Most tényleg iskolaköteles lesz a gyerekem?
2, el vagy tájolva, óvónő már nem dönthet majd.
Én kicsit túlzűsnak érzem ezt az egészet. 83-ban kezdtem az általánost, nekem megvannak mind az elsős cuccaim. Semmivel nem volt kevesebb óránk, mint most az unokaöcsémnek. A téli szünetre a Török és a tehenek volt feladva, olvassuk el, rajzoljuk le - tehát pont úgy olvasnunk kellett karácsonyra.
A mai gyerekek ezerszer gyorsabban érnek, mint mi, valamiért az iskolától mégis kímélni akarjuk őket. Miért?
Ja, hogy most túlterheltek? Hát, nem a suli miatt. Hanem a teljesítménykényszeres szülők miatt.
Mihago!
Hollandiában élek, nalunk 4 évesen mennek a gyerekek iskolába. Nem azért, mert annyival érettebbek, mintha magyar gyerekek, hanem mert itt nálunk nem létezik se bölcsőde, se óvoda. A gyerek a 4. születésnapja utáni első nap kezdi az iksolat, ahol az első 2 évben kb ugyanazt csináljak, mint Magyarorszagon az óvodában. Majd 3.-ban, vagyis 6 évesen kezdenek el olvasni, írni tanulni. Ha a tanár úgy látja, a gyerek elég érett. Ha nem az, akkor marad a kicsikkel és majd akkor megy tovább, amikor a pedagógus azt jónak látja.
Kérdező !
Mindenképpen vizsgálni fogjak hoyg iskola érett e a gyerek. Ha nem az, nem kell iskolába mennie.
Te előre eldöntötted, hogy nem engeded majd csak 7 évesen iskolába. Nem tudható, hogy iskolaéretlen lesz-e vagy sem.
De minek tartanád már vissza? Miért nem várod meg azt az időt, hogy egyáltalán milyen lesz? Jövő ilyenkorra annyit változik még a gyereked, lehet, hogy éppen rosszat tennél neki azzal, hogy visszatartod.
Ezt a sok hülye választ!
Egy augusztusi gyerek mindig is évvesztes lett, mert nagyon nem mindegy, hogy mikor tölti be a hatot. Szerintem meglesz most is erre a lehetőség, legfeljebb változott az eljárás, de nagyon fura lenne, ha ugyanúgy iskolába zavarnák az októberi ás az augusztusi gyereket is, nagy eséllyel nem is bírná az utóbbi.
Na pont az ilyen hisztikézők miatt hozták ezt a csodás törvényt.
Miért kéne egy 6 évesnek tűrnie a monotonitást? Én hiába tartom vissza a (tényleg) visszamaradt gyerekemet, ebből semmilyen előnye nincs, mert az osztály felében vele egyidős "mosolygós kis pasik" ülnek. Így tényleg akár mehetne is mindenki iskolába 6 évesen. Menni is fog, miattatok.
Köszönjük neked is, meg persze a "megértő" óvónőknek, akik minden mosolygós kis pasinak aláírták a papírt. Mert nem tűri a monotonitást, mert augusztusi, mert úgy szereti az ovit...
En orulok ennek a torvenynek legalabb nem 7-8 eves gyerekekkel ( kis Pasikkal) lesz tele az osztály.
Honnan tudod mennyire lesz erett jovore?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!