Egy szobában leszünk a picivel, ti hogyan oldottátok meg a pihenést?
Most fogok szülni, a párom 3 műszakba dolgozik. Napok óta azon aggódok, ha felkel a pici akkor hogyan fogom megnyugtatni, hogy a párom tudjon aludni tőlünk, ilyenkor kell neki villanyt kapcsolni?
Tudom nem ideális egy szoba de nem szeretnék albérletbe menni, a lakásunk viszont csak egy nagy szobából, konyhából és egy előtérből áll.
Aki ilyen helyre szült, ti amikor apudt mondjuk nappal a párotok akkor hogy oldottátok meg a picit? Hol játszott?
Hát ha sír,azt sajnos lehet hallani,teljesen mindegy mekkora a lakás. Persze, azért az egy szoba miatt jobb,ha mondjuk akkor viszed el egy nagyobb körre sétálni,amikor a párod alszik éjszakás műszak után. Régebben én így csináltam(mondjuk nekünk több szobánk van,de attól még pici a lakás).
Most,hogy már másfél éves,a probléma azért nagyobb,mert eleve hangosabb és akaratosabb is. Már tudja,hogy a hálóban alszik apa, már nem akar csak úgy elmenni nélküle sehová,mindenáron be akar menni hozzá a jatékaival... Szóval sokkal nehezebb. A férjem mondjuk szerencsére baromi mélyen alszik, így ritkán ébred fel erre. Ő úgy dolgozik,hogy két nap meló, két nap itthon, így az éjszakás műszak után azért van két napja pihenni. Amikor délután alszik a kicsink, ő is alszik vele pl.
3!
Nincs nappali. Egy szoba van, előtér és konyha.
Kerdezo!
Valóban előre kellett volna gondolkodni. Így a füldugó lehet a megoldás. Bár siman lehet hogy a férjed felebred már arra is, hogy kikelsz az ágyból. Érdemes lenne utána nézni a lehetőségeknek, hogy tudnátok e egy minimum fél szobával nagyobb lakást venni.
Mi csúsztunk a ház felújítással, így az első pár hónapot még az albiban voltunk.
A kicsivel napközben a konyhában voltunk ha a férjem aludt, vagy akkor sétáltunk, barátnőztem stbÉjszaka nem kell lámpa. Én sima éjszakai fényt kapcsoltam csak pelenkázáshoz, de volt h az se kellett.
Nrm a legideálisabb helyzet, de nem is olyan borzasztó.
Az én férjem nem túl mély alvó, így ő is ébredt mindig éjjel, ha meg már úgy is felkelt intézte a gyereket, így én is pihenhettem (főled ha du volt)
6!
Érdekes helyen élhetsz... Átlag ember képes különbséget tenni az előtér/előszoba és a nappali között.
"hogyan fogom megnyugtatni, hogy a párom tudjon aludni tőlünk."
Sehogy. A párod kénytelen lesz ugyanúgy kibírni, ahogy pl minden anyuka, aki úgy kel továbbra is éjszakánként hatszor a gyerekhez, hogy már visszament dolgozni.
Sokan egy egyszobás lakást se engedhetnek meg maguknak, itt meg kapom ívet, hogy előre kellett volna gondolkodni hogy a saját házunkba szülök... Azért remélem mindenki érzi ez milyen abszúrd...
Házvásárlásra nincs lehetőség, nem szeretnénk semmilyen jellegű kölcsönt vagy hitelt felvenni.
Az előtér nem nappali. Elég nagy, készítettünk tervrajzot, abból lesz a picinek csinálva egy szoba, csak át kell építeni majd egy picit a házunkat. Szóval a helyzet átmeneti. De ha nem lenne az se hiszem hogy ezért kéne savazni...
A füldugó jó ötlet! A párom nehezen ébred fel csak azért mégis aggódok... Nem akarom hogy rossz legyen neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!