Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy szobában leszünk a picivel...

Egy szobában leszünk a picivel, ti hogyan oldottátok meg a pihenést?

Figyelt kérdés

Most fogok szülni, a párom 3 műszakba dolgozik. Napok óta azon aggódok, ha felkel a pici akkor hogyan fogom megnyugtatni, hogy a párom tudjon aludni tőlünk, ilyenkor kell neki villanyt kapcsolni?

Tudom nem ideális egy szoba de nem szeretnék albérletbe menni, a lakásunk viszont csak egy nagy szobából, konyhából és egy előtérből áll.

Aki ilyen helyre szült, ti amikor apudt mondjuk nappal a párotok akkor hogy oldottátok meg a picit? Hol játszott?

2023. márc. 6. 03:00
1 2 3 4 5
 41/45 babyboom567 ***** válasza:
72%

Jaj, hagyjuk már ezt az 1 szobát.

Nagybátyáméknak volt 3 szobás háza, a felesége már terhes volt az esküvőn.Elmentek nászútra x hétre, csőtörés lett a házba mire hazajöttek bontani kellett az egészet.Minimum 2 évig éltek a nyári konyhába, az lett berendezve, be lett rakva egy kád meg kályha, és kinti wc volt.Jah, és 11 hónapon belül lett 2 gyerekük oda a nyári konyhába(a kicsi koraszülött volt).És túlélték, senki sem lett öngyilkos, senki sem hagyott el senkit,lett nagy ház is,mindkét gyerek felnőtt már házas,főiskolát végeztek.A szülők a mai napig együtt vannak.IGEN, kőkemény volt biztos.

Nem ideális,persze,nem életcél hogy egy nyári konyhába éljenek,és az sem hogy 11hónap alatt legyen 2 gyerek(számomra ez horror),de tudták, hogy EGYÜTT MIT VÁLLALTAK,és összedolgoztak.Családként tudtak működni.Ez a titka.

Kérdező, semmi baj sem lesz.

2023. márc. 6. 21:12
 42/45 anonim ***** válasza:
33%

Nyugi, nem lesz semmi baj.

Mi 1,5 szobában vagyunk 3 gyerekkel, szóval kb a helyzet ugyanaz.

Nekem már 2 éves a legkisebb gyermekem, de vele alszom, mert még mindig ébred éjjel sajnos és ordít.

Párom ritkán van itthon, de ha nagyon fáradt, nem kel fel rá. Születése óta így van egyébként. Ráadásul ő vezet is, nagyon kell figyelnie. Ha gyorsan reagálsz a kicsire, szerintem nem fog felkelni, vagy csak ritkán. Ha meg hasfájós lesz a pici, akkor meg lehet akárhány szobátok, elvileg az mindenhova áthallatszik. Szerencsére nekem egyik sem volt hasfájós de többen mondták, akinek az volt.

Én nagyon drukkolok, hogy szerencsésen jöjjetek ki ebből :)

2023. márc. 6. 23:38
 43/45 anonim ***** válasza:
53%

Ugyan kerdezo,ne hallgass arra aki azt mondja elobb kellett volna gondolkodni.

Mi negyen vagyunk(9 eves es 10 honapos gyerekek)

Ket szobank van,egy konyhank,furdoszoba es egy oriasi helyseg ami kamra most egyenlore.abbol lesz majd meg egy szoba.

Ezt a hazat sikerult olcson vennunk,hat ezt vettuk meg.

Esetleg ugy tud pihenni a parod,hogyha a konyhaba beszerzel egy utazoagyat abl kicsinek,es amikor a parod pihen kikoltoztok a konyhaba.ejjelre persze ez nem megoldas,javaslom en is a fuldugot.(10 evig azzal aludtam mert a ferjem iszonyatosan horkol,jol szigetel 😁)aztan meg lehet a kicsi egesz ejjel aludni fog,fel sem fog kelni es tok nyugis baba lesz 😊gratulalok egyebkent a kicsihez

2023. márc. 7. 10:04
 44/45 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, főleg azoknak akik tényleg segítő szándékkal írtak! Jó látni, hogy azért más is megoldotta, nem lehetetlen átmenetileg.

#43 Köszönjük szépen! Igyekszem nem felhúzni magam bizonyos kommenteken, nem magamra venni

2023. márc. 7. 10:32
 45/45 anonim ***** válasza:
75%

Azért kiváncsi vagyok hányan kommentelnénk itt, ha egy család min. 2 szobás lakásba rajtolna.

Állítólag csökken a magyar népesség, mégis egyre kevesebb a lakás. Egyre több helyen építkeznek, de egyre kevesebb a gyerek... A régiek vajon hogy oldották meg kevesebb lakással?

2023. márc. 13. 06:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!