Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyivel előtte...

Szerintetek mennyivel előtte kellene jeleznem az anyuka felé, hogy oldják meg máshogy a gyerek további nyári felügyeletét?

Figyelt kérdés

Besokalltam. A párom exe folyamatosan engem szid, amiért megpróbálom kordában tartani a lányukat. Véleménye szerint nekem annyi a dolgom, hogy mindenben a lány szolgálatára álljak, de még azt sem mondhatom meg neki, hogy a koszos cipőjével ne másszon fel a kanapéra vagy ugráljon az ágyunkban. A párom próbálja elsimítani a dolgot, de állást nem foglal, mert nehogy megharagudjon rá a lánya vagy az exe.

A lány tiszteletlen velem is és a gyerekeimmel is csak gonoszkodni tud, 8 éves kora ellenére egy kocsist megszégyenítő a beszéde, főleg, ha hozzám beszél.

A hétvégén betelt nálam a pohár és megmondtam az anyjának és a páromnak is, hogy felőlem úgy oldják meg a láthatást meg a nyári felügyeletet ahogy akarják, de hozzám többet nem fog jönni. A nálunk töltött hétvégék is durvák voltak, de nem vagyok hajlandó a nyarat ezzel tölteni.

A párom próbál engem békíteni, hogy nem fogják tudni megoldani, az exének idő amíg bármi más megoldást talál, nem lehet ezt egyik napról a másikra...

Előző héten nálunk volt, ezen héten az anyjánál van, utána jönne hozzánk augusztus közepéig.

2022. jún. 20. 08:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
18%
Ha az a megállapodás, hogy nálatok van aug közepéig, akkor ha a fejed tetejére állsz, akkor is ott lehet. MAx a párod megoldja a felügyeletet. Bár gondolom, te otthon vagy, ha ez volt a terv, hogy te felügyeled, szóval szuper lesz így hármasban...
2022. jún. 20. 09:13
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod hozzád, szóval elviekben a te házadról, lakásodról van szó. Teljesen megértem a felháborodásodat egyébként. A legrosszabb pedig talán az, hogy ez az egész amit megengednek a gyereknek, egyáltalán nem a gyerek javát szolgálja, vissza fog ez ütni rendesen. Most azt hiszi az anyuka, hogy téged szivat meg ezzel, de igazából rendesen magát is, szégyelheti is magát, hogy így nevel egy gyermeket. Én a helyedben leszögezném, hogy mik a szabályok, aztán hogy kinek tetszik, az már egyáltalán nem érdekelne. Nem takarít gondolom helyetted senki, neked kell a lányt figyelemmel tartanod, akkor már nehogy más mondja meg a tutit neked. Ha valami meg nem tetszik, az anyja, tartsa otthon, kutya kötelessége, magának szülte. Meg apukának, aki úgy tűnik mindenki szemében jól akar kinézni, ami ugyancsak a gyerek kárára válik majd. Nem értem... Még mindig vannak olyan szülők, akik a saját gyereküket beálldozzák csak azért, hogy a másik nőt csesztessék. Milyen ember az ilyen? Szegény gyerek.
2022. jún. 20. 09:21
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

En sem turnem. Maradjon anyukaval,ugraljon ott koszos cipovel es karomkodjon. Ha megoldja jo,ha nem,igazitsa el a gyerek agyat

a normalis viselkedesre,akkor mar tanult valamit ez a gyerek. Ha meg muszaj fogadni,akkor muszaj lesz nevelned is, en biztos nem hagynam hogy hulyenek nezzen.

2022. jún. 20. 10:09
 4/19 anonim ***** válasza:
13%

Maradjon anyukaval

Csakhogy ez nem így működik. Láthatásnál bizony szabályozva van a szünet is.

2022. jún. 20. 10:11
 5/19 anonim ***** válasza:
79%

Már rég le kellett volna ülni anyukaval és a pároddal hármasban és megbeszelni, hogy nálatok te hozod a szabályokat.

Azt már így látatlanban biztosra veheted, hogy a kapcsolatoknak záros határidőn belül vége lesz, ha nem engeded oda a gyereket.

2022. jún. 20. 10:16
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, hogy ha a párod gyereke RÁD van hagyva, akkor neked a jogod fegyelmezni is, persze ésszerű keretek között. Tehát ne táncoljon a fejed tetején, továbbá nem vagy a csicskása senki gyerekének (jó esetben a sajátjának sem az az ember). A láthatást nemigen fogod tudni befolyásolni, de TÉGED senki nem kötelezhet arra, hogy vállald a gyerekfelügyeletet. Vállalja a párod vagy oldja meg másképpen. Vagy bízzák rád, hogyan tartod kordában.
2022. jún. 20. 10:38
 7/19 A kérdező kommentje:

Igen, enyém az ingatlan.

Amíg nem laktunk együtt, addig el sem hozta a lányt, mert nem volt hova, a munkásszállóra meg a bérelt szobába nem vihette. Átjárt az exéhez, elvitte ide-oda, kirándultak... Addig is megoldotta valahogy anyuka és apuka közösen a nyarat, bár az anyuka akkor még otthon volt a kicsikkel. Én mondtam a páromnak, hogy felőlem ezután is járhat az exéhez, de ők azóta elköltöztek az új férjének a szüleihez, ott pedig nem látják szívesen (a férjnek nincs vele baja, csak a szüleinek). Az ex kisebb gyerekeire az anyósa vigyáz, de úgy tűnik a lányt ő sem vállalja be.

Én úgy érzem, mindent megtettem, de egy elkényeztetett kis csitri miatt nem fogok kikészülni és még a gyerekeim nyarát is tönkretenni.

Az előző hét után, ha választanom kell, hogy az a hét egy nyáron át vagy elhagy a párom, akkor segítek neki csomagolni.

2022. jún. 20. 10:42
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább beszélgetést kezdeményeznék hármasban, hogy vagy elfogadják, hogy amíg nálad van, addig a te szabályaid játszanak, vagy nem megy oda a gyerek ennyi időre. Gondolom apuka hétköznap dolgozik, így te maradsz a gyerekcsősz, de te ne fegyelemezd? Az elképzelést sem értem.
2022. jún. 20. 11:24
 9/19 anonim ***** válasza:
11%

"Az előző hét után, ha választanom kell, hogy az a hét egy nyáron át vagy elhagy a párom, akkor segítek neki csomagolni."

Rendkívül fontos lehet neked a párod ezek szerint....

2022. jún. 20. 11:26
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát igazad van. Nem is értem hogy gondolták, hogy rád hagyják azt a gyereket, neked nem sok közöd van hozzá, szép tőled, hogy eddig vigyáztál rá, de a szüleinek kellene gondoskodni a felügyeletéről. Ha a férjed ezt nem fogja fel, akkor menjen nyugodtan ahová akar a bunkó gyerekével együtt. Mellesleg nem te vagy ezek szerint az egyetlen lehetőség, mert ott a nagymama, aki a többi gyerekre vigyáz. Ja, hogy a neveletlenre nem akar? Hát te sem, és te nem is vagy a rokona, hogy ezért bárki számonkérjen.

Mondd meg a párodnak meg a gyerek anyjának, hogy ez van, szívesen segítettél volna jófejségből vigyázni rá, de mivel neveletlen és kezelhetetlen ezért nem vállalod a továbbiakban. Tetszett volna nevelni azt a szerencsétlent.

2022. jún. 20. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!