Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apa nem akarja a babát. Mi...

Az apa nem akarja a babát. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két éve vagyunk együtt, de az utóbbi fél év már elég szenvedős volt. Én gyógyszer mellett teherbe estem. Igaz, az én hibám is, mert egy antibiotikum kúra miatt hasmenésem volt, így tudtam, hogy csökken a hatás. A párom is hibás, hiszen ezt ő is tudta. A lényeg, hogy terhes lettem és én meg akarom tartani. Sajnos a kapcsolatunknak vége, amit nem is bánok, mert egy rossz kapcsolatot úgyis csak tovább rontana egy baba.

Az apa semennyire nem akar része lenni az életünknek. Mi több, már van is valakije (alighanem már régóta). Se apasági nyilatkozatot nem hajlandó tenni, sem anyagilag hozzájárulni a neveléshez.

Ilyenkor mi történik? Milyen nevet kap a baba? Hivatalosan nem lesz senki megnevezve apaként? Az apja soha nem veheti fel vele a kapcsolatot? Nem lesznek jogai? Egyáltalán így kihúzhatja magát valaki az apai kötelességek alól?

2023. febr. 26. 21:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején nálunk apuka meggondolta magát a 11. terhességi héten, hogy neki mégsem kell gyerek és lelépett. Nálunk addigra már volt apasagi nyilatkozat, így ez a rész nem volt kérdés. De: bizony, a gyerektartasdij alól ki lehet bújni. Az elmúlt majdnem 20 év alatt összesen talán nagyon max fél évnyi tartasdijat fizetett. Kemény 10.800ft-rol beszélünk, annyit allapitott meg anno a bíróság, mert épp munkanélküli volt hivatalosan.

Hogy őszinte legyek, ha anno előre látom a jövőt, akkor bizony nem lett volna apasagi nyilatkozat. Évekbe telt, mire meg tudtam szüntetni a szülői felügyeleti jogát, ugyanis xart bele mindenbe, elérhetetlen volt, soha semmilyen kapcsolata nem volt q gyerekkel, de mindenhez kellett az aláírása, engedélye. A személyi igazolvanya ismerős által lett aláírás nélkül, az oviba erre az alkalomra a gyamhivatal állított ki egy engedélyt, az iskolaba való beiratkozashoz már a bíróság adott ki egy ideiglenest, majd megszuntette a felügyeleti jogát. A gyerek q nevét viseli, hozzászokott, nem akarta sosem megvaltoztatni, de jobb lett volna, ha nem is kapja meg.

2023. febr. 27. 06:40
 32/74 anonim ***** válasza:
0%

20 év alatt...Most már leis csukjàk ha nem fizet.

Most már akkor se kell a nevére venni ha képbe van.

Johogy nem jöttök lassan avval, hogy felköti magát hogy ne kelljen fizetni.

2023. febr. 27. 06:48
 33/74 anonim ***** válasza:
88%

33!

Akkor is bűncselekménynek számított és akkor is lecsukták volna. A probléma az, hogy nem nehéz ez alól kibujni. Hivatalosan munkanélküli, ergo nincs miből fizetnie. Máris nem csukják le. Vagy fizet valamennyit 3-6 havonta. Máris nem csukjak le, mert ott van a hajlandosag a fizetesre. Ez utóbbi azért különösen nagy kibaxas, mert az államilag megeloelegezett tartasdijat se lehet uyg igényelni.

Annyira szeretem az ilyeneket, mint te, akinek hatalmas a szája, de fogalma nincs miről beszél, mert nem volt ilyen helyzetben soha.

2023. febr. 27. 06:53
 34/74 anonim ***** válasza:
85%
Ha a pénzére nincs szükség biztosan nem szivatnám magamat az apasági perrel és hozadékaival.
2023. febr. 27. 06:57
 35/74 anonim ***** válasza:
10%

34 de voltam ilyen helyzetbe..köszönöm.

Te is..20 éve.

Mellesleg evvel foglalkozom.

2023. febr. 27. 07:01
 36/74 anonim ***** válasza:
73%

36!

Hja, nyilvánvaló. Azért beszélsz baromságot.

2023. febr. 27. 07:01
 37/74 anonim ***** válasza:
14%
Hát nekem mindegy...gondoltok amit akartok.
2023. febr. 27. 07:04
 38/74 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem hallottam még olyan esetről, hogy valóban lecsuktak volna emiatt egy pasast is. Azt nem mondom, hogy nem történt még meg ilyen, de én nem ismerek ilyen esetet. Pedig rengeteg válás volt a környezetemben.

Az meg, hogy valaki esetleg képes lenne öngyilkos is lenni, hogy ne kelljen fizetnie, azt sem tartom teljes mértékben kizártnak. Rengeteg idióta van az emberek között. Szóval, lehet egyszer még erre is lesz példa a világon. Ha ugye vannak, akik sikeresen eldobják az életüket egy viszonzatlan szerelemre fogva, hogy így próbáljanak a másik félben lelkiismeret furdalást kelteni egy életre, akkor bizony lehet erre is majd példa egyszer. Semmi sem zárható ki 100%-ban.És nem kell azt hinni, hogy egyetértenék a tettükkel. Csak példaként hoztam fel.

2023. febr. 27. 07:13
 39/74 anonim ***** válasza:
67%

"Hát nekem mindegy...gondoltok amit akartok."

Tapasztalat, kedves, tapasztalat.

2023. febr. 27. 07:31
 40/74 A kérdező kommentje:

Most már agyalok, hogy mégis hagyom a fenébe.

Viszont...ha nem ő lesz hivatalosan az apja, de pár év múlva meggondolja magát, akkor hivatalosan semmilyen jogot nem érvényesíthet? Se tesztet nem követelhet, se semmit?

De még akkor is ott van, hogy mi van ha megjelenik és a gyerek is tartaná a kapcsolatot? Hát sehogy sem egyszerű.

Másik...lehet, hogy most nincs szükségem a pénzre, de mi van, ha később igen. Vagy a gyereknek összegyűjtve is szép összeg 18 év alatt.

Ez a személyi és egyéb ügyintézés bizonytalanított el. A személyi igazolvány ugye kötelező. Ha nem írja alá, akkor nem büntethető? Vagy mi van akkor ha nem tudom hol van? Biztos van ilyen esetekre kiskapu, ha egyszer kötelező mondjuk egy iskolai beiratkozás vagy egy személyi igazolvány. (Esetleg más aláírja helyette?)

2023. febr. 27. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!