Egy szobában leszünk a picivel, ti hogyan oldottátok meg a pihenést?
Most fogok szülni, a párom 3 műszakba dolgozik. Napok óta azon aggódok, ha felkel a pici akkor hogyan fogom megnyugtatni, hogy a párom tudjon aludni tőlünk, ilyenkor kell neki villanyt kapcsolni?
Tudom nem ideális egy szoba de nem szeretnék albérletbe menni, a lakásunk viszont csak egy nagy szobából, konyhából és egy előtérből áll.
Aki ilyen helyre szült, ti amikor apudt mondjuk nappal a párotok akkor hogy oldottátok meg a picit? Hol játszott?
Ha nagyon nem tud a picitől aludni, akkor elfér neki a konyhában egy matrac vagy kempingágy?
Mielőtt a baba sìr az èhsègtől, màr jelzi màshogy, hogy cicit kèr. Ezeke1t hìvjàk korai èhsègjelnek. Mell utàn kutatva forgatja a fejèt, tàtog, cuppog, öklét szopja. Ha màr ekkor megeteted, akkor nem sìr fel, ès alhat a pàrod.
Senki nem írta hogy napközben üljenek az apuka feje fölött, még ő alszik. Jöttek ötletek arra h a konyhában, előszobában stb is fel lehet állítani egy járókát. Lehet menni sétálni stb.
Éjjel pedig többen alszanak ám a babával egy szobában, mint külön. Nem azért mert felelőtlenül 1 szoba konyhába vállaltak gyereket, hanem mert nekik így jó.
Te úgy szólod le a kérdezőt mintha a nyomorba szülne.
Vegyél vissza az arcodból
#33: Neked mi bajod? Lehet ragozni, meg megmagyarázni, de mégis egy szobában kellene élniük mindhármuknak, pláne, műszakos munkarenddel megáldva. Ne magyarázzuk már meg, hogy ez így ideális.
Persze, az is teljesen reális, hogy apuka hazaér reggel fél 7kor, addigra gyerek rendberakva, anyuka felcuccol a babakocsira 6-7 órányi ellátmányt, aztán irány a park. majd délután 3kor haza... Pláne 5 napon át.
Hihetetlen hogy te frusztraltnak hivsz embereket akik nem a semmire vallaltak a gyerekuket. Ennyi erovel amugy ne is vallalj gyereket mert meghalsz es akkor mi lesz, nem?
Hiaba hirdeted itt hogy sajat lakas, nem alkalmas egy csaladnak, de meg a ferjemmel sem laknek ennyi helyen, ez a tipikus meghuzos idoszakos lakaskanak tunik, nem egy csaladi haznak. Attol mert egy falat huztok sem fog valtozni, csak a pici helybol csinaltok megkisebbet.
Amugy ha lenne egy akkora lakasod mint nekem, amibe mar azt mondom el lehet ferni ha nincs harom gyerek, 4 szoba, furdok, konyha. Akkora rezsi van, te a hiteledre fele ennyit nem fizetnel ki. Azert mert sajat haza van az embernek nem biztos hogy kevesebb penzbol jon ki,mintha hitelt vagy alberletet kellene fizetnie. Ha nem mersz kockaztatni es neked jo hogy megkeserited az eleted akkor hajra,de itt mindenki szerint a leheto legostobabb otlet volt egy lyukba gyereket vallalni. Miert kell ilyen helyzetbe tenni egy gyereket, aki amugy is erzi a feszultseget es sajnos abbol jo sokat fog igy kapni. Buta dolog azt hinni hogy neked nincsenek igenyeid, de meg az alap igenyeidet sem fogod majd tudni kielegiteni. A ferjedet pedig par honap gyerekesdi utan mar mas fogja. Megastad az egesz kapcsolatod sirjat es szerinted frusztraltak vagyunk mert eszunkbe nem jutott volna igy vallalni sajat lyukba gyereket. Elobb tenni kell, ha nincs meg a korulmeny akkor nem kell gyerek. Ilyen egyszeruen kellene mukodnie a dolgoknak.
A konyhába nem férne kanapé, oda vettem a babának egy rezgő hintaágyat.
Az előtérbe viszont lazán betudunk tenni, mivel nem olyan kifejezetten előtér szerű ahol lehúzod a cipőd és mész is be mert egy cipősszekrény fér csak el. Jelenleg ott van a sminkesasztalom, egy üvegasztal dísznek (rajta vannak képek), cipősszekrény és lazán elfér minden. (Nem véletlen alakítható át szobává...) Ezeket eltudnám tenni máshova is természetesen. (mivel a mi kis lyukunk nagysága 2 szobányi, csak a mi szobánkat macerásabb lenne szétválasztani). Igazából azért előtér mert oda nyílik a bejárati ajtó, és ezért nem szívesen engedném ki a babát (a cipő álltal behordott mocsok miatt).
35# Állj már le. Kinek érzed magad, hogy a semmiből kiegészítsed azt hogy mekkora a lakás, felülbíráld azt hogy átlehet e alakítani, meg megmond hogy a férjem megfog csalni? Honnan veszel te ekkora hülyeségeket? Nem értem... Nem egy lyuk a lakásunk. Szerintem akikkel együtt alszik a baba simán megoldják az igényeiket.. Az én helyzetemben igenis butaság lenne hitelt felvenni/albiba menni. Miért? Mert a picivel szeretnék lenni az első három évben biztonságban, úgy hogy nem vagyok kiszolgáltatott helyzetben. Mivel laktam albérletben és tudom mennyire rossz volt egyedül fizetni, mennyire nehéz ezt nem akarom babával vállalni. Két fizetésből oké, de nem fogok senkitől függni.
Köszi a tippeket amúgy! Jó látni, hogy mások is megoldották. Hajlamos vagyok a dramatizálásra, a férjem azt mondta őt nem zavarná sőt felváltva akar kelni. Mivel jön a nyár nem aggódok, a közelben (5 perc) van sgy játszó, tízre egy park, illetve van egy udvarunk is. Oda simán tudunk menni jóidőben a babával.
Nekünk van nappali, de együtt alszik a család egy közös halóban.
Én nem félteném az apukát, gyereket akar, az "zajjal" jár. Kesőbb még jön a kupi is. Ha reklamál legközelebb agglegény palmát kapjon az való neki.
38# Kikérem magamnak, nálunk ytong, mintha papír lenne... :D Én írtam, hogy 110 nm a ház, de ha két átellenes végében vagyunk is lehet hallani a gyereket, pedig pont elfelezi a házat egy régi 60-as tégla főfal és még is.
Majd megoldják, azért alpáriba ne menjünk át. Könnyű biztosan nem lesz. 1-2 műszakban szerintem egy darabig tök oké, napközben apuka elmegy dolgozni, anyuka éli a gyerekkel az életét otthon. Amikor apuka nappal pihenne, akkor lesz majd gáz. Dehát ez van.
Sokan egy egyszobás lakást se engedhetnek meg maguknak, itt meg kapom ívet, hogy előre kellett volna gondolkodni hogy a saját házunkba szülök... Azért remélem mindenki érzi ez milyen abszúrd...
Nem tudom erre reagálták már, valószínű... Nekem pld az az abszúrd, hogy tudom, hogy gyereket fogok vállalni és mégis egy egy nagyszobás házat veszek. Igen, előre kell gondolkodni. Tudom, csak ez volt ott, meg erre volt pénz, de akkor meg előbb kellett volna intézni, hogy legyen plusz egy szoba. Nem lett itt előre gondolkodva. Bár gondolom meglepi baba volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!