Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell intézni azt a...

Hogyan kell intézni azt a papírt, hogy az idegbeteg anyám ne lehessen az unokájával az én felügyeletem nélkül?

Figyelt kérdés
2023. márc. 20. 09:32
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
84%
De senki nem csinál ilyet. Egyszerűen van annyi tartaléka agyilag, hogy nem engedi a gyereket és kapcsolat megszakít. Majd ha valóban beváltódik a fenyegetése anyádnak, beperel (nem fog, mert sok pénzébe kerülne), akkor majd elmondod, hogy mi vezetett a kapcsolatmegszakításhoz és csinálnak tiltó határozatot.
2023. márc. 20. 10:33
 32/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. márc. 20. 10:35
 33/46 anonim ***** válasza:
8%
Akik lehülyézik a kérdezőt amúgy tudják, hogy a nagymamának joga lesz a láthatáshoz?
2023. márc. 20. 12:28
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én most válaszolok úgy, hogy mi végigcsináltuk az apósommal és anyósommal. Igaz ennek már 6 éve, de az eljárás ugyanaz. A nagyszülő a gyámhatósághoz fordul első körben, nem a bírósághoz és ennek semmi anyagi vonzata nincsen, ezért ez nem fogja visszatartani a te anyádat sem. Első alkalommal van egy egyezségi tárgyalás, ha ez nem vezet eredményre, akkor tanúkat, bizonyítékokat fognak meghallgatni/beszerezni, majd ezután a gyámhatóság döntést hoz. Sajnos a tapasztalat, hogy bármennyire is problémás a nagyszülő, valamilyen formáját a kapcsolattartásnak meg fogják adni. Nálunk már 4,5 éves volt a fiunk, így ők telefonos kapcsolattartást kaptak, ami meghiúsult, mivel a gyerek nem akart velük beszélni. Ezért is feljelentettek párszor a gyámhatóságon, aztn feladták, azóta nem próbálkoztak.

Mivel nálad még meg sem született a baba, így ha valóban eljárást indít anyád a születése után, úgy nyilván felügyelt (vagy általad vagy a gyámhatóság által) kapcsolattartás kerülhet szóba, elvinni nem viheti, ez biztos.

Mi pont ezért a lányunk születésről már nem is szóltunk nekik (2,5 éves most), szerencsére messze laknak és nincs kapcsolat velük azóta sem.

Kitartást kívánok, ezek sajnos csúnya eljárások szoktak lenni, de nyilván a gyerekét megvédi az ember.

2023. márc. 20. 12:32
 35/46 anonim ***** válasza:
75%
33-as, leírtuk, hogy tudjuk, hogy van joga kb. havi 1 alkalomhoz, felügyelet mellett. Nem tudtok olvasni, neked sem megy, nem látod, hogy legalább 5 kommmetben említve lett?
2023. márc. 20. 12:33
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a 149/1997. (IX.10.) kormányrendelet szabályozza ezt.

34-es vagyok.

2023. márc. 20. 12:39
 37/46 anonim ***** válasza:
68%
29, szerintem az anyjánál lakik...
2023. márc. 20. 13:07
 38/46 anonim ***** válasza:
41%
Nem olvastam vegig a valaszokat, vele laktok ? Anyukad nyakara szultel ? Ha igen, hat akkor megerdemled, ha nem, akkor meg ne hivd el magatokhoz, ennyi.
2023. márc. 20. 13:22
 39/46 anonim ***** válasza:
41%
Ja, hogy lakni jó nála de a gyerekhez ne szóljon.
2023. márc. 20. 14:10
 40/46 anonim ***** válasza:
64%
Ha ott laktok, hogy akarod elzárni a gyereket tőle?
2023. márc. 20. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!