Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akinek most lesz nagycsoportos...

Akinek most lesz nagycsoportos a gyermeke, és jövő aug.31-ig betölti a 6-ot, és nem akarja iskolába vinni, írnátok? Tisztában van vele már valaki mi lesz a teendő, igy, hogy a köznevelési törvény megváltozott?

Figyelt kérdés
Elvileg kötelező menniük. Nos én semmiképp sem szeretném vinni a kisfiam aki nyár elején fogja tölteni a 6-ot. Lelkileg és szociálisan nem lesz rá érett. Ovónéni sem javasolná. De már ők nem dönthetnek ugye.
2019. aug. 24. 23:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Honnan tudod 1 ev mulva nem lesz erett ra?
2019. aug. 25. 01:19
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Mi ez az új divat, hogy a szülők vissza akarják folyton fogni a gyerekeiket? Ne menjen még oviba, túl kicsi hozzá, ne menjen még iskolába, túl éretlen hozzá. Esküszöm a szülők jobban félnek a változástól, mint maguk a gyerekek.

Egy év múlva majd meglátod, mennyire lesz érett.

2019. aug. 25. 01:36
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Lehet most meg nem érett ra, de egy ev az nagyon sok. Az is lehet hogy akkor sem lesz az, de a legtöbb 6 eves ugyanigy lesz.

Szerintem egyebkent hulyeseg ez a tartsuk vissza a gyereket meg egy evre. Kitalaltak hogy 6 eves kortól kötelező az iskola, szerintem nem veletlen. Megis sokan nem értik is inkább viszik 7 evesen. Es ha 7 eves kor? Akkor meg 8 evesen vinned iskolaba? Sot mi van ha 8 evesen sem lesz meg olyan érett lelkileg?

2019. aug. 25. 01:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ősszel még csak lesz azért felmérés. Nálunk az augusztusi gyerekem ment, jó döntés volt, szereti, kitűnő. Akinél nincs indok, kifejezetten jó dolog kihasználni, amíg érdeklődő, nagyon hamar kiskamaszok lesznek :) A kicsi tavaszi, de idegrendszerileg kérdésesebb. Egyelőre várok a döntéssel, meg persze járunk bőszen tovább mindenféle fejlesztésre. Január közepéig kell tudtommal kérvényezni, hogy pontosan nálunk hol, gondolom, csak tudni fogják az óvodában, tervem szerint szeptemberben megkérdem.
2019. aug. 25. 04:42
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lenne muszáj, nem akarnám, hogy a nagyobb gyerekem ovis legyen még egyszer, de sajnos 3 helyről kaptuk meg a véleményt, hogy neki még nem való a suli, így ő idén még nagycsoportos lesz, perig várja a sulit. De nem lehet 5 percnél tovább lekötni a figyelmét. Én is évvesztee voltam, de én utáltam. Nem kötött le az ovi az utolsó évben, de anyám ragaszkodott hozzá.

1 év alatt sok változás mehet végbe a gyerekeden, hidd el, hogy nem kell visszatartani csak a te kényelmed miatt.

2019. aug. 25. 07:27
 6/15 anonim ***** válasza:
29%
A pedagógiai szakszolgálathoz kell vinned. Ott megvizsgálják, és ha érett rá, akkor iskolába fog menni, ha akarod ha nem.
2019. aug. 25. 07:38
 7/15 A kérdező kommentje:
Hadd ismerjem már a saját gyerekemet.a kérdésem azokhoz szólt,akik szintén hasonlóan gondolják mint én,nem pedig a kioktatóknak! Tőlük további megjegyzéstsem kérnék,mert a kérdés NEM ERRE irányult! Köszi!
2019. aug. 25. 08:44
 8/15 anonim ***** válasza:
20%
Én úgy tudom ,hogy az új tv. értelmében nem a szakszolgálat, hanem a kormányhivatal dönt, ha kéri a szülő. Az óvónő és a védőnő is csak véleményez. Az én fiam június végén tölti hatot. Ő egy elég extra eset, mert rettenetesen okos (összead-kivon százas rendszerben, megtanult magától olvasni, most kezdett írni, hallás után szó szerint visszamondja a szöveget,imádja a csillagászatot stb.), de nehezen illeszkedik be egy közösségbe, a két éves öccse is gyorsabban öltözik, eszik nála, nem szeret szerepelni, belerokkan lelkileg ha valami elsőre nem sikerül stb. Én ezek miatt szívem szerint visszafognám. Találtunk neki egy szupi tanítónénit, aki akkor kezd, amikor ő 7 lesz. Ha iskolaérettnek nyilvánítják, akkor magániskolába 0. évfolyamba megy, és az elsőt majd a jó tanítónéninél kezdi.
2019. aug. 25. 09:11
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

8as: és az nem zavar, hogy az első két évet végig fogja unatkozni?

Ez tipikusan az az eset, amikor nem kellene visszafogni. Csak azért, mert nem mindenben olyan, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

2019. aug. 25. 09:31
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Amióta az egyik ismerősöm azért tartotta vissza a gyerekét, mert ő, mint szülő nem akar még szenvedni a sulival, azóta nem hiszek a tartsuk vissza a gyereket a gyerek érdekében dumában.

Ettől függetlenül biztos vannak olyanok, akiknek tényleg nem való még az iskola, de az sokkal kevesebb, mint akiket vissza akarnak tartani.

Nem tudja feldolgozni a kudarcot? Majd megtanulja. Ott leszel mellette és támogatod. De már ovis korban is el lehet kezdeni.

Utálok külföldi példákat hozzni, mert mindenhol annyi pozitív dolog van, ahány negatív. De nehogy már más országokban 5 évesen iskolaérett legyenek. Van olyan 8 éves, aki már "nőiesedik" vagy esetleg menstruál.

Sztem sokszor szülői túlféltés.

2019. aug. 25. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!