselkedést produkálhatnak a négy fal között, otthon.
2023. aug. 5. 18:11
 64/66 anonim ***** válasza:
66%

Ne degradalj más nőket.

Egyenlőre teeg csak ajándékba kaptál egy gyereket,de azt veszemmeszre nem vagy éppen a helyzet magaslatán.

Te amúgy se akard nevelni.arra ott az anyja és az apja.

Programozhatsz vele amennyit akarsz,akkor sem te vagy az anyja...

2023. aug. 5. 18:44
 65/66 A kérdező kommentje:

Ja, én aztán ne degradáljak, de ők nyugodtan kiabálhatnak rám itt mindent, még meg is vannak érte tapsolva. Nagyon nincs rendben valami az olyan nőknek az agyában, akikből árad a bunkóság, mert éppen úgy élek, élünk, ahogy az számukra nem szimpatikus.

"csak ajándékba kaptál egy gyereket"

Ilyet hogy lehet leírni...?

"azt veszemmeszre nem vagy éppen a helyzet magaslatán."

Rossz megfigyelő vagy. :)

Boldogok vagyunk, tervben van a kistestvér, kiegyensúlyozott a családunk.

"Te amúgy se akard nevelni.arra ott az anyja és az apja."

A hónapból két hetet nálunk van, így az, hogy kimaradjak a neveléséből, életéből, nem megoldható. Az apjának a házastársa vagyok, számára is természetes, hogy a gyerek körüli dolgoknak is a részese vagyok. Nem csak élünk egymás mellett.

"Programozhatsz vele amennyit akarsz,akkor sem te vagy az anyja..."

Igen, ez szerintem nyilvánvaló. :D

2023. aug. 5. 18:56
 66/66 anonim ***** válasza:
88%
Bánj úgy az anyjával, ahogy te is szeretnéd, hogy majd banjanak veled hasonló helyzetben. Simán te is kerülhetsz a másik oldalra, neked se tetszene, ha a mostohanya megpróbálná "elszeretni" a saját gyereked, csak mert az fiatalabb, trendibb, másképp gondolkodik mint te.
2023. aug. 5. 19:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!