Szerintetek mennyivel előtte kellene jeleznem az anyuka felé, hogy oldják meg máshogy a gyerek további nyári felügyeletét?
Besokalltam. A párom exe folyamatosan engem szid, amiért megpróbálom kordában tartani a lányukat. Véleménye szerint nekem annyi a dolgom, hogy mindenben a lány szolgálatára álljak, de még azt sem mondhatom meg neki, hogy a koszos cipőjével ne másszon fel a kanapéra vagy ugráljon az ágyunkban. A párom próbálja elsimítani a dolgot, de állást nem foglal, mert nehogy megharagudjon rá a lánya vagy az exe.
A lány tiszteletlen velem is és a gyerekeimmel is csak gonoszkodni tud, 8 éves kora ellenére egy kocsist megszégyenítő a beszéde, főleg, ha hozzám beszél.
A hétvégén betelt nálam a pohár és megmondtam az anyjának és a páromnak is, hogy felőlem úgy oldják meg a láthatást meg a nyári felügyeletet ahogy akarják, de hozzám többet nem fog jönni. A nálunk töltött hétvégék is durvák voltak, de nem vagyok hajlandó a nyarat ezzel tölteni.
A párom próbál engem békíteni, hogy nem fogják tudni megoldani, az exének idő amíg bármi más megoldást talál, nem lehet ezt egyik napról a másikra...
Előző héten nálunk volt, ezen héten az anyjánál van, utána jönne hozzánk augusztus közepéig.
Miért is kellene neked bármit jelezni anyuka felé???
A párodnak jelezd, hogy tudod, hogy így állapodtak meg, hogy mikor lesz nála a gyerek, te nem tudod felügyelni. Aztán majd ők megbeszélik, hogy akkor változtatnak-e láthatáson. Neked azt semmi jogod lemondani
Teljesen igazad van, nem is értem, miért mentél bele ebbe a helyzetbe.
Mondd meg a párodnak az alábbiakat:
1. A láthatás nem az apuka új nőjének jár, hanem az apukának. Semmi értelme a gyerek ott-létének, ha az apa pont dolgozik, tehát nem tud vele lenni.
2. A ti otthonotokban ti szabjátok meg a szabályokat, és akinek nem tetszik, az ne jöjjön oda, ill. ha anyukának nem tetszik, nem hozza oda a gyerekét. Ha konkrétan a te tulajdonod az egész lakás, akkor gyakorlatilag te szabod meg a szabályokat.
3. A gyereket az első rád mondott csúnya beszéd után hazaküldhetted volna. Majd akkor tegye be a lábát hozzád, ha megtanult viselkedni.
4. Keress rá interneten, mennyi egy gyerekvigyázó napi díja (nem bébiszittert írok, mert a 8 éves már nem bébi, de egyedül nem lehet hagyni). Számold ki, hány napot akarnának rád sózni, vagyis mennyi pénzt akarna az apa rajtad megspórolni.
5. Vannak táborok, van iskolákban ügyelet pont azért, mert nem mindenki tudja megoldani egész nyáron a gyerekvigyázást. Ez a megoldás, nem pedig az, hogy ráerőltetik olyanra a gyereket, akinek semmi köze hozzá. Pláne ingyen, és úgy, hogy viselkedni sem tud a gyerek.
És mindentől függetlenül szerintem is akkora tirpák a párod, hogy nem sok értelmét látom, hogy vele kínlódj, feltéve, ha a te gyerekeid nem vele közös gyerekek.
Eleve miért ment bele ebbe az elhelyezésbe a párod? A te bőrödre hogyan mert ígérgetni veled való egyeztetés előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!