Egy szobában leszünk a picivel, ti hogyan oldottátok meg a pihenést?
Most fogok szülni, a párom 3 műszakba dolgozik. Napok óta azon aggódok, ha felkel a pici akkor hogyan fogom megnyugtatni, hogy a párom tudjon aludni tőlünk, ilyenkor kell neki villanyt kapcsolni?
Tudom nem ideális egy szoba de nem szeretnék albérletbe menni, a lakásunk viszont csak egy nagy szobából, konyhából és egy előtérből áll.
Aki ilyen helyre szült, ti amikor apudt mondjuk nappal a párotok akkor hogy oldottátok meg a picit? Hol játszott?
*Sokan egy egyszobás lakást se engedhetnek meg maguknak, itt meg kapom ívet, hogy előre kellett volna gondolkodni hogy a saját házunkba szülök"
Így van, és azoknak sem kell szülniük, meg szerintem szoba-konyhába sem. Nem tudom, mit idegenkedtek ennyire a hiteltől, nem palotát kell venni még plusz 20 millióból, hanem felvenni 3-4-5-öt és plusz egyszobás házat. Vagy még gyűjteni, spórolni és akkor gyereket vállalni, ha megvan a legalább két szoba, azért ez nem csak most, hanem hosszútávon is durva lesz.
Mindegy, ettől függetlenül csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, sehogy nem fogjátok tudni megoldani a pihenést. Max. valaki kimegy aludni a konyhába, bár a férjed akkor is ébren lesz, mikor éjjel 3-szor 1 órát ordít a gyerek.
3 szobás lakásunk van, mégis együtt alszunk. Van egy 180*200as ágyunk, hozzárögzítve a rácsos ágy az én oldalamon. Éjszaka így hamar reagálok, ha mozgolódik, már a sírás előtt meg tudom szoptatni. Pelenkacseréhez egy pepcos led égősor van a pelenkázó mellett, ez elég fényt ad, hogy lássak, de nem zavarja sem a gyereket, sem az alvó férjem. Majd ha nagyobb lesz, mehet külön szobába.
A férjem egyébként rossz alvó, de a fogzós síráson kívül nem ébred fel sosem. Ha nappal alszik, füldugót használ.
Szerintem ez nem egy újszülöttel gond, akkor amúgyis sokan alszanak egy szobában, hanem majd később. A babának is lehet zavaró és neked is az lesz, hogy melyik ujjadba harapj, mert mondjuk pakolásznál, vagy főznél, de a gyerek éppen alszik. Rizikózd be, hogy felébred arra, ahogy teszel veszel, vagy sem...
Normális felnőtt életet sem lehet élni, mert a halk beszélgetés is zavaró lehet altatás után a gyereknek és akkor nektek még tekintettel kell lenni arra is, hogy apuka műszakozik és ahány hét, annyiféleképpen kell alkalmazkodnotok egymáshoz. Hát köszi, szerintem önmagában is elég stresszes a gyerekvállalás ahhoz, hogy még ilyenekben is alkalmazkodni kelljen.
Egy újszülöttnél is jól tud jönni, ha van egy ajtó, amit apuka magára csukhat, ha hosszú volt az éjszaka a baba miatt, majd a munka is. De anyukának is jól jön egy-egy nyűgös napon, ha lepihenhet 1-2 órára. 110 nm-es házunk van. Csukott ajtónál is hallani, ha a 10 hónapos lányunk sikongat örömében a ház másik végében, de közel sem mindegy, hogy ugyanabban a szobában teszi-e ezt a fülem mellett, vagy van egy fal köztünk.
Éjszakai fénynek egyébként elég egy éjjeli lámpa letakarva egy pelussal. Az pont elég arra, hogy lásd a babát és eltudd látni, de garantált, hogy apuka is ébredni fog legalább háromból kétszer a gyereksírásra. Ami egyébként nem feltétlenül baj szerintem, pláne az elején. Tud segíteni.
Az együttalvás szerintem nem feltétlen gond, mi is együtt alszunk, a párom szintén három műszakban dolgozik, és senkinek nem okoz gondot ez így. Szívesen veszi ki a részét a visszaaltatásból, ha ébred a kicsi, ez szerintünk jó így. A gondot inkább az éjszakás hét jelentheti.
Mi a nappaliban vagyunk, amíg ő alszik ilyenkor a hálóban, de nálatok ez nem opció, így nem lesz egyszerű megoldanod, hogy ne menjen a baba a hálóba. Nyilván ha bemegy, nem tud a férjed aludni rendesen, és mivel a nappali alvás amúgy se olyan pihentető, ezt valahogy ki kellene zárni. Nem tudom, milyen nálatok a konyha, előszoba, mennyire van mód ott elfoglalni magatokat, vagy ha máshogy nem megy, amíg alszik, el kéne mennetek otthonról. Ez megint nehezen kivitelezhető, dehát valóban, mi volt az elképzelés? Elég egyértelmű, hogy ez nem fog menni így.
Ezt a sok kretént 😂
Mert ha az 50 m3 en 2 szoba lenne, többet tudna aludni a férj 😅
Persze a hang nem terjed csak ha 1 szobában vannak 🤦
Az sokkal felelősebb lett volna ha 150ezre lakáshitelt fizetnek, és közben apuka elveszti a munkahelyét. De nem baj, mert legalább 2 szoba konyhában nem aludtak egy csecsemő mellett.
Ilyen ez a gyerek vállalás. Valószínűleg keveset alszik mind két fél.
Ismét látszik h csak a kérdező lehet a rossz.
Nagyon sok itt a frusztrált anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!